• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BLACK_ONYXStreet photography • Pouliční fotografie
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    Prohrabuji se archivem. Je to bída. S odstupem člověk zjistí, že většina fotek stojí za starou belu 🤨

JENDULUS
    JENDULUS --- ---
    BLACK_ONYX: Ano a také ta jinakost, když to prostředí a lidé jsou pro mě neokoukaní, přijde mi to zajímavější i pro tu fotku a stimuluje mě to cvakat kde co. Tady v ČR je pro mě těžké vyfotit street fotku, se kterou bych byl spokojený.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    Taky se mi lépe fotí v zahraničí. Pocit anonymity a možnost být za turistu
    JENDULUS
    JENDULUS --- ---
    To bych také rád víc fotil, ale jelikož žiji v ospalé díře a ještě většinu času trávím na HO, tak se na street, kde by bylo co fotit, moc nedostanu. Nejvíc mě vždycky nakopne, když vyrazím někam na dovolenou. Takže jedině mohu občas vytáhnout něco z archivu.

BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    Btw. Zase listuju Koudelkovými deníky. Baví mě to propojení jeho myšlenek s tvorbou, kterou znám.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    Dávám si za cíl zase více fotit. Nějak přes práci nebyl čas a chuť.
    Pojďme se motivovat a každý týden hodit nejlepší fotku, kterou jste cvakli.
    REEFER
    REEFER --- ---
    Rad uvidim, kdo co mate. Tohle mi udelalo radost v kvetnu. U chlapika jsem teda byl hodne blizko a ten druhej, co si zalibne prohlizel tower se hezky ramoval. Obe fotky jsem vyfotil asi za sekundu vcetne vytazeni fotaku.

REEFER
    REEFER --- ---
    Dobry to mas, sleduju to. Mne se zase vsechny fotky nejak ztmavily, vrhly do sedivyho tmavyho sveta. Pozoruju to s pobavenim. Muj cervnovy ulovek.

ESY
    ESY --- ---
    Od zacatku dubna totalni krize :D nebyl jsem schopen vyfotit nic co bych rekl, jo to je dobry.. A dneska jsem konecne zlomil:)

ESY
    ESY --- ---
    Jinak ja street portety delam minimalne, ale nektery lidi me venku proste bavi
    ESY
    ESY --- ---
    Dostal jsem palecky tak ji sem hodim. Jedna z naplavky, jsem tam potkal hrozne cool typka, tak jsem mu neco povidal a ptal se me jestli bych ho nevyfotil. Tak ten den vzniklo tohle

ESY
    ESY --- ---
    Muzou sem i strert portrety?
    REEFER
    REEFER --- ---
    ESY: rozumim. ja zas vzdycky hledal siroky. driv horizon na analogu, jeste radsi gumovej sprocket rocket - pouzivam doted a mam tu i 360 stupnu fotak na 35 mm film i peleng na foceni "kouli". asi me to vzdycky lakalo...
    ESY
    ESY --- ---
    REEFER: ja zboznuju ultra siroky formaty v videu. Ale u tebe jsem to videl na street asi prvne, nekdy schvalne zkusim. Ale ja nejsem moc clovek co by fotil uplne siroky veci
    REEFER
    REEFER --- ---
    ESY: rozhodl jsem se k tomu uz pred hodne rokama, pak na par let opustil a pak jsem se k tomu pevne vratil pred rokem na tchajwanu. 239:100 je anamorficky pomer, pro dramaticky siroky krajiny, pro soustredeny detail. a me to prislo fascinujici v kontextu toho, ze 99% fotek mam ve meste, na blizko - vlastne je to problematicky. je to omezeni. navic vznikly, aby se kina nejak odlisily od domaci televize - je to spektakl, divadylko... na vystave jsem mel i "normalni fotky" a stranou experimentuju i s 1.85:1 ... ale v tomhle se citim prirozene
    ESY
    ESY --- ---
    REEFER: Tak super, me hrozne zajimalo jak ses rozhodnul pro ten format :D
    ja rok premejslel jestli prejit pri vertialnim z 3:2 na 7:5..
    REEFER
    REEFER --- ---
    ESY: tak to je vtipny. jsem.
    ESY
    ESY --- ---
    REEFER: Diky moc, po dlouhy dobe mam pocit ze to zacinam mit konizstenti. Nejses ty ex geewak? Mam za to ze me vlada posilal prd nejakou dobou tvoje fotky :)
    REEFER
    REEFER --- ---
    ESY: prosel jsem tvy insta - mas to moc dobry! muj pravidelnej prisun poulicni fotky je zivej denne tady http://instagram.com/nikolajcz
    ESY
    ESY --- ---
    Sakra, tak ja tu pro ty zezhrobi hodim link na nejaky moje tvorby..
    Esy Crux (@esycrux_photography) • Instagram photos and videos
    https://www.instagram.com/esycrux_photography/
    S pokud nekdo nema IG, tak tohle je asi zatim nejlepsi fotka za leden..

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam