Už dlouho nebyla nějaká couch co-op recenzička :)Čekal jsem na slevu u hry
Blazing Beaks. Je to roguelike střílení v roztomilé kreslené grafice. Koupil jsem a se synem (11) to občas hrajeme. Po prvním hraní se k tomu chtěl vrátit to je pozitivní známka ;).
Pozitiva- Dětsky přívětivá grafika, roztomilé. Hrajte za různé ptactvo.
- Různé postavy za které jde hrát, každá má jiné vlastnosti. Znovu hratelnost.
- Celkem rychlé odemykání nových věcí, i bez toho aby se člověk dostal daleko.
- Couch co-op pro dva hráče. PvP módy až pro 4 hráče.
- Různé zbraně, některé funky, jiné dost silné. Člověka baví zkoušet další zbraně (v PvP módech jdou dropy)
Negativa- Jako roguelike je to dost těžké. Není tam meta progress, takže vždy od nuly. A umírá se hodně. To děti nebaví.
- Hlavní princip hry (ve story módu) je sbírání prokletých artefaktů, které vás oslabují. Po pár mapách je pak vyměníte za kladné artefakty. Takže risk-reward. To ale není moc kid-friendly styl. Ale zas možná je to naučí strategizovat. Pro mýho kluka to nebylo.
- V PvP módu, když chcete hrát na jiné mapě, tak jí musíte nejdřív odemknout ve story módu. A ten je sakra těžkej, takže máte maximálně 1-2 mapy dlouho :).
Teď teda hrajeme tak, že syn chce hrát ty PvP módy. To ho baví, má lepší aim než já a poráží mě :). A mě to motivuje hrát ten těžkej story mód, abych odemknul další mapy.
Blazing Beaks | Gameplay trailer | Nintendo Switchhttps://www.youtube.com/watch?v=vfguinar0CI