• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUSINDASlípky, slepice, kuřata, vejce :-)
    Klub je určený pro chovatele slepic a případné zájemce o chov. Výměna zkušeností, fotky našich miláčků....videa, fotky, zajímavosti ohledně plemen slepic.

Fotky ♥♥♥♥♥ více fotek

Máte slípky a zhruba kolik chováte kousků?

26 hlasy od 25 respondentů

rozbalit záhlaví
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    LUSINDA: Oooo, ta krasna mini cerna kuratka!

Pro me jediny, proc bych chtela mit barak, jsou slepice.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Tučnaci z Madagaskaru z roku 2021. :-) Z těch x vajec co má kvočna pod sebou se vylíhla jen 4 kuřátka.

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    TOMBRIDER: tak pak poreferuj, jak to snáší počasí atd.... ale vidím, že máš i odvětrávání a všechno....
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    LUSINDA: 5mm, sem tam výztuha.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    TOMBRIDER: ten je naprosto luxusní a ty dvířka :-) jak je tlustý ten materiál?
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    LUSINDA: Venku je už tma. Tak ještě za tepla z dílny. Dělám s plastem takže jsem využil volnějších chvilek v práci. Jsem zvědav v létě jak se to bude, či nebude kroutit. Je u zdi ve stínu. Přímo na slunci nikdy nebude. Původní dřevěný začal hnít.
    Z tohodle z PPR si slibuji lehčí údržbu. Udělal jsem tomu na dně po celé podlaze vysunovací šuplík.
    No uvidím.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    TOMBRIDER: prosím nahod foto. Kurník z plastu koupenej...nebo handmade :-) ? My máme pro slípky kurník stavěnej ve 40 letech z cihel a střecha z pálených tašek.....takový malý baráček. Bohužel čeká na rekonstrukci a foto by by nebylo moc reprezentativní.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    Teď jsem jim udělal novej kurník z plastu. A evidentně dobrej. Za odměnu začli snášet, i když v zimě nám nikdy nenesly. :)
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    SHEALA: Už dlouho. Mám několik let tyhle Green shell z Červeného Hrádku.
    A mají opravdu pěkně zelená vejce s pevnou skořápkou.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Tohle je skvela diskuze :). Konecne nejaka venovana memu nejoblibenejsimi zvireti.
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    ATUAR: ten se mi vybavil spolecne s tim...
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    AAHHW: Chceš povyprávět i o sudu s kopřivama? :)
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    ATUAR: au, prave si mi pripomel neco, co jsem myslel uz ze svy pameti vytesnil...
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    ATUARFIK: ne-e ještě hůř než slepice smrdí křepelky :-) mamka si je pořídila a musím říct, že to čištění bych teda nedala. :-D
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    CAROLIAN: Potvrzuji všechny vyjmenované plusy a mínusy. A dodám, že jediná věc, která smrdí hůř než slepičinec, je... uložené zkvašené slepičince na hnojení. :)
    CHER
    CHER --- ---
    U nás se tedy chovají slepice kvůli vajíčkům - pro nás, pro rodinu. Momentálně je nemáme, protože se manžel se synem se na podzim rozhodli udělat nový kurník a výběh. Teď čekají na pěkné počasí, aby to mohli dodělat. A pak pořídíme mladé slepičky. Většinou máme ty obyčejné hnědé slepice, které dobře nesou.
    A přesně jak píše Carolin, i u nás dostávají slepice veškeré zbytky, co zbydou v kuchyni. I děti byly naučené, že když nesnědly ve škole svačinu, tak ji nevyhazovaly do koše, ale přinesly zpět pro slepice.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    SHEALA: tak slepic je potřeba mít víc - ty moje tři jsou totální minimum a myslím, že jsem měla tenkrát pořídit čtyři... chov není zase až tak náročný, pokud máš venkovní prostor - a jsou naprosto úžasný v tom, že různé zbytky a odpadky recyklují na vejce... plus teda žerou všechny možný hmyzáky - klíšťata, červy, larvy atd. - ke kozám nemůžu mít žádné mucholapky (kozy všude vlezou a všechno sežerou - nebo alespoň okoušou), nemůžu používat ani žádné chemikálie (viz. kozy všude vlezou a všechno okoušou - když chce člověk třeba pít to mlíko, tak si to dost rozmyslí)... co mi vadí jsou slepičince, některé dost smrdí, tak musí mít člověk nějak ošetřeno, aby si to netahal domů - a taky je třeba to někde zpracovávat (kompost) - ale to se taky na zahradě zužitkuje, takže vlastně samá pozitiva a sociální jistoty...
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    CAROLIAN: nn, já rozhodně nezvládnu chovat slepici, ani punkovou slepici, budu spíš koukat na zajímavý fotky slepic, protože mě přijdou jako v podstatě nedoceněný zvířata, a kecat o slepicích :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    SHEALA: je zvláštní - jsou to zajímavé slepice povahou i vzhledem - ale teda neplní plán snůšky a nejsou moc domestikované - takže pokud někdo chce slepice jen tak pro tu srandu, a nevadí mu, že jsou to silné individuality a že těm vejcím tolik nedají, tak jsou fajn.
    Já jsem si tu svojí vzala od chovatelky (kupovala jsem narychlo odrostlá kuřata, long story), protože jí zbyla tahle jediná Ameraucana, a já jsem si říkala, že je mi vcelku jedno, že moc neponese (pořizovala jsem slepice ke kozám / do hospodářství, ne apriori kvůli vejcím) a že u nás bude mít dost prostoru a nebude v nějakém velkochovu, kde jí budou ostatní šikanovat (je malá a prostě "jiná"), ale - není to slepice pro každého :-))
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    CAROLIAN: taková punková slepice :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tady je tříměsíční a pak cca rok a půl stará s ostatníma - má menší hřebínek a oranžové oči, vypadá víc jak dravec, než jako slepice - s tím zabarvením, bez hřebínku a s dravčíma očima.... a fakt je "jiná", než ty druhé dvě slepice - do jisté míry je asi chytřejší a má lepší instinkty - víc se schovává, víc utíká, nenechá se tak úplně zblbnout zachrastěním pixly se zrním, nechodí si mi stěžovat, nechodí zkoumat, co dělám, drží se stranou.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam