• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRIShrajeme videohry s dětmi : Která hra vaše děti zatím nejvíc zaujala?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KLEINZACH: autoři těch her v Robloxu jsou odměňováni podle toho, kollik hráčů a jak dlouho v tý jejich hře stráví, tj jich hromada jede na první signální + nedořešený problémy s gamblingem a sexuálnímu obtěžování.
    Navíc na ios tam nefunguje omezení přes screentime.
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    HONCKA: btw proc je roblox vymejvarna mozku? (dite to nejak moc casto zminuje, tze se pripravuju dopredu ;)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    v tomhle souhlasím s Paleontologem, podobný ratingy jsou i u filmů, ale když si vemu svoje mládí, tak do 3. třídy jsem sjel komplet celou akční klasiku jako Predátora, Terminátora, Ramba, tad.. v rychlodabbingu u kamaráda na videu když jsme byli starší, tak došlo i na nějaké kvalitní německé porno :)
    A nemyslím si, že to na mě mělo nějaký špatný vliv :)
    Osobně jsem dětem akorát zakázal Roblox, protože je to vymejvárna mozku, jinak třeba kluk (12) má rád Company of Heroes, který má PEGI 18 a W40k hry
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MAKROUSEK: jen mezi pulnoci a osmou rano, pak si masku hrdiny strhnu a jdu zas do prace.

    sdeleni je, ze pegi si klade za cil chranit ty nejzranitelnejsi z vekovy kohorty. krome veku je spousta dalsich faktoru, jako je delka expozice nebo cim ve hre skutecne travi cas. tocit se na veku je prilis jednostranny
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    PALEONTOLOG: A kryt mate 5m, nebo 10m hluboko?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    PALEONTOLOG: Ale jsi vegan?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TRAGED: no zas aby ses z toho ratingu neposral. nelde ve svete zabiji maly deti miny a lokalni ozbrojenci a my si budem delat pupinky z videohry. ja beru deti i na vzduchovku, vstepuju jim, jak zachazet se zbrani a jak to delat bezpecne.
    ja zas nesnasim nejaky umely protahovani detstvi infantilnimi hrami a pastelovym prostredim za ohradkou. odjakziva jsem bral deti za nebezpecim. do podzemj, roztloukat led na rybniku, hrat si s chemii na sporaku. je na to nejaky pegi? a chtel bys aby bylo? :-D
    taky si uvedom, ze rating musi zohlednit ty vyvojove nejpomalejsi...
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    heh, pripomnelo mi to jak bratrik nechal hrat svyho prcka GTAcko s tim, ze jakmile mel dve hvezdy od policajtu tak mu to proste vypnul:p
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    STAROJDA: To je prima, že se vám děti doma, v kontrolovaném prostředí, daří krotit. Co asi nastává při vystavení vnějšímu světu.

    Nikdo se na vaši dietu neptal.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    SPIKE411: Kam přesně se snažíš téma stočit? Že rating je na hře kuli tomu, aby se ve škole nepostrilely?
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    TRAGED: jako upozornění je tvoje poznámka ok. Nicméně za mě - hraní her se děje v kontextu. Když jsme hráli Quake 2, tak jsme se o tom bavili. Když hrál Team Fortress, tak jsem vypnul "gibs" a vysvětlil mu proč. Když mu říkám, že nebude hrát (teď) GTA, říkám mu proč, v čem je rozdíl od stříleček. Když řekne bráchovi "já tě zabiju" (při hře), tak se bavíme o tom, proč tohle říkat není ok. Jo a taky jsme vegani, takže o zabíjení se bavíme i v kontextu toho, co mají lidi na talíři.

    Za mě je nejhorší dítě k obrazovce posadit a pak už to naprosto ignorovat. Myslím že ve výchově je mnohem víc závadnějších věcí než střílečky ;)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Violence and video games - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Violence_and_video_games

    Ale jasně, dnešní videohry jsou třeba realističtější, explicitnější, detailnější. Doom z roku 1993 / Quake z roku 1996 jsou přeci jen víc "cartoonový".
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Federal crime statistics suggest that serious violent crimes among youths have decreased since 1996, even as video game sales have soared.

    🙃
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    Já bych skoro řekl, že se zcela míjíte se smyslem věkového ratingu. Ten není o tom co dítě zvládne, nebo nezvládne ovladat, to oni zvládnou cokoliv, rating je o tom, aby jste jim neukradli dětství. Když si lehce zaprehanime, tak dítě hrající, nebo sledující hraní Quake 2 atp. Je na tom dost podobně, jak potomek drogového Bose účastníci se likvidace neposlušných pohunků. Pěkné odosobněné násilí bez pocitu osobního ohroženi, to je přesně to co potřebuji a o udělá z nich slušné, milé lidi
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    PALEONTOLOG: Díky za potvrzení mé intuice. S prckem (9) jsme skoro dohráli Quake 2 (na Switchi), taky je celkem už veterán v Team Fortress. Ale GTA jsem mu jasně řekl, že hrát rozhodně teď nebude :)
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    jako petiletak by chtel nejradsi moje hry. black mesa, death stranding, wolfenstein (tam ho bavi nejvic rozsevat ohen a zkazu na robohundovi), system shock atp. deus ex mu moc nejde (ukrad mi to, kdyz sem si odbeh do kuchyne), tam pristup 'strilet na vse co se hybe' moc nefunguje ;)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    FRK_R23: no nekdy to za tebe vyresi partnerka/ex, protoze koupi 10 letymu diteti gtaV. srsly. zlaty kompetitivni vrazdeni, proti ukolum z gtaV
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    PALEONTOLOG: Taky bych některejch "dospělejch" her nebál. Když vidim malou jak tady drti Hogwarts a to je jí 6, tak docela čumim. Forza Horizon taky měla velikej úspěch. Ale třeba DeadSpace bych jim asi neukazoval :)))
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    FRK_R23: každý děti jsou jiný, ale za mě koukám potřeba rozlišit mezi holčičí a klučičí zábavou, u nás jsme spoustu věcí ani nenakousli a rovnou se třeba jezdilo NFS. samo do asi 5 let jsme zkoušeli hry na webu Déčka a musím říct, že bylo přínosný a jakože na pohodu.

    je ale taky fakt, že jsem se neošíval a ukázal dětem (mladšímu bylo 6) doom2, série quake a stejně největší prdel měli z GTA1.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    CRUSHEER: Celkem doma holky hrály Unravel, potřebovaly pomoct jen někdy. Obě si taky užily Stray, ačkoli asi jinak než autoři zamýšleli :)) Paw Patrol je taky bavilo. Goat Simulator taky sklidil jistý úspěch.

    Aktuálně jsou děti hladové po Hogwarts, což mě docela překvapilo. Ale lze to hrát na tzv. story mode a pak je to fakt easy. Existují k tomu taky české titulky. Mejm dětem je teda 6 a skoro 8.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam