A jeden tip přihodím. Pozor, hráli jsme jenom DEMO, takže zážitek není kompletní. Dejte si tedy i svůj výzkum, zkuste demo.
Leif's Adventure: Netherworld HeroHra mě zaujala, protože koncept je co-op pro dva hráče - rodič a dítě. Rodič hraje hlavního hrdinu, dítě hraje ducha co mu pomáhá. A jako to rozdělení je fakt znát. Je to akční skákačka/RPG. Hrdina tedy musí procházet náročným prostředím a bojovat. Duch je nesmrtelný, má svojí agendu (sbírá penízky) a pomáhá s puzzlema. Navíc může trochu pomáhat v soubojích (omráčí nepřítele světlem).
Co mě dostalo je fakt, že pro mě hra byla docela těžká (už i to demo). Souboje skoro jako v souls-like hrách, skákací sekvence hodně drsné na koordinaci pohybů. Naopak duch (dítě) má celkem pohodu, jen musí semtam asistovat u těch skákacích sekvencí (přepínat plošiny a tak). No a tohle mě láká. Rád hraju těžké hry a nevadí mi 10x zkoušet sekvenci, než se to podaří. Dítě tak může vidět tátův skill a houževnatost.
Bohužel ale syn (7), ikdyž je dobrý hráč a hráli jsme spolu dost co-op her, tak byl trochu vyděšen :). Bylo to na něj moc hektické, ikdyž on sám jako duch měl pohodu. Asi cítil ten můj stres a napětí.
Nicméně mám to ve Wishlistu a až spadne cena (nedávno to vyšlo, není to drahé), tak to koupím a ještě to zkusíme.
Zároveň hra je nová, trochu "clunky" a jsou tam bugy. Vývojáři to patchují, ale asi se bude hodit trochu počkat ;).
PS: pozor, coop začne asi až po 20ti minutách hry - je tam dlouhý úvod kde běhá jen hrdina a nastartuje příběh.
Leif’s Adventure: Netherworld Hero Nintendo Switch Gameplayhttps://www.youtube.com/watch?v=VaPWZvhOlNg