• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRIShrajeme videohry s dětmi : Která hra vaše děti zatím nejvíc zaujala?
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    REDSNAKE: Já co to zkoumal, tak to Miyoo mini plus mělo fakt super ohlasy a recenze. Má i wifi, takže nový romky jdou tahat přes síť a hlavně, když pořídíš další MM+ tak můžeš hrát i u prastarých emulovaných her multiplayer.
    Já ho objednal tady rovnou s Onion OS a předinstalovanýma stovkama her což vyšlo na necelých 2400. Když by ti stačila jenom konzole bez SD karty, tak vyjde na těch 1500 s tim, že si ten Onion OS můžeš nainstalovat sám a Romky taky natahat sám. Já byl pohodlnej.
    Každopádně zařízení jsem měl do týdne doma. Jenom s nim ještě nemůžu hrát a pořádně otestovat, protože jsem si ho prosadil jako dárek sobě k narozeninám, který mám až v sobotu. Tak mi ho manželka drží schovaný v šupleti :D
    Ta chvilka co jsem to musel otestovat jestli to třeba nepřišlo rozbitý stačila na poznání, že je to fakt kvalitně zpracovaný a uživatelsky super. Prostě tam máš seznam všech možných konzolí a pod každou jednou jsou stovky předinstalovaných her.
    Zkoušel jsem zatím jenom Tekken 3 a hraje se naprosto perfektně :)

    https://www.litnxt.com/products/miyoo-mini-plus-portable-game-console?variant=41196307611741
    CICA
    CICA --- ---
    REDSNAKE: Já mám jen ten odroid a jakmile tam flashneš Emuelec/Batocera a dohraješ ROMky, tak je to snadný na používání - víceméně jako switch, jen se občas člověk musí zorientovat v ovládání některých her. Já nakonec přeflashoval na Emuelec, který tam má předpřipravený porty např. pro HoMaM2 a Diablo 1, což je teda zatím spíš pro mě než pro děti.

    PS1 hry mi na tom běží hladce (např. FF7, GTA2), nicméně u Vice City Stories na PSP to už dost drhne. Další PSP hry jsem na tom nezkoušel. MAME/NES/SNES/GB atd na tom samozřějmě běží bez problémů.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    REDSNAKE: Takhle ja to mam prevazne pro kluka co zacal hrat na mobilu obcas. A ty monetizacni procesy na mobilnich telefonech nas serou hrozne vsechny, je to velmi agresivni a otravne. Klidne a rad mu nejaky hry koupim, ale znate to - maly dite, tak zas uplne u jedny hry zatim nevydrzi a chce zkouset.. takze sosat nejaky romky byt obstaroznich hernich systemu je lakavy…
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    CICA: To vypada taky moc dobre a je to u nas dostupny za lepsi prachy. Dokazal by to prosim nekdo v rychlosti srovnat co do vykonu a user friendly pocitu z obou konzoli?
    Za ty prachy bych vzal asi odroid jestli to ma stejny tozsah emulaci
    SEDLLAK
    SEDLLAK --- ---
    REDSNAKE: REDSNAKE: Na Aliexpresu je přímo oficiální obchod Miyoo (tady). Zároveň tam tu konzoli nabízí i jiní prodejci. Já kupoval jedno MM+ z oficiálního obchodu, jedno od prodejce "Reocha" (ten už ale, koukám, nic nenabízí).
    CICA
    CICA --- ---
    REDSNAKE: btw. Odroid go Super je taky fajn. Zrovna ve slevě. Akorát je k tomu dobrý dokoupit wifi adapter.

    ODROID-GO Super, matně šedá - RPishop.cz
    https://rpishop.cz/super/5298-odroid-go-super-matne-seda.html
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    JUNGLER: To miyoo zaujalo, odkud jej budes brat? Koukam ze ceska distribuce je za ~2,5k, na aliexpressu je za 52 dolaru =~1200,-. Je legit to vzit z alace? Pak uz potrebuju asi jen pametovku a romky stahnu z netu? Chapu to spravne?
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    My v prosinci s čerstvým šestileťákem dohráli Super Mario World na Gameboy Color. Posledního Bowsera jsem musel udolat sám ale jinak většinu hry zvládl sám :).
    Teď jede Bust a Move taky na Gameboy Color. Nový hry ho vůbec hrát nenechávám protože mi přijdou zbytečně přeblikaný a nedávají takovej prostor fantazii. Navíc ty starý pecky tomu děcku naprosto dostačujou a hodně ho baví. Asi právě i díky tý obtížnosti. Starý fláky nedávají vůbec nic zadarmo a když se to už povede, tak pocit vítězství je pak o to větší než u Tlapková patroly, kde takřka nejde prohrát.
    Gameboy Color na to super ale shánět furt cartridge je komplikace a tak jsem se rozhodl teď pořídit Miyoo mini plus. Emuluje to takřka všechno až do PS1 a udělám mu v tomhle zařízení postupnou expozici videoherní historie :)
    Už se těším na Lode Runner a Dig Dug :D
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    LEGI: jojo, Mario Kart je super. Vlastně to může jet celé samo. Ale právě ty SR a SL tlačítka jsou na té hře nejlepší - střílení a házení pastí :). A on tyhle tlačítka ještě nechápe. Teda pochopí to dobře, jen to musí zkusit. To přijde brzo ;)
    LEGI
    LEGI --- ---
    STAROJDA: u nás u stejně staré dcery Mario Cart tuším 8 (na 50ccm "obtížnost") jede dlouho.
    zjistil jsem, že když jako často vyžadovaný druhý hráč jen držím plyn, ono to zatáčí samo, takže se i tak adekvátně účastním hry a můžu si číst vedle. krom toho ty různý triviální Tlapky, PJ Masks a podobně právě na základní seznámení se s joypadem. a je to rozhodně lepší hra v žánru (aby taky ne), než copy cat ze šmoulího světa, který doporučuju ani nezkoušet. není to blbý, ale je to jen laciná náhražka.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    Pýcha a malý report
    Nedávno jsem tu psal, jak nejmladšího (4, brzo 5) zaškoluju do Nintenda. A právě splnil závěrečnou zkoušku, řekl bych :). Má Lego Maria, kouká na Mario videa na youtube a tak jsem se rozhodl mu ukázat, jak těžká je to hra! Nejdřív bojoval jen s tím, aby skočil do strany, pak nedokázal přeskočit díru. No a teď už levou zadní dá první mapu a brzo dá i druhou. Občas slzičky, ale houževnatost má po tátovi :).

    Krátce o tom, jak jsem ho cvičil s ovladačem:
    - Základy nabral hlavně v Om Nom: Run. Ovládání joysticku + občas zmáčknout A.
    - Pomohlo mu i hraní Ultra Foodmess. Taky hlavně joystick.
    - Jako ostatní děti hrál i různé minihry v Educational Games for Kids.
    - No a teď se učí zvládat stres v Mariovi.
    - Pak asi přijde na řadu Mario Kart (aby se naučil SR a SL tlačítka).

    SLL_QUY
    SLL_QUY --- ---
    Planet of Lana | Launch Trailer
    https://www.youtube.com/watch?v=4gMXfjEhQ6c
    KULHY
    KULHY --- ---
    Rodinný účet Steam v beta verzi. Zrovna nedávno jsem přemýšlel, jak se netěším, až budu muset udělat samostatnej účet pro staršího. No a tady je světlo na konci tunelu.

    Steam představil nový koncept rodinného účtu až pro 6 členů | GAMES.CZ
    https://games.tiscali.cz/novinky/steam-predstavil-novy-koncept-rodinneho-uctu-az-pro-6-clenu-575205
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    HONCKA: k ty navykovosti, blizzardu pri wowku par hracu taky umrelo, zejo. ofocialne ti s interni menou nedovoli kseftovat v irl, ale kazdymu je jasny, jak to s farmenim dopadne. btw. pokid si pamatuju, blizzard snad jako prvni zavedl licenci na mesic :-)) nejzmrdstejsi licence pro singl hhru ever. myslim, ze to jednostranne hrotis.

    pro me jako nahodnyho dyfolta, co na robloxu stravi par hodin mesicne, je mi jejich obchodni model ukradenej. penize jim neposilam ani bych do zadnyho kontraktu nesel, ani bych nikomu nedoporucil zkouset bejt mladej vyvojar, obecne, bez rozdilu platformy.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    PALEONTOLOG: Velkej rozdíl je, že Blizzard oficiálně nic za prachy nevypláce, pokud si to za prachy prodával, tak si porušoval obchodní podmínky
    V Robloxu když něco tam uděláš a prodáváš za Robbuxy, tak provozovatel ti veme 30%, když je chceš proměnit za peníze, tak to jde od nějaký celkem velký částky a provozovatel si vezme dalších 30%.
    Android nesleduju, děti hrajou na ios a win a kluk teda hraje z f2p Fortnite, kde si občas za svoje kapesný koupí nějaký kosmetický nesmysl, jinak hrajou normální koupený hry, fakt je toho tolik a člověk nemusí podporovat úplný zmrdy, z mulťáku syn hraje s bratrancem Sea of Thieves a Deep Rock Galactic, se mnou Destiny 2, dcerka hraje na ipadu Disney Dreamlight Valley, pak z bráchou lego star wars a streetfighter 6.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    HONCKA: tak je to kontroverzni spolecnost, ale dnes jsou manipulativni postupy snad ve vsech komercnich hrach pro android. a kdyz si vzpomenu, jak jsem hral na androidu pred 10 lety, tak mi to prijde stale stejny. jen se asi pay to win stal vychozim standardem.
    roblox udelal diru do trhu a logicky to bez nejaky navazany ekonomiky nejde. kdysi ve WoW jsi mel aukcni dum primo jako inbuilt feature a goldy se tezily profesionalne a prodavaly se za cash a nikdo o blizzardu nerika, jak jsou toxic.

    ja treba nechapu pristup, ze budu plnit nejakou platformu obsahem a ona me bude vyplacet. je potreba vedet, ze easy mkney nechces jen ty, ale i provozovatel platformy. nehezky podminky jsou jedna vec (nemusis pro ne delat) a porusovani zavazku zase jina. uplne nevim kam si roblox zaradit.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    STAROJDA: taky s robloxem nemame problem. kluk 11 je ted ve fazi, ze ho prestala bavit nova sezona ve Fortnite (namisto superubermegacool to hodnoti jako preplacany) a dobrovolne downgradoval na roblox.
    ted nasel neco zajimavyho, Blox fruit, koukal jsem na YT a asi to taky prubnu.

    obcas jsou tam imho pay-to-win hry, nebo fakt priblbly tycoony. ale zase je to nejlepsi sbirka escabe obby na svete :-)) veci jako Pet Simulator X nebo Brawl Stars jsou celkem dotazeny a udrzovany
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    Ad Roblox, omlouvam se, pokud uz bylo
    Investigation: How Roblox Is Exploiting Young Game Developers
    https://youtu.be/_gXlauRB1EQ?si=gA2agSw8fRm0dhjA

    Roblox Pressured Us to Delete Our Video. So We Dug Deeper.
    https://youtu.be/vTMF6xEiAaY?si=gPiFzUdDy6bitxIx
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    HONCKA: HONCKA: Díky za detail. Uvidíme tedy až budou starší. Už teď jsme se starším řešili to, ať nekliká na odkazy a že rozhodně nikde nezíská robuxy zadarmo (scamy). Dokonce teď měli (ve třetí třídě) přednášku o nástrahách internetu :) Doba se mění.

    A jo, souhlasím, že roblox jako firma je morálně hodně dole. Optimisticky doufám, že díky exposure se to změní.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    STAROJDA: jinak tou první signální je, že se to přes různý odměny snaží děcko mermomocí udržet u obrazovky a to tolik u standarních her není
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam