• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRIShrajeme videohry s dětmi : Která hra vaše děti zatím nejvíc zaujala?
    tipy na videohry (batole?, předškolák, školák), co vás bavilo, jakou koupit myš, kontrolery, PC, tablet, nintendo, mobil. weby kde se dá učit jednoduše programovat. vtipné "didaktické" aplikace. zábava. hidden-object, tower defense, adventury, logické, RPG, turn-based souboje, sandboxy, crafting... mody do minecraftu. servery kde naše děcka můžou hrát spolu.

Web (hlašte chyby, pište texty): hry.amentum.cz

Skvělá game-based "škola" (nutno umět anglicky): recess.gg/explore
    rozbalit záhlaví
    CUKI
    CUKI --- ---
    O čem je ten fortnite? Viděl jsem to jen zběžně. Syn 13let hraje právě hodně brawlstars a battlecats a pak ještě něco co si teď nevzpomenu jak se jmenuje. Mě ty hry přijdou jako bezduché klikačky. Snažil jsem se na to chvíli koukat abych viděl co syn hraje, ale čím víc jsem na to koukal, tím víc jsem nechápal proč u toho vydrží tak dlouho. Hraje to většina od něj z gymlu.

Snažím se mu najít něco u čeho třeba musí přemýšlet, ale z dnešních her vlastně nevím co vybrat. Teď si chce nainstalovat fortnite, máma je proti, já? Kdyby vypustil jednu t těch předchozích her tak asi nemám problém :-)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TEEPEK: v bedrocku je zajímavej cubecraft na pvp a hive třeba na kreativnější challange, ale jestli to jede i pod javou, to nevím
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    HONCKA: neuměl by si vybrat, ve svém věku, hru sám? Nevím, jestli je menší, tak bych doporučil spíše ... GCompris, Robot Karel, Programovatelná kočička Scratch atp.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    GIOMIKY: nerozumím řeči tvého kmene, sháněl jsem něco pro kluka, kterýho zaujalo DCS, který hraju, ale to je pro něj extrémě složitý. Tak jsem se ptal, jestli neexistuje s rourama něco míň HC ala TFX, ale novejší, ale míň arkáda než než Ace Combat (libovolný díl), že ten nejde ani ovládat přes HOTAS a ty mi nabídneš AfterBurner, což je totál arkáda ještě letitější než to TFX a pak nějakou scifi střílečku, která je taky arkáda a navíc ne s reálnejma letadlama. Pokud bych chtěl scifi "sim", tak můžu synátorovi nabídnout Star Wars: Squadrons nebo rovnou Star Citizena, který si aspoň na nějakou simulaci hrajou.
    Fakt nevím proč bych si měl kvůli simulátorům kupovat nějakou konzoli
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    HONCKA: Ajo, to jsem nejak prehledl ze chces tryskace. Nevim popravde jestli muzes s botama hrat letadla ktery nemas koupeny.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    Koukala jsem do slozky s hrami na mém mobilu co si syn kdysi půjčoval, nevím už co všechno přesně je, ale asi vše fajn

STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    JELENIPLOUTEF: Jen pozor, už ve dvou hráčích mám občas problém, že nevím kterej sem. Ve čtyřech to musí být mega chaos.
    KULHY
    KULHY --- ---
    KULHY: Koupil jsem Minecraft Dungeons v Ultimate edici, díky uklidnění STAROJDA, že to snad už na Switchi chodí slušně. Měli jsme neskutenčně zábavnej večer s klukama (malá dcera jen chvíli koukala). Ten pocit sounáležitosti a kooperace byl skvělej. Druhej člen gangu dorostl do ovládaní a několikrát nám výrazně pomohl oživovat naše mrtvý dobdrodruhy. Hráli jsme nějakej ten set 21 (myslím) mikro-úrovní, kde musíte pobít všechny moby a pak si každý vybere vylepšení. a jdete do další — postupně přituhuje, ale taky se objevuje kvalitnější výbava. Ani nevím co je to za režim a jestli je to jen v tý ultimate edici. Starší syn to vybral, protože už se dostává do fáze, kdy má ty hry víc najetý jak já. Každopádně pure fun.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    HONCKA: tak je to kontroverzni spolecnost, ale dnes jsou manipulativni postupy snad ve vsech komercnich hrach pro android. a kdyz si vzpomenu, jak jsem hral na androidu pred 10 lety, tak mi to prijde stale stejny. jen se asi pay to win stal vychozim standardem.
    roblox udelal diru do trhu a logicky to bez nejaky navazany ekonomiky nejde. kdysi ve WoW jsi mel aukcni dum primo jako inbuilt feature a goldy se tezily profesionalne a prodavaly se za cash a nikdo o blizzardu nerika, jak jsou toxic.

ja treba nechapu pristup, ze budu plnit nejakou platformu obsahem a ona me bude vyplacet. je potreba vedet, ze easy mkney nechces jen ty, ale i provozovatel platformy. nehezky podminky jsou jedna vec (nemusis pro ne delat) a porusovani zavazku zase jina. uplne nevim kam si roblox zaradit.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    HONCKA: souhlasím s první signální. Ale o tom jsou hry obecně, řekl bych :)

Ale k tomu gamblingu a obtěžování. To imho dořešené je. Proč to říkám? Už roky to hrají moji dva synové a toto NIKDY nepotkali.
    - Gamblingem ani nevím co je myšleno. Ano, dají se (rozhodně ne ve všech hrách) kupovat "lootboxy" za Robuxy. Ale když robuxy nemají tak není problém. Robuxy jsem jim občas koupil a vysvětlil, za co má smysl utrácet. Velmi rychle to pochopili.
    - Sexuální obtěžování - to se dělo v těžké minulosti. Teď je chatování tak cenzurováno a hlídáno, že si pomalu ani kluci nemůžou s nikým psát.

Čili za mě - klidně Roblox zakázat, to je na každém rodiči. Ale prosím na základě relevantních důvodů ;). Např ten ios a screentime dává smysl. Za mě zase to, že Roblox hry jsou obecně mizerné. Jen občas tam je něco ok. Ale vždy hra na Steamu nebo Switchi (v daném žánru) je lepší.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Reimplementace Theme Hospital (nevím, nakolik funkční)
    CorsixTH
    https://corsixth.com/
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    YMLADRIS: Minecraft nás nejdřív nechytil vůbec. Ale teď to tu jede nejvíc spolu s Teardown. Trik byl u nás v tom, použít pro začátek hotový zajímavý level, takže kluci si na úvod jen dostaveli nějaké třeba epic město.

Co je hrozně blbý, že to nemá snadno přístupné nástroje na nějaké inteligentnější stavení než "přidej jeden blok". Vede to pak k debilizaci, že decka otrocky staví něco, co by bylo lepší aby si udělali nějak inteligentněji. Snad to časem autoři napraví 🙄

Super je hra po síti, synové mají svůj server kde hrají jednak oni dva, druhak se tam připojuje kamarád. V jejich věku jim to umožnilo snadný průnik do fungování online světů. Headsety pomohou.

U nas se mmch na Minecraft naučili číst (inventorář) a obsluhovat QWERTY klávesnici (aby si na cedulky napsali co chtějí).

Bohužel na Androidu není profil propojeny, takže nemají v offline svůj svět i na tabletu.

Mají mmj spoustu minecraft oblečení, školní tašky a nevím co ještě, proste hrozný hit 🙂

Co jsem slyšel, tak fajn je i to, že jedna z mála her, na kterou reagují v pohodě i různí gaming hejters. Takže jestli máte třeba nějakou na hry nevrlou babičku tak slušná šance, že si tohle děti zahrají i u ní bez dohadování se.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    YMLADRIS: Armored Core 6:

Miluje můj 6yo. Nechápu jak to dělá, je to těžká hra cílená na dospělé, složitá jsou pro dítě i menu, než se to naučí. Dohrál myslím že druhý průchod. Občas mu pomáhám s cfg mecha, najdu mu YT video průchodu, kde autor na začátku ukazuje vhodnou cfg.

Miluje mechy všeho druhu, to ho k tomu přivedlo.

Učí ho to pasivně angličtinu z textů (pomáháme), krotit emoce u těžkého úkolu, pochválit se po vybojované výhře. Problem solving a jak najit pomoc okolo. Pozor, nevim jestli to neporesili, ale po vydání byl boss na konci prvního levelu jedním z nejtěžších bossů ve hře, co se prvního průchodu týká.

Moc se těší na DLC, ale zatím nebylo ani ohlášené.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    DAVESADE: Je osvěžující mít tunu off-line zábavy. Nevím, nevěnuju se tomu, nejsem sběratel. Ale je s tím sranda. Jenom, kdyby se ta krabička tak nepřehřejvala... (PS2 Slim 7xxxx, myslím)
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Neuměl by někdo poradit, jestli je mi k něčemu roblox karta za 10,- Eur z Rakouska? Co jsem se tak dočetl, tak tím, že to je v €, tak to není použitelný pro účet zaregistrovanej v CZ, není to stejná měna, takže to neprojde. A sice jsem vyštrachal v nastavení, že lze změnit zemi toho účtu, ale pouze jednou, a nevím, jestli tím neznefunkčním zase něco jinýho - kdesi jinde zas totiž někdo psal, že si změnil zemi a pak mu nešly nakupovat robuxy (což moc nechápu proč, ale třeba je to tím, že s robloxem jako takovým nemám v podstatě žádnou zkušenost, takže moc nevím jak tam co funguje. Mám za to, že nákupy se provádějí normálně kartou, a tam na měně nezáleží...?). Tož dík jestli někdo bude vědět...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    KULHY: Jsou z plastu, který nedělá ostré hrany při rozbití. Kvůli tomu působí levně. Vyžaduji právě dětská, aby tam byl nízký strop na max hlasitost. Tenhle plast nemám rád, ac rozhodnutí chápu.

Ale pozor, děti jsou také lidé. Takže si každé decko vybralo jiný typ JBL dětských. Jedno over ear JR460NC, druhé on ear JR310BT. Proto bych doporucil nenutit a vyzkoušet jaký typ dítě preferuje.

Běžně to nepoužíváme - jen na delší cesty autem a do letadla. V tomhle občasném použití si nikdo nestěžoval.

Napadá mě, že nevím jak latence, pokud tě zajímá jestli to nema moc velkou, můžu vyzkoušet na Androidu a Windows.
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    no jen videa jak si lidi co to nosili oholili hlavu a viditelne byla deformovana, nevim zda to nebyl fake bohuzel...
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    PALEONTOLOG: nikde nevidim happy end: "a pak je to prestalo bavit, zahodili minecraft a sli prudit rodice ze se nudej, jako vsechny ostatni normalni deti" :D

ja jsem nestastny, dite me nuti to s nim hrat, ale ja fakt nevim co tam delat. survival? proc proboha, nechci to hrat od zacatku, to si radsi neco /givnu. stavet neco se chvili da. napada me leda stavet neco algoritmicky pomoci command blocku - to by mohla bejt chvili zabava.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KULHY: tak popravdě, m to baví stále skoro stejně, na to moje lame farmaření a utilizaci okolí to stačí, takže z mý strany o hejt nejde. nicméně kluci to tak vidí, protože se zmnil enviroment, např. mobové jsou silnější. zapadnutí do sněhu taky není moc prdel, když hraješ "keepinventory 0", basic survival. z hlediska změn došlo k zásadnímu prohloubení bedrocku a celkově původní mechanika výskytu rud a diáčů dostala dost zabrat. navíc si starší stěžuje, že mu nerfli jeho op pohyby v pvp, což já třeba moc neposoudím. spíš jsem si všimnul dost hnusnýho spamu v minihrách na serverech. typicky build challange zaplavená nápisama jako niggaz, hitler, hákáče a podobizny píchání do prdele a péra. jako docela šok. já mám bedrock ed., takže kupodivu to je na ofiko servrech, specielně třeba na serveru Hive se to dělo dost. nevím jak teď, ale před rokem to jelo. reportovali jsme, ale realtime reakce bída. takže to má takovou pachuť dobrý hry s velkou komunitou prodaný velký firmě, která to tak trochu dojebala. to ale neznamená, že to nejde hrát v bezpečným prostředí a užít si zábavu. sám si to občas pustím.

palec hore👍
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    STEMBUS: neporadim. nikdy jsem to nerozresila. proste ta vyjadrovaci kreatiivni stavebni moznost tech veci na pocitaci je uplne jinde, od blbyho programovani stavenim nejakých bločků v něčem, přes minecraft, ...

protože hra, aplikace, platforma když přestane bavit, tak co. ale ty hmotné věci .. jsou takové hmotné a omezené

vím ale že jsou lidi co jedou Lego mindstorms, ale pořádně nevím co to je
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam