• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRIShrajeme videohry s dětmi : Která hra vaše děti zatím nejvíc zaujala?
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    A jeden tip přihodím. Pozor, hráli jsme jenom DEMO, takže zážitek není kompletní. Dejte si tedy i svůj výzkum, zkuste demo.

Leif's Adventure: Netherworld Hero
    Hra mě zaujala, protože koncept je co-op pro dva hráče - rodič a dítě. Rodič hraje hlavního hrdinu, dítě hraje ducha co mu pomáhá. A jako to rozdělení je fakt znát. Je to akční skákačka/RPG. Hrdina tedy musí procházet náročným prostředím a bojovat. Duch je nesmrtelný, má svojí agendu (sbírá penízky) a pomáhá s puzzlema. Navíc může trochu pomáhat v soubojích (omráčí nepřítele světlem).

Co mě dostalo je fakt, že pro mě hra byla docela těžká (už i to demo). Souboje skoro jako v souls-like hrách, skákací sekvence hodně drsné na koordinaci pohybů. Naopak duch (dítě) má celkem pohodu, jen musí semtam asistovat u těch skákacích sekvencí (přepínat plošiny a tak). No a tohle mě láká. Rád hraju těžké hry a nevadí mi 10x zkoušet sekvenci, než se to podaří. Dítě tak může vidět tátův skill a houževnatost.

Bohužel ale syn (7), ikdyž je dobrý hráč a hráli jsme spolu dost co-op her, tak byl trochu vyděšen :). Bylo to na něj moc hektické, ikdyž on sám jako duch měl pohodu. Asi cítil ten můj stres a napětí.

Nicméně mám to ve Wishlistu a až spadne cena (nedávno to vyšlo, není to drahé), tak to koupím a ještě to zkusíme.
    Zároveň hra je nová, trochu "clunky" a jsou tam bugy. Vývojáři to patchují, ale asi se bude hodit trochu počkat ;).

PS: pozor, coop začne asi až po 20ti minutách hry - je tam dlouhý úvod kde běhá jen hrdina a nastartuje příběh.

Leif’s Adventure: Netherworld Hero Nintendo Switch Gameplay
    https://www.youtube.com/watch?v=VaPWZvhOlNg
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    Jelikož je Planet of Lana teď ve slevě (na Switch), tak jsem to koupil. Mno, mám pocit, že moje děti by to nebavilo (zdlouhavé, neakční, singleplayer) ale mě to baví, takže to odehraju a třeba si to dají někdy v budoucnu, až docení uměleckou stránku her ;).
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Nemel by nahodou nekdo zajem o deskove hry Minecraft a Iniciativa?

Prvni jmenovany je skutecne "jako novy". Druha hra je pouzita, ale pokud nebudete trvat na skutecne mint condition, zabavy poskytne vrchovate. Rad se s vami domluvim v poste.

https://www.vinted.cz/items/5577350248-minecraft-builders-biomes
    https://www.vinted.cz/items/5577333760-iniciativa
    HNZ
    HNZ --- ---
    PETER_PAN: ahoj. me upozorneni taky nechodi. ale mam je v notifikacich ve family link, kde se daji potvrdit
    USAGI_MYAMOTO
    USAGI_MYAMOTO --- ---
    URZA: Moc díky za tip. Moc jsem si to s dcerou (4 roky) užij.
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    LEGI: Planet of Lana jsem kupoval hned v den uvedení :) Těším se na replay s dcerkou, pro kterou mám připraveného i oficiálního Mui plyšáka za odměnu :)

Jiný žánr, ale příběhově se mi moc líbily i Ori hry (Blind Forest, Will of the Wisps). Asi obtížnější pro menší děti (obzvlášť, pokud už trpí kompletionistickou poruchou, jako já), ale krásné.
    URZA
    URZA --- ---
    LEGI: jop, souhlas
    LEGI
    LEGI --- ---
    URZA: jo a k tomuhle chci jen říct, že jsem za svou herní kariéru málokdy byl zasaženej, jako Planet of Lana - je to vlastně pozitivní opak Limba/Inside.
    krásný, humanistický, s tak akorát dávkovanou melancholií, krásnou symbolikou, vizuálem, hudební složkou (která není jen na ozdobu), nijak těžkýma puzzlama, takže příběh se pěkně posouvá.

opravdový pohlazení.
    LEGI
    LEGI --- ---
    STAROJDA:
    HONCKA: tohle je naprosto TOP!
    nebudu se tu rozplývat víc, než je nutné, ale my teď s 5,5letou dcerou máme/měli jsme úžasný společný momenty, kdy jí překládám texty dialogů, vyprávím příběh a ona hraje. postavičky si okamžitě žádá při uspávacím vyprávění.

tím, že to nabízí snadnou obtížnost, tak jí nedělá problém vymydlit jakékoli shluky nepřátel, já obvykle zajistím skákání a puzzly (a finální souboj).

a díky perfektně nápadité stavbě příběhů jí to i dává něco o neobvyklém vyprávění příběhů, porušování klišé atd.

12 hvězdiček z 10
    (a bylo by to 9,5 z 10, i kdybych to hrál sám)

takže teď nový run, těžší obtížnost :)
    VOJTAM
    VOJTAM --- ---
    RMUTT: Spoustu her na decku hraje dcera sama už nějakou dobu, takže i za ní Děkuju! .
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    PETER_PAN: neni tam jako u steamu ze ten druhej ucet musis overit nejakou alespon korunovou platbou nez tam tyhle funkce zacnou fungovat?
    RMUTT
    RMUTT --- ---
    STAROJDA: adventní kalendář běží do konce ledna. A hry tam jsou na webu pořád :)
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    RMUTT: Jé, škoda že jsem se o tom nedozvěděl před Prosincem, to by bylo fajn. Ale tak zkusím to dětem nabídnout i tak. Pokud to bude i příští rok, tak to si vzpomenu a ověřím.
    RMUTT
    RMUTT --- ---
    SCHWAB: To mě moc těší :) a jestli to byl moc velkej earworm, tak se omlouvam :)
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    RMUTT: mám pocit, že motiv z kupce nebo domečkova, jsem si další den broukal
    RMUTT
    RMUTT --- ---
    https://decko.ceskatelevize.cz/advent2024 splnil jsem si dětskej sen a podílel se na vývoji několika her. Konkrétně co se týče hudby a někdy i sound designu.
    Je libo hotseat multiplayer? Bludárium.
    Je libo stavět si z kostiček v malebnym pixelartovym prostředí? Domečkov
    Obchodní tahová strategie? Císařův kupec.
    A hromada dalších. Budu rád, když se vám budou líbit.
    HARPER
    HARPER --- ---
    Nemá Google nějaké potíže teď? Jsem preinstaloval NTB, chci se přihlásit na Gmail a bezpečnostní ověření, ale na mobil nic nepřišlo, musel jsem přes SMS , normálně mi vždy jen vyskočí na mobilu dotaz,teď ani boha.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALL: Mam dotaz, mozna trochu OT. Jeste ho dam do auditka Android. Muj 6 letej synek ted dostal Android tablet k Vanocum a ja bych mu tam chtel koupit nejaky hry. Ale fakt to nejde. Ma detske konto u googlu, sparovane s mym primarnim google uctem kde mam platebni metodu a vsechno. Mam nainstalovany Family Link, kam mi chodi vsechny notifikace.

ALE, kdyz se pokusim neco koupit v Google Play, tak mi to napise ze zadost byla odeslana, ale mi nikdy zadna nedojde. Kdyz chci instalovat bezplatny produkt, tak mi ot nabidne "Odeslat zpravu s zadosti" a "Zeptat se osobne".
    U appky ktera je placena to nabidne jen "Odeslat zpravu s zadosti" a ta nikdy nikam nedorazi - ani na email ani na Family Link.

Co delam/ke spatne?
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    KERRAY: nápodobně... taky s dětma stopuju.. střelba až po tom, co je dam spát :D
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    Čtyřlístek se dočkal nové bezplatné hry » Vortex
    https://www.vortex.cz/ctyrlistek-se-dockal-nove-bezplatne-hry/?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam