• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOCOURRTyrkysové organizace
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    OMNIHASH: Hele a v čem vidíš to "vytáhnout víc peněz a větší angažovanost pro značku"?
    V organizaci kde působím se snažíme o fungování na základě tyrkysových principů (samozřejmě i u nás je to momentálně takovej hybrid mezi tyrkysovým a standardním modelem, ale to je daný hlavně sezonním typem práce a mírou zapojení jednotlivých kolegů). Každopádně nikomu za nějakej koučink nic neplatíme, naučit se to umíme sami a nemáme ambice vydělávat na tom, abysme na učení těhle principů vydělávali někde jinde. Takže já osobně tam tenhle rozměr nevidím, ale rád si nechám rozšířit obzory.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    XCHAOS: taky čekám, co se z týhle diskuze vyvrbí, zatím to na mě působí jako buzzword pro ezo/ekologicky uvědomělý hejly, jak z nich vytáhnout víc peněz a větší angažovanost pro značku.
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    #admin
    Komunikaci s kolegou VYATOREM jsem smazal, nepřinesl žádné informace, jen kecy, které neměli hlavu ani patu, takovej bordel tady nechci. Pokud má někdo výhrady k tyrkysovým organizacím, je to samozřejmě v pořádku a taková diskuse sem patří, ale výkřiky do tmy bez rozumné argumentace, to fakt ne.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    URPUTNIK: je to prostě obrázek z wiki. za sebe musím říct, že zelený firmy naprosto chápu. atributy údajné "tyrkusové organizace" mi ale zní trochu jako atributy vhodné pro vedoucí kádry náboženské sekty...
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    XCHAOS: tak hlavne Ben & Jerry je uz od 2000 soucasti Unileveru .. fakt by mne zajimalo, jestli jsou porad tak tyrkysovi

XCHAOS: mas tam defakto totez, co pisou na slusnafirma.cz
    SILVESTRAGON
    SILVESTRAGON --- ---
    KOCOURR: Jsme malincí, tým má 5 lidí, takže pyramidální struktury moc nejsou. Naše mise je posilování technologických kapacit neziskovek.
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    SILVESTRAGON: Čím se vaše organizace zabývá a jak je velká? Jak na to reagujou lidi, kteří byli zajetí v klasických pyramidálních strukturách (pokud tam teda takový máte, jakože asi jo)?
    SILVESTRAGON
    SILVESTRAGON --- ---
    Naše organizace právě prochází strategickým plánováním za asistence Ondřeje Suchého z TealMakers - vynikající zkušenost. https://www.tealmakers.cz/tyrkysove-principy
    SILVESTRAGON
    SILVESTRAGON --- ---
    DOCKINEZ: To, že neprodávají své produkty na okupovaných územích Palestiny, z nich nedělá antisemity :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Případně, tenhle obrázek to pojal hierarchicky - tedy, že organizace na vyšším level v sobě ten archaičtější level organizace mají obsažený stejně:
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DOCKINEZ: Nevím, nějaká zmrzlina. Asi je to vytržené z mého kulturního kontextu. Proto se ptám....
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    XCHAOS: Cywe jestli antisemiti Ben and Jerry jsou “idealisti”, tak snad lepší takový tabulky ani nepřekládat.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Prosím, máte někdo tuhle tabulku přeloženou do češtiny?
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    Tady je příklad francouzské firmy FAVI, která dělá převodovky do aut, to jen kdyby měl někdo dojem, že tyrkysové řízení firmy může fungovat jen v nějaké "sluníčkové" organizaci, kde hipíci sází stromy. Tyrkysové prostředí může fungovat v jakékoliv firmě, jen jde o to nalézt ten správný tým a kolegům vše správně odkomunikovat.

FAVI: How Zobrist Broke Down FAVI’s Command-and-Control Structures
    https://corporate-rebels.com/zobrist/
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    Zde jsou pěkně pohromadě nabídky práce v organizacích, které jdou směrem k tyrkysu:
    Inzeráty Archive - Slusna Firma
    Inzeráty Archive - Slusna Firma
    https://slusnafirma.cz/prace/
    Tady si přihřívám i svojí vlastní polívčičku, protože je tam i inzerát na koordinátora v Sázime stromy, z.ú., kde jsem aktivním členem, takže pokud by měl někdo zájem zapojit se konkrétně do téhle organizace, může se obrátit přímo na mě.

Zároveň pokud někdo víte o jiných nabídkách práce v tyrkysovém prostředí, sem s nimi, prosím.
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    Tak nějak začneme, ne?
    Pokud by někdo neznal, tak tady je hromada rozhovorů s majiteli českých firem, které fungují na tyrkysovém principu:
    Webináře a eventy | Evolucio
    https://www.evolucio.space/webinare-a-eventy

Přiznám se, že to zatím nemám zkouknuté celé, ale pro někoho kdo pracuje v organizaci, která chce fungovat na principech sebeřízení a důvěry, při rozhodování se řídit radami kolegů a ne příkazy od nadřízených (kteří v tyrkysových organizacích vlastně nemají své místo), tak je to rozhodně poučné a inspirativní.
    TORI
    TORI --- ---
    Vítejte a ať se vám tu líbí.

Můžete pozvat své přátele.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam