Ja mam tedka doma herni objev z roku 2018 - Kingdom Two Crowns. Jde o chytre udelanou strategickou hru, kdy pomoci krale/kralovny na koni distribujeme zlataky mezi obyvatelstvo, ktere pak automaticky dle podminek vykonava takovou cinnost, za kterou jsme jim zaplatili. Rozpadle kralovstvi zacina ve stavu obycejneho ohniste, ktere brzy prestavite na stan, pozdeji kolem nej vybudujete jednoduche, drevene hradby a rozsirujete sve pole pusobnosti v 2D krajine. Vasi sverenci pak chodi lovit do lesu zvirata, kaci stromy, stavi strouhy, mlyny a zakladaji policka - ale pozor, kazdou noc prijdou priseraci, kteri se vas snazi o vase nabyte bohatstvi pripravit.
Hra ma velice jednoduche ovladani a svou atmosferou vzdalene pripomina Populous ci podobne "hry na bohy", ale v mensim meritku, kompaktnejsim baleni.
Prestoze hra vysla na vsechno mozne, my to hrajeme na Switchi, kde jde hrat ve dvou hracich na rozdelene obrazovce. Musim zkritizovat technickou stranku veci - hra pada z neznamych duvodu, jednou jsem dokonce musel smazat save, aby se hra vubec nacetla, coz je docela ostudne. Autori udajne o problemech vedi a snad brzy vydaji patch...
Cele to ma krasnou pixelartovou grafiku a podmanivou hudbu, moc roztomile animace a celkove mne hra chytila za srdicko - hral jsem to i sam nekolik veceru, abych si nastudoval moznosti cele hry a je to opravdu povedena taskarice. Jakmile se deti naucily vnimat zakladni graficke detaily (tj. kde stavet hradby a kde je to zbytecne), desne je to chytlo a pri kazdem hrani mi hrde oznamuji, na jakou dalsi vec ve hre prisly. Doporucuji!