• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUSINDASlípky, slepice, kuřata, vejce :-)
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    BLOODRAT: Díky. My máme se sousedy ze všech stran výborné vztahy, tak si to nechceme pokazit. I s tím kohoutem to brali tak, že "to je holt vesnice", někteří si pořídili špunty do uší. Ale když jsme ho dali pryč, tak nám děkovali a přiznávali, jak moc jim lezl na nervy. Kohouta jsme dostali s tím, že na původním místě byl druhý a otloukánek, byla to taková hromádka neštěstí, když k nám přišel. A tady najednou měl pro sebe zahradu a hejno ženských, tak byl nadšený. Bohužel moc hlasitě nadšený. :)
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    ATUARFIK: Kohúta by to chtělo. Úplně rozumím problému s bytovkou, však už jsem popisovala reprák Cemani. :)
    Teď už mám s přestěhováním vyřešené, ale v té době jsem pátrala řešení a našla jsem plemeno co nehřímá, pouze tak akoby chrčí. Teď si z hlavy nevzpomenu...ale podívám se. Třeba by to bylo řešení.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    BLOODRAT: Jj, sestřihnuto mají. My je máme na volno v části zahrady, kde jsou takové terasy, z jednoho schodu doskočí na malou jablůňku... Tahle doplatila na to, že byla menší než ostatní a odstrkovaná, asi s nimi v kurníku nechtěla být. A kohouta, aby je srovnal, nemáme, protože naproti nám je bytovka a minulý kohout v létě začínal ve čtyři a trochu tím ztratil na popularitě.
    No nic, zbývající do kurníku chodí a my budeme zavírat. :)
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    BLOODRAT: Ony pak ví že má strom nemohou a drží se hejna které ví že kurník je bezpečný.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    ATUARFIK: Soustrastník.

Sice s křižíkem po funézu, ale mám doporučení - stříhat křídla u nově dovezených mrch hned při vypouštění z bedny na zahradu. Takhle nás vyškolily perle, které se po pěti vteřinách na svobodě vznesly jak Čestmír a přistály na obecním.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    BLOODRAT: Asi kuna, jsme uprostřed vesnice. Nejblbější na tom je, že je to za poslední měsíc podruhé, takže budeme muset velmi důsledně zavírat, aby si sem zase odvykla chodit.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    ATUARFIK: Kuna, liška?
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Ach jo. Pořídili jsme novou várku už dospělých holek, a jedna z nich byla taková punkerka. I vypadala jinak. A večer i po setmění se prostě nedala chytit a trvala na tom, že bude spát na stromě. No, tak to má za sebou. :(
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    JESTEDMAN: ty se mi tak líbí.. tu bych taky chtěla, ale nikde jsem v našem okolí na ně nenarazila..
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    JESTEDMAN: Překrásní plivníčci.
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    JESTEDMAN: jezis ty sou nadherny.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    tak já se tedy připojuji, jak jsem psal, cemanky jsou všechny tři naprosto stejné, hned jsme je tedy museli pojmenovat, abychom je vůbec rozlišili. Máme méně místa a malý kurník, chtěl jsem dvě aruakany a jednu cemanku, ale domluva s chovatelem byla těžká, tak mi vnutil tyto... no uvidíme, zatím jsou zavřený od soboty, dneska odpoledne otevřu dvířka a jsem zvědavej, která bude nejodvážnější.

SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    CHER: to zkusim.. Diky
    CHER
    CHER --- ---
    LUSINDA: ano, přesně tak. A fungovalo to.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    CHER: jakože voda s trochou octa? :-) to je super

babička to dělala tak, že kuřice dala do výběhu (provizorního uvnitř ohrady slepic).....slípky na sebe viděly a po čase je pustila mezi ostatní.
    CHER
    CHER --- ---
    SIMCIIQ: u nás se to dělávalo tak, že se všechny slepice, staré i nové, namočily do octové vody, aby smrděly stejně a neměly tendenci se štípat.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    V utery mi k 6ti slepicim privezou 4 kurice 20ti tydenni. Tip na postup, jak zaclenit do hejna?
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    LEJIMADA: ještě mě napadlo, máš ho pod kvočnou? nebo jsou fakt v teple? .....prvních pát týdnů nedokáží regulovat teplotu a potřebují opravdu teplo. ( sami o sobě sice hřejou....ale teplo potřebujou :-)
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    LEJIMADA: já dávala slepicím odvar z heřmánku na pití (vlažný).....nebo z mateřídoušky. (no nevím jestli to mělo přímo účinek, ale byly lepší)

ta lichořeřišnice docela štípe... a koncentrát bych tvorečkovi asi nedávala

Úplně to chápu, že je ti ho líto.....já to nedávám ani u starších slípek. Naše babičky dáváme do izolace když mají problém a občas se vykurýrujou.

Bud přežije nebo ne :-( je to příroda.
    LEJIMADA
    LEJIMADA --- ---
    ahoj, vím, že je tu spousta lidí pečujících o zvířata.. mám dotaz.
    Vylíhlo se nám jedno kuře a aby nebylo smutné, tak jsme mu dokoupili 4 noname týden stará kuřata jako kámoše. Teď, cca po týdnu jedno dokoupené kuře polehává a viditelně ho bolí noha. Dala jsem ho do izolace (přepravka s čistou podestýlkou z hoblin), osrtříkla nohu neštípavou dezinfekcí a přidala do vody Aqua col. Napadlo mě kápnout mu do zobáčku lichořeřišnici (jako přírodní ATB). Zdá se mi totiž, že má teplotu a přijde mi, jestli nebojuje s infekcí. Je to dobrý nápad?
    Vzhledem k ceně tvorečka (15Kč) se mi nechce jezdit 20km k veterináři, čekat v čekárně a vypláznout pěťo za to, že mi řekne, že to nemá cenu kuře kurýrovat. Jak byste postupovali? Máte nějaká doporučení?
    Díky a buďte prosím schovívaví... snažím se mu v rámci možností pomoci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam