• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRIShrajeme videohry s dětmi : Která hra vaše děti zatím nejvíc zaujala?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TOOMIX: ostatní hlasy tuším taky sedí. Taky mě to tenkrát moc potěšilo, a stačí na to jedno tlačítko myši nebo dotyková obrazovka ;)

V akci bývá kolem 2 $

Disney Winnie the Pooh on Steam
    https://store.steampowered.com/app/319400/Disney_Winnie_the_Pooh/
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SCHWAB: vypravěč Erben, Púa mluví Knot :)

Medvídek Pú - video ze hry (CZ dabing)
    https://www.youtube.com/watch?v=oI9q5srrrXY
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    TOOMIX: jestli je Pú dabovaný Knotem, Jirakem, Klapkou a Vlachem, tak budu happy i ja :-D
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    diiky, jdu shánět.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SCHWAB: Monument Valley, velká oddechovka je Medvídek Pú (má i CZ dabing, koupit se dá na Steamu), a pak bych se nebál závodů Wacky Wheels (GOG), Smurfs Kart Racing (Steam, je to i česky) a tak.

A pak třeba deskovky v herní podobě - Carcassonne (Epic, Steam), starší verze Ticket To Ride, ta se už bohužel koupit nedá, ale GOG verze se dá sehnat i se všema datadiskama.

Mám dcery 6 a 8 a tohle výše je baví, hlavně ti Šmoulové (cvičí se na gamepadu) a ty deskovky, které hrajou myší.
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    SCHWAB: Někde dole píšu o “broučkovi s kuličkou” - Yoku’s Island Express. Pro jednoho hráče; těžší pasáže + překlady nemnohých dialogů jsou ideální pro tátu.

Bavit by mohlo i Carto. Opět pár překladů / provázení příběhem je fajn task pro dospěláka.

Pokud je akčnější / fantasy-like, má nějaký postřeh a bavila by ji akce, tak hezký je i pixel-artový Chasm (2D, příběh, RPG prvky).

Těžší a strašidelnější: Limbo (za pár let možná i Inside - takový duchovní následovník od stejného studia, ale to už chce, myslím, 10+).

No a pak, pokud pro to máš zápal, resp. jsi na tom třeba vyrostl, tak lze sehnat hafo starých hopsacích klasik z Amigy (např. Superfrog). Ke stažení jsou i balíčky, kde je v jednom exe / dmg jak hra, tak emulátor, takže s tím není žádná konfigurační práce…
    GALE
    GALE --- ---
    SCHWAB: Jo a taky Matemág. Ac je to primarne hra pro vyuku matematiky, tak je prekvapive dobra.
    GALE
    GALE --- ---
    SCHWAB: Zkus Monument Valey 1, 2, 3
    Monument Valley (video game) - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Monument_Valley_(video_game)
    Jedna se o roztomilou serii logickych her s optickymi klamy

Pak cokoliv od Amanita Studios dle vkusu (ja jsem pro Machinarium)

Na PS5 hodne zaujal Sackboy a Astrobot. Oboji jsou skakacky, Sackboy se da hrat az ve 4 lidech. Pak treba Spyro
    LEGI
    LEGI --- ---
    SCHWAB: filtruj Lost In Play, Planet of Lana a hlavně, hlavně! Plucky Squire
    všechno naprosto skvělý táta-dcera společný zážitky, u kterých ti trochu závidím, že je zažiješ poprvé :)

možná Planet of Lana bych možná o rok, dva odložil, to jsem hrál hlavně já
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    SCHWAB: v sesti uz je zrala na Portal :)

jinak nas treba hodne bavilo It Takes Two, ale obcas je to manualne narocny (na gamepadu).
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    dostanu za uši, že mám použít filtr a cely to tu projet, nebo dostanu tipy, co nenápadně strčit před holčičku?
    v září jde do školy, bude jí šest.
    rád bych ji ukázal a hodil před ní nějaký rozumný možnosti, než se roztouží po nějaký picovině, kterou uvidí / doslechne se o ve škole.

zatím herní průprava je to, co bývá na Déčku. na telefonu ruzny "Lucas & Friends" hříčky, jestli to něco někomu říká, a pak spíš veci typu poznej zvíře podle zvuku a tak.

vůbec nevim, co ted visi ve vzduchu.
    za me to byly inteligentni a mysl a jazyk rozvijejici veci jako wolfenstein, tunneler, ugh!, prehistorik, worms a tak. Žádný kraviny prostě!
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Není displej jako displej. Vědci popsali dopady her, filmů a sítí na mozek — ČT24 — Česká televize
    https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/veda/neni-displej-jako-displej-vedci-popsali-dopady-her-filmu-a-siti-na-mozek-363909

Mozky mladých lidí, kteří sledují několik hodin denně sociální sítě, podle nového výzkumu strádají. Je to nejpasivnější možná aktivita, kterou mohou na chytrých telefonech dělat, zejména ve srovnání s videohrami.
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    LOJZA: Dik za tip, malou (8) to chytlo a moc si to uziva. Za me jako Metroidvania lepsi nez Ori, to ovladani je originalni a zaroven intuitivni.
    RMUTT
    RMUTT --- ---
    JUNGLER: Neomlouvej, zájem nás pochopitelně těší :)
    Synovi je 9 let.
    Nekódujeme nikdo. Používáme FPS Easy Editor. Což je úplně jednoduchej engine přímo pro tenhle žánr her (najdeš zadarmo ke stažení. Má kolem sebe prima komunitu lidí). Maximálně trochu skriptuju.
    Oba děláme level design, hudbu taky skládáme společně (On hraje na piáno už mnohem líp, než já :) )
    Kreslim většinu textur a spritů, příběh píšeme taky oba. A sound design taky děláme společně. Obecně by se dalo říct, že 80% práce udělám sice já, protože jsem rychlejší, ale on zasahuje do všeho.
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    RMUTT: Mazec!!! Jak je starej? Jak si dělíte aktivity? Kóduješ ty nebo dítě? V čem to děláte? Omlouvám se za samý otázky ale tohle mě hodně zajímá :)
    RMUTT
    RMUTT --- ---
    Tak jsme se se synem posunuli od společnýho hraní ke společnýmu hernímu vývoji. Ostatně je to jeho sen, se tím jednou živit. Dáváme dohromady FPS boomer shooter, hodně zaměřenej na příběh. A těšte se, nejnormálnější zbraně, který tam bude možný používat budou konvička na vodu a šlehačkovej dort :) Ještě letos bychom to chtěli stihnout dodělat. promo1
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    LA_PIOVRA: Dohrávám teď Chasm (https://store.steampowered.com/app/312200/Chasm/ ). Příjemná , jednoduchá pixel artovka. Má to nějaké režimy obtížnosti, pokud se nepletu, ale celkem se to dá i na default. Obtížnější pasáže se dají naučit. Hra sice umí vytrestat a člověk se rychle dostane ke Game Over, ale ukládání je možné poměrně často a existují i další techniky, jak uniknout jisté smrti (lektvary, teleportovací svitek…).
    GALE
    GALE --- ---
    LA_PIOVRA: Ori and the Blind Forest je těžká i pro dospělého. Easy mode nemá.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    LA_PIOVRA: Nevím jestli to má easy mód a taky to není tradiční metroidvania, ale prcek si dost užíval Monster Sanctuary. Souboje jsou tahové takže no stress.
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    LA_PIOVRA: Mario Wonder?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam