• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRIShrajeme videohry s dětmi : Která hra vaše děti zatím nejvíc zaujala?
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    MUFLONEK: není třeba kupovat žádný pass, Fortnite je zadarmo, stejně jako Roblox
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    ELHO_CID: Ano, to mi je jasné... Takže jsem koupíme 2 gamepady a xbox Pass, tak by to mohlo fungovat?
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    MUFLONEK: Pokud chce hrát Fortnite, tak nepotřebuje PS5. Ten je na všechny platformy, stejně jako Roblox a Minecraft.
    Prostě viděl, že má něco bratranec, tak to automaticky vyžaduje taky, aniž by o tom cokoli tušil.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    No já jsem v tomhle prostě lama, no.o( Celý herní byznys mi uniká. A potřebuji poradit jak si poradit. O)
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    MUFLONEK: Žádnej bezdrátovej imho není čistě wireless. Na drát budou fungovat všechny:)
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    KLEINZACH: Tenhle by měl jít udělat i jako s kabelem...
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    MUFLONEK: PS hry na PC samozřejmě fungovat nebudou. Ne bez emulatoru. Ale hodně titulů vyšlo na obou platformách a má možnost cross-platform multi-playeru...

Gamepady můžou být různé dokud jsou PC kompatibilní, ale to na nich bude napsané a alza je umí vyfiltrovat..

Na druhou stranu PC hry většinou nepodporují splitscreen (víc hráčů na jedné obrazovce)
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    MUFLONEK: obavam se, ze hru na ty druhy platforme nepustis (i kdyz teoreticky mozny to asi je.. ale ne pro normalniho cloveka). nektery hry mozna lze multiplayer cross-platforme, ale to chce dopredu zjistit.

ad ovladac: mam nejaky od logitechu a musim rict, ze me na tom sere ten wireless: porad se to nekde rusi, ovladace nekdy nereagujou nebo reagujou se zpozdenim a deti se muzou zvencnout (jako treba v Cupheadovi to chapu, clovek by s tim nejradsi trisknul i bez problemu s ovladacem :)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    MUFLONEK: Rozhodně to není to samé. Ne všechny hry jsou pro dostupné na všech platformách. A ještě méně her umožňuje tzv. crossplay. Tj. možnost smíšeného hraní hráčů z různých platforem spolu v jedné hře.

All cross-platform games (PS5, Xbox Series X, Switch, PC, and more) | Digital Trends
    https://www.digitaltrends.com/gaming/all-cross-platform-games/
    All PS5, PS4 Crossplay Games | Push Square
    https://www.pushsquare.com/guides/all-ps5-ps4-crossplay-games

Multiplatformní hraní – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Multiplatformn%C3%AD_hran%C3%AD
    Cross-platform play - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Cross-platform_play
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    MUFLONEK: Z PC se dá "udělat" xbox (xbox app + xbox gamepady). Určitě nelze bez nějakého emulátoru hrát PS hry na počítači s windows.

Já mám doma ty xbox gamepady, k tomu gamepass a funguje to hladce. Z těchto důvodů přemýšlím spíš o koupi přímo Xbox, aby si holky mohly zahrát na tv a neseděly mi u kompu :)

Ten link od tebe je podle mě ke Switchi, ale k pc se asi nechá připojit taky. Zkušenosti s tím ale nemám.

Já jsem pořídil dva tyhle: https://www.alza.cz/gaming/xbox-wireless-controller-carbon-black-d6133565.htm?o=3
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    Ahoj mám prosbu. Jsem hraním naprosto nepolíbená, ale mám 8letého syna, který si přeje PS 5... Ale loni dostal herní PC, takže se tomu trochu bráníme. Nicméně hrát mu chceme umožnit. Synovec PS 5 má, chtějí hrát spolu. Napadlo nás, nějak z toho PC udělat PS 5 - asi nějakým game passem? A pořídit mu k tomu alespoň dva game pady - koukala jsem se na tenhle - https://www.alza.cz/gaming/8bitdo-ultimate-wireless-controller-with-charging-dock-black-nintendo-switch-d8077217.htm - nebo máte jiné doporučení? Může být každý game pad jiný?

Je můj předpoklad, že takhle půjde hrát hry z PS5 hrát na PC správný?

Syn hraje zatím Minecraft, Roblox, pořád mluví o Fortnite, ale tomu se snažím zatím bránit.

Díky moc za rady
    RMUTT
    RMUTT --- ---
    LEGI: Je to skvely. My to s tehdy sedmiletym synem dojeli do konce a teď to hraj znova se dvouma kámošema. Ve třech lidech je to ještě větší chaos a zábava. Taky doporucuju vsem okolo.
    A prihazuju k tomu TNMT Shradder Revenge a Rubber Bandits.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    DAVESADE: Nojo, dává smysl :). Dal jsem to Wishlistu a zatím si počkám. Teď musíme s dětma hrát jiný hry, aby se vyplatily ty peníze co to stálo :)
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    STAROJDA: Spis bych rekl, ze se stala opacna vec - nedavno vydali patch, ktery to rozbil :).
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    DAVESADE: Díky za recenzi! O té hře vím už dlouho a pokaždé co se zmínila, tak jsem měl chuť jí zkusit. Možná by nejstarší syn zvládl ten coop. Niucméně na Switchi je už dost dlouho, tak se divím, že ten patch ještě nebyl (?).
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    DAVESADE: Tohle je super, já na to taky náhodně narazil PSku, tam to teda běželo dobře..
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Ja mam tedka doma herni objev z roku 2018 - Kingdom Two Crowns. Jde o chytre udelanou strategickou hru, kdy pomoci krale/kralovny na koni distribujeme zlataky mezi obyvatelstvo, ktere pak automaticky dle podminek vykonava takovou cinnost, za kterou jsme jim zaplatili. Rozpadle kralovstvi zacina ve stavu obycejneho ohniste, ktere brzy prestavite na stan, pozdeji kolem nej vybudujete jednoduche, drevene hradby a rozsirujete sve pole pusobnosti v 2D krajine. Vasi sverenci pak chodi lovit do lesu zvirata, kaci stromy, stavi strouhy, mlyny a zakladaji policka - ale pozor, kazdou noc prijdou priseraci, kteri se vas snazi o vase nabyte bohatstvi pripravit.

Hra ma velice jednoduche ovladani a svou atmosferou vzdalene pripomina Populous ci podobne "hry na bohy", ale v mensim meritku, kompaktnejsim baleni.

Prestoze hra vysla na vsechno mozne, my to hrajeme na Switchi, kde jde hrat ve dvou hracich na rozdelene obrazovce. Musim zkritizovat technickou stranku veci - hra pada z neznamych duvodu, jednou jsem dokonce musel smazat save, aby se hra vubec nacetla, coz je docela ostudne. Autori udajne o problemech vedi a snad brzy vydaji patch...

Cele to ma krasnou pixelartovou grafiku a podmanivou hudbu, moc roztomile animace a celkove mne hra chytila za srdicko - hral jsem to i sam nekolik veceru, abych si nastudoval moznosti cele hry a je to opravdu povedena taskarice. Jakmile se deti naucily vnimat zakladni graficke detaily (tj. kde stavet hradby a kde je to zbytecne), desne je to chytlo a pri kazdem hrani mi hrde oznamuji, na jakou dalsi vec ve hre prisly. Doporucuji!
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    KLEINZACH: Hehe. To si mě připomněl jak to dělám já a jak to tlačím do dětí :)

Když je nová hra, tak zásadně:
    - Projít Options, co jde a nejde nastavit. (Vypnout vibrace, nesnáším je)
    - Absolvovat všechny tutoriály, bez kompromisů.
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    STAROJDA: nechal jsem se strhnout, stahnul a... dite je hyperaktivni, takze preskakalo vsechny tutorialy s tim ze to neni zajimavy, pak doslo na hru, vubec jsem nevedel co delam, pak sem nejak vzal lizatko, placnul ho s tim a nejakou zahadou vyhral. dite se rozbrecelo a tim hra skoncila...
    LEGI
    LEGI --- ---
    udělal jsem naprosto zásadní chybu
    podlehl jsem tlaku předškolačky, že "tati podíváš se po nějaké Minecraft hře" a naprosto naslepo jsem zkusil Minecraft Dungeons.
    no, na ní je to moc těžký a rychlý, ale zatím jí to dost baví jen pozorovat.
    no a mě to chytlo naprosto nekompromisně.
    nebuďte jako id Legi, čtěte si to před instalací! :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam