• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIGRENeapol / Napoli / Nàpule
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    TIGRE: tohle jsem taky mel v uzsim vyberu, poprosim pak o recenzi.
    No vyssi patra mi nevadi, spis ty ibytka se dverma.primo do rusne ulice, kde navic neni ani prirozene okno, takze vlhko.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    OK jestli jsou děti malý a citlivý na hluk, tak asi QS není nejlepší volba. Pokud jsou starší tak si to naopak užijou. My tam s nima byli, když jim bylo 10 a 12 a právě ten nikdy nekončící orientálnú mumraj QS si zamilovali. Hulákání, vodu z prádla, co ti ze šňůry kape na hlavu, směs smradů a vůně jídla. První, co je zajímalo letos (jsme teď v Itálii a za týden se posuneme taky na dvě noci do Neapole, odkud mame odlet) bylo jestli budeme bydlet zas tam. Ale dovedu si představit, že s malýma dětma, který ti o vikendu bude co 30 minut budit rykot ulice, to asi velká zábava nebude. My tentokrát bydlíme tady: https://www.airbnb.cz/rooms/949231293097316270?viralityEntryPoint=1&s=76 vždycky jsme bydleli někde v horních patrech, kde spíš náročný bývají strmý schody a výšlap někam do X. patra.
    KFF
    KFF --- ---
    BERRUNA: U dětí záleží na věku, s malejma někam do klidu jako je Chiaia, s většíma klidně do QS - alespoň tedy ty moje si ji zamilovaly;)
    KFF
    KFF --- ---
    BRUKEV: Mně se tedy Chiaia dost líbí a pokud máš malé děti, bude to asi ideál. Je tedy dál od centra, ale u moře. U Vomera je zase fajn, že je kousek od lanovky.
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    BRUKEV: QS bych asi s detma nebrala ;) to ubytko, kde jsme byli loni je klidnější a dostupné pěšky i na metro Toledo (QS), i k přístavu ;)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Hůl není nutna, ja verim, ze QS je solidni lokalita s mnoha benefity. Dokonce se jeste na nejake bydleni (na primorske strane) chci podivat. Jen to proste potrebuju srovnat v hlave, co bude nejlepsi.
    Priletim s deckama nekdy kolem 18 hodin. Nejradeji bych jel Alibusem k pristavu a odtud dojit pesky na ubytovani. Takze kdyz stihnu bus, jsem neco po pul sedme v pristavu, odtamtud je spodek QS vcelku strategicky, cca do dalsich sedmi minut bydlim a muzu nasledne zacit resit jidlo.
    Oproti tomu pokud budu bydlet v Margeline (Chiaia), tak se sice hezky projdu kolem more, jen asi minimalne o 40 minut dele. Pokud teda nesednu na Garibaldi na metro B a odtud par uastavek do Margelina stanice. Nebo jevezmu tago, coz se mi zatim moc nechce.
    Margelina navic trochu prekvapila tim, ze zatimco v cene XY nabizi prostorna ubytovani obvykle v patre, QS v dane cene ma bud sklepy bez oken, nebo pokoj hned za dvermi z ulice. Coz by mi nevadilo, kdybych tam bydlel s manzelkou, ale takhle.mam trochu obavu, at mi porad nekdo s dvojkou v krvi nebere za kliku.
    Ale zase v QS ocekavam vetsi nabidku jidla.na ulici, nebo zkratka nekde z okynka, male pizzerie, nez napriklad v Chiaia ci Vomero.

V dusledku to mozna necham vybrat decka, prece jen jde jen o to, nekde slozit hlavu na dve noci, tim spis, kdy orvni noc doletime rozlamani v podvecer.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Budete mě hnát holí, ale já jsem zapřísáhlý fanoušek Quartieri Spagnoli. Pokud to pro tebe teda není moc šmucig. Imho ta nejzábavnější a nejautentičtější (fuj!) část Neapole. Nejlepší atmosféra. Kupa podniků a zábavy. Jen tam nemáš to moře. Ze zastávky letištního Alibusu cca 10 min chůze.
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    BRUKEV: jinak z letiště je to busem k přístavu necelou 1/2hodinku
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    BRUKEV: my byli loni tady - 5 minut od přístavu a za mě super ;) ona ta mapa dost zkresluje ;)
    https://www.booking.com/Share-9arM2U
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Chiaia nebo Vomero?
    Beru deti na dve noci do Neapole a chci mit minimalne vecer co nejmin starosti s cestou na jidlo, ubytovani,...
    Chiaia ma za me vyhodu u more, navic planuju cestu z letiste busem az na konecnou do pristavu, coz je pobliz.
    Vomero mi prijde prece jen trosku z ruky, ale mozna me jen mate pohled do mapy.
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    Miluji to tady <3

BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    LUIGI99
    LUIGI99 --- ---
    N_I
    N_I --- ---
    KFF
    KFF --- ---
    Ahoj, 2.2. se chystáme na pár dní do Neapole. Město známe docela dobře, tak se jen ptám, jestli někdo nemá aktuální tipy, co se možných kulturních akcí týče?
    LUIGI99
    LUIGI99 --- ---
    L'Infanzia in Strada di Notte - Napoli 1979
    https://youtu.be/FcHp7CLXoq4?si=bBlXX7uhzhgRmtxm
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam