• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRIShrajeme videohry s dětmi : Která hra vaše děti zatím nejvíc zaujala?
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    mate prosim kdokoliv jakekoliv info na tema "sportovni hry na switch"? v ramci popularizace dal :)

STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    ZELGARIS: A toto (Smurf Dreams) jsme taky zkusili a kupovat/hrát to nebudeme. Nuda. Zkuste demo a uvidíte, jestli vám to sedne. Vlastně jsme ani to demo nedohráli. Jaksi tam chybí motivace hrát dál. Je to takové nijaké a místy frustrující.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    ZELGARIS: Tak jsme zkusili demo a na základě toho koupili plnou hru (ani jsem nečekal na slevu). A tak dám takovou mini-recenzi :). Protože je to super! Demo nedělá plné hře službu, protože plná hra je o několik levelů nápaditější! Hráli jsme to už dvakrát a určitě ještě někdy zahrajeme.

Cake Bash
    Minihry na motivy zákusků. V dosti z nich se i mlátíte navzájem, soubojový systém je celkem propracovaný (dash, stun, zbraně, házení předmětů). Sbíráte nové polevy, odemykáte lokace a minihry. Dva herní módy - turnaj (více kol, sbíráte penízky) a nebo quick play.

Proč je to super pro děti
    - Obecně minihry pro více hráčů jsou dobrý vždycky. Super že tady je demo a můžete ozkoušet.
    - Téma zákusků funguje. Děti si rády zahrají za dortík nebo za donut :).
    - Herní mód "turnaj" funguje výborně! Až do konce totiž nevíte, kdo vlastně vede. Takže nedojde k frustraci, kdy už v polovině dítě ví, že prohraje a nechce pak hrát. Turnaj je zároveň celkem krátký.
    - Minihry jsou docela spravedlivé. Trvají trochu déle, je čas napravit chyby. Boti a AI vyvažuje, protože útočí na vedoucího hráče. Je to napínavé až do konce.
    - Mapy jsou malé, ale nápadité. Různé nebezpečí a eventy. Viz ZELGARIS

Na co si dát pozor
    - Nejde nastavit obtížnost botů a oni jsou bohužel až moc dobří a vyhrávají. Samozřejmě jde získat skill, ale mít volbu obtížnosti by bylo fajn.
    - Soubojový systém je propracovaný (to je fajn), ale pro menší může být složitý. Ale jako dá se vystačit i se spamováním základního útoku :)
    - Na začátku jsou minihry a lokace zamknuté a v quick play je tak nemůžete hrát. Musíte je postupně odemknout v "turnaji". To je trochu škoda, ale zas ten turnaj je dobře udělaný, jak jsem psal.
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    Hrajeme ted cela rodina (4) Cake Bash, je to trosku starsi hra, kde se mlati ruzne zakusky, hraji spolu nejake minihry a vyhrava zakusek, ktery se nejlepe ozdobil (v hlavnim modu) - aktualne na Steamu za 4 EUR.
    Na Steamu/Switchi je demo, kde jsou dve herni lokace a 2 minihry. Minihry maji kazda trochu jine ovladani a bash - kdy se zakusky mezi sebou mohou mlatit - ma vzdycky nejaky modifikator, napr. posbirat co nejvice lentilek, nahazet co nejvice jahod do misy, rozbit co nejvice fortune cookies, utikat s prskavkou, a kazda lokace ma nejake zvlastni nebezpeci, napr. prileti holub a ohrozuje vsechny nebo je uprostred levelu plotynka, kterou jde aktivovat.
    Neni to tak polished jako Mario Party nebo Boomerang fu, ale je to zabavne.

Cake Bash | Launch Trailer
    https://www.youtube.com/watch?v=lPYW3FqDnGg
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    Kdyz uz se zminuje Sackboy, tak na Switchi (Steamu, PS5 a asi i jinde) je ted demo na Smurf Dreams (vychazi tento mesic), ma to 2p coop podporu a neni to vubec spatne pro decka, kdyz to porovnam se srackama jako hry Tlapkova patrola (taky pro decka, ale zabugovane, pohyb postav celkove divny) - ti smoulove maji rozhodne blize hratelnosti i pohadkovym vizualem k Super Mario 3D World.

The Smurfs - Dreams 2-Player Co-Op FULL Demo PS5 Gameplay
    https://www.youtube.com/watch?v=cUkN83bPYxs
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    WOODMAKER: Hodně jsme si užili třeba to mario odyssey, nebo mimo nintendo byl super sackboy a big adventure.
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    REDSNAKE: Ja bych klidne flejmoval. Takze najednou je z "jedna z mala dobrejch her" hra, ktera bavila Tebe a Tvyho kluka (asi syna).
    Tak jaky hry Vas dva teda bavi?
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    YMLADRIS: u nás se v tomhle celkem chytlo Freshly Frosted.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    HAKUBJOZAK: super. v listopadu bych chtela udelat serial Nejkrasnejsi logicke / puzzle hry na PC s ditetem, tak budu rada i za dalsi tipy
    HAKUBJOZAK
    HAKUBJOZAK --- ---
    Gorogoa on Steam
    https://store.steampowered.com/app/557600/Gorogoa/

Ted hrajeme s mladym [6] a s asistenci je to super.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    STAROJDA: ok, snad provedeno :)

diky
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    YMLADRIS: Jo dobrý je to. Supr.
    Jen bys mohla doladit formátování. Například přidat tam odrážky. Jinak ten text je takhle, což je trochu hůř čitelné:

Proč je to dobré

Jednoduché ovládání a princip

Spousta skinů na výběr
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    STAROJDA: predelala jsem to teda tak, ze je clanek tento

Switch: herní konzole | Amentum Wiki
    https://hry.amentum.cz/cs/switch

z nej jsou prokliky na tri clanky s tipy na hry dle typu hry (zacatecnici, dvojice, rodiny) a pak jeste na konci stranky zbytek tipu "hrani pro jednoho, co se jinam neveslo"

mohl by sis to prosim jeste jednou proklikat, zda jsou to odpovidajici informace? pripadne zda neco zasadniho chybi.

Kdokoliv samozrejme taky je vitan
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    WOODMAKER: Ani flejmovat nechci, zkouseli jsme v posledni dobe s klukem vetsinu tech her cos vyjmenoval a fakt nas bavil jen ten odyssey. Ale to je subjektivni a tak je to v poradku.
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    REDSNAKE: Flame time? Super Mario Bros, Mario odyssey, Mario wonder, Zelda botw, Advance Wars, Pokemon, Animal Crossing, Mario Cart, Captain Toad treasure tracker a seznam muze dal pokracovat. Ktera spolecnost ma za sebou takove mnozsti dobrych her z tolika ruznych zanru?

YMLADRIS: Asi nejlepsi 3D openworld plosinovka soucasnosti. Mario ma klobouk, kterym interaguje s okolim a muze prevzit kontrolu nad libovolnymi neprateli, cimz se do nich prevteli. Pri hre dvou hracu jeden ovlada Maria a druhy ovlada klobouk.
    tady to hraji dva lidi, coz by mohlo pro predstavu stacit: https://www.youtube.com/watch?v=LOaWvlsnIZE

Kdyztak mi oponujte, pokud jste nekdo hrali neco dalsiho, podobneho Mariovi, jako je novej Kirby, Astro a tak dal. Dik.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    WOODMAKER: diky tj na tuto stranku

Switch: hry s dopomocí rodiče | Amentum Wiki
    https://hry.amentum.cz/cs/switch-with-parent

muzes o tom napsat odstavec? proc jste to hrali, jake to bylo
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    WOODMAKER: Az bych se nebal rict ze super mario odyssey je jedna z mala dobrejch her od nintenda byt je mi jasny, ze tim spoustu lidem slapnu na kuri voko
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    YMLADRIS: za me ma "two point hospital" moc slozity ovladani. Naopak ti tam chybi Super Mario Odyssey, ktery je dobry jak pro jednoho, tak pro dva, kde druhy (napr male dite) ovlada klobouk.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    STAROJDA: ještě budu dělat Switch: Family Nights

Pak se koukneš zda jsem vynechala nějakou zásadní položku
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    YMLADRIS: Za mě dobrý! Cením, že to píšeš stylem pro úplně neznalé/netechnické lidi. Na těch dvou článcích mě trochu ruší jen to, že v obou jsou tipy na hry. Že by bylo lepší to dát nějak dohromady. Ale chápu, že jsi to hlavně chtěla spíchnout a zveřejnit. Dát si s tím víc práce by stálo o dost víc času. Takže tímhle pohledem je to za mě ok. Dobrá práce!

PS: postupem času jsem sem přidal další hry (hlavně coop), tak se dají případně přidat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam