• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIGRENeapol / Napoli / Nàpule
    PATKAODCHLEBA
    PATKAODCHLEBA --- ---
    GUERILLA: Pícka umí až 500 C* , okraje u neapolského typu pizzy jsou 1-2 cm ... což tahle pizza určitě splňuje . Jinak vliv na vláčnost těsta má samotné těsto a jeho hydratace , také záleží na typu mouky a správném vyzrání těsta . Vše zatím vychytávám .
    Přeji hezký den
    GUERILLA
    GUERILLA --- ---
    Zdravíčko, místňáci,

    v Neapoli jsem sice ještě nebyl, ale chystám se určitě tento hřích co nevidět změnit.

    Nehledě na absentující zkušenost s kolébkou nej pizzy, dávám si neapolský typ všude kde to jen jde - prakticky to vypadá tak, že ať jsem kdekoliv, pokud narazím na neapolský typ pizzy, musím ji ochutnat :)

    Byť v Praze a různě po ČR je víc a víc míst, kde je možné si dát "neapolskou" pizzu, s největší pravděpodobností - na základě dosavadních zkušeností - počet těhle míst nedá dohromady ani půlku počtu prstů na jedné zdravé ruce a z dosavadních zkušeností můžu doporučit návštěvu v Pizza Metro v Černošicích. Nejstabilnější kvalita, krásné okraje a nádherně upečená. Pizzaiuolo je i majitel a zrovna tady jsem přišel k uvědomění jaká by pizza měla být (cca 5 let).



    PATKAODCHLEBA: Zajímavá pícka, kolik dává °C? Soudě podle okrajů a jak jsou splasklé, asi nedokáže vyvinou dostatečnou teplotu na tu správnou vláčnost těsta a nabytí okrajů. Každopádně "lehvart" tam je
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    PATKAODCHLEBA: ta kůrka je upečená naprosto luxusně, závidím...
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    PATKAODCHLEBA: Jenže já nemám poblíž ani ten Lidl :-)
    OZYMANDIAS
    OZYMANDIAS --- ---
    KUBIIK: Rozumím, tu flašku s olejem z devětasedmdesátého jsem už radši hodil kontejneru.
    KUBIIK
    KUBIIK --- ---
    OZYMANDIAS: Vždycky, když je špatnej rok na olivy.
    OZYMANDIAS
    OZYMANDIAS --- ---
    Jak často a v jakém ročním období soptí Vesuv?
    PATKAODCHLEBA
    PATKAODCHLEBA --- ---
    GLOBETROTTER: Občas maj v Lídlu , když je Italský týden ...
    PATKAODCHLEBA
    PATKAODCHLEBA --- ---
    Kousek Neapole doma ...

    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    VOYAGER: Zkusím. Buvolí mozzarellu nahradím obyčejnou, buvolí fakt neseženu.
    VOYAGER
    VOYAGER --- ---
    Pizza Fritta - recept

    LA PIZZA FRITTA NAPOLETANA come farla in casa
    https://deliziosetentazionidivale.it/la-pizza-fritta-napoletana-come-farla-in-casa/
    VOYAGER
    VOYAGER --- ---
    Santa Lucia versione Napoletana
    https://youtu.be/yKFRIORWWbc
    VOYAGER
    VOYAGER --- ---
    Tanti auguri di Buon Natale e Felice Anno Nuovo!
    TORI
    TORI --- ---
    Vítejte a ať se vám tu líbí.

    Můžete pozvat své přátele.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam