• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRIShrajeme videohry s dětmi : Která hra vaše děti zatím nejvíc zaujala?
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    Btw co říkáte na Brawl Stars? Mobilní týmovka. Produkčně velmi kvalitní, mikrotransakce nenásilné. Zábavný progress. Bonding s dětmi zaručen. "Brawko" hraje snad celá třída mého syna (10). Kluci i holky.

Já to teď taky hraju, mít hru na mobilu se občas hodí. Často hrajeme i se synem - plníme společně questy, řešíme sílu bojovníků atd. Baví mě i to, že to má profesionální scénu.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Instagram’s 'AI friends' sound like a parasocial nightmare | Creative Bloq
    https://www.creativebloq.com/news/instagram-ai-chatbots
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    Další Coop tip - pro otrlé
    Jak víte, pořád hledám coop hry na Switch, abych odtáhl prcky od Robloxu. Konečně padla do (velké) slevy hra, na kterou jsem čekal.

Darksiders Genesis
    Je to akční RPGčko z klasické série. Tentokrát to není 3rd person pohled, ale izometrický odzoomovaný (styl Diablo). Hra je vyloženě stavěná na coop hru (2 hráči splitscreen). Pozor ale, je to plné krve a sem tam nechutností a vulgarity (PG 12+). Vše je odzoomované, takže to není tak vidět. Ale s dětma teda jenom jestli se toho nebojíte. Já to hraju s 10ti letým synem. Dali jsme první session a baví ho to!

Proč je to dobré pro děti?
    - Jedna z postav střílí z pistolí, takže může hrát bezpečněji. Táta je tank a syn supportuje.
    - Obtížnost nejde nastavit (syn chce vše hrát na easy), ale je to ok. Není to těžké (zatím).
    - Ovládání je ok, pochopitelné na první dobrou.
    - Není to jen mlátička/střílečka, ale i 3D platforming. Takže plnohodnotný zážitek, který procvičí reflexy, zručnost a orientaci v 3D prostoru.

Na co si dát pozor:
    - Jak jsem psal, PG rating je vyšší, tak mrkněte na videa ať víte.
    - Recenze nejsou vždy pozitivní. Menu je divné, grafické bugy a tak. Ale hratelnost je stejně nejdůležitější ;)

Darksiders Genesis | Review in 3 Minutes
    https://www.youtube.com/watch?v=vVwsVp7RgI8
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    HONCKA: neuměl by si vybrat, ve svém věku, hru sám? Nevím, jestli je menší, tak bych doporučil spíše ... GCompris, Robot Karel, Programovatelná kočička Scratch atp.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    HONCKA: Setri sily, zbytecny na nej reagovat. Bloudi klubama a trousi nesouvisejici prispevky.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    GIOMIKY: nerozumím řeči tvého kmene, sháněl jsem něco pro kluka, kterýho zaujalo DCS, který hraju, ale to je pro něj extrémě složitý. Tak jsem se ptal, jestli neexistuje s rourama něco míň HC ala TFX, ale novejší, ale míň arkáda než než Ace Combat (libovolný díl), že ten nejde ani ovládat přes HOTAS a ty mi nabídneš AfterBurner, což je totál arkáda ještě letitější než to TFX a pak nějakou scifi střílečku, která je taky arkáda a navíc ne s reálnejma letadlama. Pokud bych chtěl scifi "sim", tak můžu synátorovi nabídnout Star Wars: Squadrons nebo rovnou Star Citizena, který si aspoň na nějakou simulaci hrajou.
    Fakt nevím proč bych si měl kvůli simulátorům kupovat nějakou konzoli
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    HONCKA: Hele, nic ti nebrání koupit si Playstation 5 a nejnovější DLC k Save My Ecosystem 12.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    GIOMIKY: Asi se nechápeme, já beru jako semisimulaci warthunder v simulation modu, tfx, nebo vrtulníky od crystal dynamics, ale to první stojí strašně peněz a ty další 2 už jsou outdated
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    GIOMIKY: já sháněl semisimulaci a ne total arkádu, prostě, aby to mělo nějaký slušný letový model, ale aby k tomu nebyl potřeba přelouskat 1000 stránkovej manuál.
    Měl jsem koupenej Ace Combat, ale ten jsem vracel, že nepodporoval hotas
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Já bych se do těch moderních onlajnovek moc nehrnul. Co kdo má proti hodinám kvalitní off-line zábavy na starších strojích v emulátorech?
    Roblox má problém s pedofily, přiznávají už i jeho provozovatelé - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/hry/novinky/roblox-deti-nebezpeci-hry-pozor-pedofil-kyberbezpecnost.A240726_100131_bw-novinky_srp
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    HONCKA: Emulace je tvůj přítel. Nic ti nebrání rozběhat, třeba Sega Megadrive, kde je třeba After Burner 3. Zábavy je kopec, grafika je rozmile kostičkovaná, moc to nestojí a je to hratelnější, než Pokus trefit se do Ultra HD Kostičkou do druhé Ultra HD Kostičky.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    CICA: Mam kamarada, co dela kyberpolicajta a ten povidal, ze nejvic resi CP na Discordu. To by me teda nenapadlo.
    CICA
    CICA --- ---
    KULHY: Na tohle téma bych ještě přidal tenhle obsáhlý článek z bloomberg.
    Roblox Predator Problem Potentially Exposes Kids to Pedophiles
    https://www.bloomberg.com/features/2024-roblox-pedophile-problem/
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    EZOP: Na MC server (java verze) se dá nainstalovat plugin (spíš 3 pluginy pro podporu různých verzí) pro kompatibilitu s bedrock klienty.
    KULHY
    KULHY --- ---
    Roblox je stále místo nebezpečné pro děti. Jen loni firma nahlásila přes 13 tisíc případů zneužívání | GAMES.CZ
    https://games.tiscali.cz/novinky/roblox-je-stale-misto-nebezpecne-pro-deti-jen-loni-firma-nahlasila-pres-13-tisic-pripadu-zneuzivani-580137
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    TEEPEK: Teď bych doporučil zapojit se do MC Championship k 15. výročí Minecraftu. Běží to tuším ještě asi 10 dnů. Velká zábava, challenges…
    TEEPEK
    TEEPEK --- ---
    LOJZA: Na M1 šlape dobře… teď jen najít nějaký pohodový public server… máte prosím nějaký tip?
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    S dětmi aktuálně hrajeme MMORPG Adventure Quest 3D. Je fajn, že to jde na počítači i na mobilech.
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    TEEPEK: Any tips welcome! Hraju s dcerkou na iPhone (ona na iPadu) a asi bych rád vyzkoušel M1 “verzi” :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam