• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRIShrajeme videohry s dětmi : Která hra vaše děti zatím nejvíc zaujala?
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    VONY: Dobře řečeno. U Brothers byl právě dobrý ten příběh, ikdyž tedy dost smutný. Snažení dávalo smysl. U It takes two už se příběh dávno vytratil a to ještě nejsme na konci. Podobně jako jsou hrdinové (tatínek a maminka) pak už otrávení z té knížky, tak i já jsem byl otrávený z toho, že to nekončí.
    VONY
    VONY --- ---
    STAROJDA: NOFNAK: Nás bavilo oboje, ale srovnávat se to nedá. It takes two je hra plná akce a soubojů. Pro 6letého je to asi trochu složitější a dlouhé, ale v 10 to syn dohrál už 3x. Brothers stojí spíš na dávkování krásných scenérií a překvapivých výjevů jako odměnu za posun ve hře. A taky je to jeden ucelený příběh, It takes two je spíš takový zarámovaný guláš zábavy.

KULHY: Trochu to graficky stárne, tak si to zahrajte co nejdřív ;)
    ADAMBERNAU
    ADAMBERNAU --- ---
    Momentalne ma Amanita na Steamu vyprodej se slevami az 85%. Zakoupil jsem Chuchla. Pro detske hrani bych urcite doporucil Pilgrims, ktere dcera (6yo) dohrala samostatne asi trikrat.
    NOFNAK
    NOFNAK --- ---
    STAROJDA: Osobně hodnotím přesně naopak. Brothers jsme nedokázali dohrát. Za mne mizerná hratelnost, nuda.
    Naopak It takes two nás oba nadchlo jak herní dynamikou, tak příběhem či ovládáním.
    KULHY
    KULHY --- ---
    KULHY: Tohle jsem ztovna filtroval adventury, ale asi je tam vsechno mozny.
    KULHY
    KULHY --- ---
    A pokud jste nechytili tak Modrák ma další díl podcastu ze série hrajeme s dětmi.
    KULHY
    KULHY --- ---
    Tady taky jeden zdroj na hry pro deti:
    Best Point-and-Click Games for 6 to 8 Year-Olds - Family Gaming Database
    https://www.familygamingdatabase.com/search/age/6-8/genre/Point-and-Click
    KULHY
    KULHY --- ---
    STAROJDA: To mam na pomyslnym seznamu chci hrat, ale emoci mam vic nez dost. A je takovych vic.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    Uf, právě jsme se synem (6) dohráli Brothers: A Tale of Two Sons. Až pak jsem si přečetl, že to je rating 16+... Takže doporučit se to asi nedá, ikdyž to vypadá, že to prcek zvládl v pohodě. Asi mu některé věci tam ještě ani nedocházeli. Jiné jsem mu tak vysvětloval tak jak jsou. Smrt u nás doma není moc tabu, ale i tak to byla síla. Hra ale dobrá. Za mě lepší než It takes two (které je už moc překombinované a zbytečně dlouhé). Paradoxně se smrt dítěti vysvětluje lépe než rozvod...
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    koho by minulo, vyslo moving out 2

Save 25% on Moving Out 2 on Steam
    https://store.steampowered.com/app/1641700/Moving_Out_2/

coz reprezentuje ze na jednicku je 75% sleva vcetne datadisku
    Save 75% on Moving Out on Steam
    https://store.steampowered.com/app/996770/Moving_Out/

za cca 6 ecek + 5 za 3 dlc je to kybl zabavy na hodiny pro celou rodinu, doporucuju.

oba dily jsou skvele pro couch-coop, tri a vice hracu je idealni pocet, nektere veci je nutno odtahnout ve dvou a treti rovna nakladak a taha lehci objekty.
    zatimco jednicka je ciste o "z baraku do auta", ve dvojce uz jsme narazili na zahaneni zvirat do spravnych ohrad (mrchy slepice!) nebo vystehovavani nabytku z auto do baraku.
    minimalni vek hrajiciho potomka bych videl tak cca nad deset. s patnactiletou zabou se to asi uz mezi hrani s detmi pocitat moc neda... :)
    KULHY
    KULHY --- ---
    YMLADRIS: To je samozřejmě scénář ideál, že má hned na to možnost to někde zdravě ventilovat. Jenže to znamená, že máš všechno dobře naplánovaný a nic ti do toho nevleze. V naší realitě často nereálné. :) Většinou to pomine dřív, než by jsem bylli schopni se dostat k tomu řízenýmu ventilování. Pro mě je důležitější tomu rozmět a zdravě reagovvat.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KULHY: syn mel loni obdobi kdy hodne hral Geometry Dash a delalo mu to dost vypjate stavy. Resila jsem to tak, ze po odchodu od PC se povinne HNED slo na trampolinu. Tj., k cemu syna vedes, jakou metodou si ma vybijet ten adrenalin a energii, misto aby to slo do zlosti na sourozence?
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    DAVESADE: Díky za vynikající rozhovor, fakt jsem z toho nadšenej, málokdo se takhle dobře poslouchá :)
    KULHY
    KULHY --- ---
    STAROJDA: Jo jo, my tu teda ještě nemáme on-line hráče, ale už se naučila chápat to vytržení z flow, takže tu nepadají žádné výhružky typu, že to všechno půjde z domu apod. To ale neznamená, že neřešíme vyostřený situace. Nejstarší si často vylévá zlost na sourozencích, když mu to utneme, protože to nebyl schopný vypnout sám.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    KULHY: Dobré téma - žena nehráčka (nebo i muž klidně) ;). Ta moje si tedy podcast nepustí, ale jinak už je ode mě taky docela vyškolená. Už i respektuje nejstaršího když hraje online hru a nemůže to hned vypnout atd. Naštěstí s počítačema celkem kamarádí, tak se toho nebojí.
    KULHY
    KULHY --- ---
    Myslím, že ta podcastová forma je dobrá pro rodiče, jen jsem si u toho uvědomil, že to je přeci jen pořád namířený pro lidi, co se o hry zajímají (pochopitelně). Zajímalo by mě, jestli by se to v podobně uvolněném tónu dalo pojmout směrem k široké veřejnosti. Třeba drahá je docela nehráčka, tak to testuji, co si z toho odnese. Ale zase ona to ode mě slýchá ty názory apod., takže už je trochu nasáklá.
    KULHY
    KULHY --- ---
    TOFI: No jo — vidíš, teď mi došlo, že jako podporovatel mám epizodu asi dřív než ostatní. Takže kdo to předtím nenašel, tak sand už. :)
    TOFI
    TOFI --- ---
    KULHY: je to tam
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    SIRLOON: Já ho nesleduju. Podcastů poslouchám mraky a toto mě nikdy nechytlo. Sice jsem gamer a děti budou taky :) ale vlastně o tom nepotřebuju poslouchat. Nicméně na doporučení jsem něco už dal a tak dám i tento díl. Jednou za čas je to přesně akorát pro mě.

KULHY: díky za tip ;)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SIRLOON: posloucham kazdy dil. Libi se mi vyber hostu a celkove zpusob, jakym to dela.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam