• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUSINDASlípky, slepice, kuřata, vejce :-)
    Klub je určený pro chovatele slepic a případné zájemce o chov. Výměna zkušeností, fotky našich miláčků....videa, fotky, zajímavosti ohledně plemen slepic.

Fotky ♥♥♥♥♥ více fotek

Máte slípky a zhruba kolik chováte kousků?

27 hlasy od 26 respondentů

rozbalit záhlaví
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Fešák k mání ❤️❤️❤️

LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Z klubu chovatelů českých slípek

ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Ráno jsem vybrala dnešní první vajíčka a šla zpátky doplnit slepicím zrní. A když jsem se vrátila, tak prej že princezna Čistěnka a princ Ušpinílek spinkaj a k snídani budou cornflaky.

LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Ještě přemýšlím nad těmahle američankama. V čr mají i svůj funklub na FB :-)
    Amroksky jsou odolným plemenem, jsou klidné a přítulné, nemají sklony létat. Doporučit je lze i pro začátečníky a do výše položených oblastí.

LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    tak náš starý kohout skončil ve smrkových lázních......mlaďasové ho šikanovali do krve, tak byl oddělen od hejna. Na slípky už si ani nevzpomene, drží se u misky a spí pod smrkem. :-)

LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Na FB někdo nabízí Appenzellského chocholáče....... mít místo tak si založìm soukromou slepičí zoo 😁

BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    Vono to ...prostě dřepí. A nechává se mazlit.

_
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    LUSINDA: Je to asi dost individuální. Ludia mluví o sviních agresivních. Když chodím okolo, Boris se akorát nafukuje, startuje hudrovadlo a mění zuřivě barvu hlavy, ale jináč se motá okolo a je v klidu.
    Ještě mám pár krůt bílých širokoplecých. Krocan musel do karantény, protože mu slepice vyklobali díru do boku, tak jsme ho dali na dvůr se hojit. Zkušenost za čtrnáct dní skvělá - to je tak blboučké zvířátko že ho člověk musí mít rád. Po dvou týdnech měl jméno Bertík a byl úplně ochočený. Mám spoustu fotek kde sedí lidem na klíně, když jsme měli s mužem výročí svatby.

_
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    LUSINDA: Já. Už jsme je měli dvakrát a pokaždé jsme je dali pryč, protože šikanovaly slépke. Hluk není problém, ale my máme podmínky a navíc nás to baví. Teď jsme si pořídili tohohle frajera, Nagarransett Turkey původem z Rhode Islandu. Jmenuje se Boris.

_
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Je tu někdo, kdo chová perličky? Včera jsme byli pro NV Vlašek porcelánových které jsem měla objednané a páni prodává nasadová vejce i perliček.....tak teď přemýšlím jestli je nezkusit příští rok.

LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Tak letos jedná slípka umírala touhou mít kuřátka 🙂😁

LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Babičky slípky z NV co jsem sháněla - vlaška koroptz, wyandontka stříbrná černé lemovaná. Ty vlašky jsou top nosnice.

SEKELLE
    SEKELLE --- ---
    Tak na zadost Lusindy posilam fotku nasich tyranosauru.

BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    U mne aktuálně takhle. (kamera v kurníku je veliké dobro)

_
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    LUSINDA: slepičky, které jsem dostala jako starší, byly zvyklé snášet do košíků, a musela jsem je na pár dní zavřít v kurníku (kurník má malý výběh, nebyly jen uvnitř). Roli podle mě hrají i umělá vejce - když tam je vejce, tak je větší pravděpodobnost, že tam snesou...
    Nicméně - jedna slepice snášela vytrvale v krmelci na seno v kozím chlívku. Když byla v kurníku, tak snesla vejce doprostřed kurníku (kde pak třeba i prasklo a ostatní slepice to rozklobaly) - takže jsem to vzdala a na krmelec přidala krabici a snáší do krabice na krmelci (když snášela do krmelce, tak vejce pak propadlo mřížkou ven a často se rozbilo + kozy nechtěly žrát seno, v kterém se popelila slepice).
    Tahle slepice teda celkově s ostatníma nevychází, je nejmenší a ony jí šikanují, takže často v chlívku i přespává a funguje si po svém... tak to nechávám být...

Tím chtěl básník říct, že buď teda slepice zavřít na nějakou dobu do omezeného prostoru, aby se naučily chodit do hnízda - a nebo naopak uzpůsobit prostor tak, aby mohly vejce snášet bezpečně na místě, které si vybraly....

BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    DOCKINEZ: Pod Tou lampou na ještěrky to moc fotit nejde. :)

_
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Na bazosi jsou teď v nabidce hodně tmavá marans nasadova vejce 🙂 moc se nevidej. Jinak jakou máte zkušenost s líhnutím násadových vajec posílaných poštou? Jeden chovatel mi říkal , že třesením se ve vajíčkách poškodí poutka či co a nic se pak nevylihne.....asi to může být pravda že zásilky zlatých kropenek se nám nic nevylihlo.

BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    Už se to klube - můj rafinovaný plán na laciné velikonoční dekorace vyšel.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Takovéhle vejce nám snáší naši kříženci maransek....v angličtině je na to termín oliveegger

LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    První jsou kříženci wyandontek, ty pírka maj o dost hezčí než na fotce 🙂 ty druhy jsou dvořákovy mix bílé velké

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam