To je docela sranda jak se to tady schazi ty ruzny pohledy. Fakt by me tesilo, vsechny ty vstupy sesbirat a udelat testovani. Bohuzel se nic takovyho nestane.
Jeste par detailu a zajimavosti:
- neni to muj design (mam trochu potrebu se od takoveho vysledku jako designer distancovat)
- jedna se o filtr tabulkovyho vypisu ruzhnejch financinich zaznamu
- je to desktop only
- je tam modry podbarveni radku na hover
- subsekce se rozeviraji na hover
- pres to, ze to je subpar design, tak s tim uspesne pracuje tisice uzivatelu denne
DSTEPZ: Validni uvahay, tezko ti dam ted odpovedi, ale vim ze levy panel s filtry nehrozi — ta apliakce ma tak preloadovanej interface, ze kdyz jsem to videl poprvy, tak jsem jen chvili ziral a nemel slov. Ale to je realita nekterejch odvetvi a fintech tam asi taky spada spolu s health, sience apod. (btw na tohle tema ma Vitaly Friedman ze Smashing Magazine fajn prednasku
https://www.youtube.com/watch?v=2hlQqMigGZg%29ESTEN: Chapu tu pointu, ale toggle je proste pro me switch on/off nejake feature. Ja bych pouzil checkbox (nebo ten muj kontroverzni checkmark — ale chapu tu preferenci checkboxu, to uz jsem uznal). To litani ocima je imho jen domneka — podle me ta pevna pozice prvku znacici aktivni stav nalevo a prvku zancici dalsi uroven napravo naopak pomaha. Bud hledam nejakou polozku a nebo sekundarne koukam jestli je aktivni stav, takze se do sebe ty use cases nemichaji tim, ze by meli stejnou pozici a stridali se.
HAVANA: Kazdopadne se muselo stat co popisujes. Samostanej modal s filtrama bych asi taky pri redesignovani prozkoumal, ale obecne se s tim patternem snzim setrit, preci jen te trochu hazi pryc z kontextu.
Na konci dne by to stejne chtelo hlavne lepsi poradi, wording a grouping (proste obsahu a strukturu).