• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XBAHNOSpolečnost pro oslavy neobvyklých svátků - 5.11. Světový den tsunami
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    Áááaaaagh!
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    neni to uplne svatek, ale podle vseho je dneska Papucovy den!

ERRTU
    ERRTU --- ---
    XBAHNO: a jeste drzi jacka danielse coz je z 80% kukuricna palenka a tim by si skot ani neodmastoval v motor v aute
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    HRAFNAIN: eee? V Rumunsku skoro stání svátky nemají, Mezinárodní den rumu je v srpnu a školník Willi je Skot. Takže nerozumím otázce, nechápu souvislosti.
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    images
    medzinárodní den rumunských svátků
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Pro úplnost vám sem doplním, že dnes je také prý Mezinárodní den pečujících (nedaří se mi ale potvrdit to odkazy jiné než české) a Mezinárodní den kyslíku https://www.who.int/news-room/events/detail/2024/10/02/default-calendar/webinar--the-crucial-rule-of-oxygen-in-global-health .

A v USA mají Den školníků, to by se taky mělo zavést globálně - hadr v ruce a ostříží zrak, jestli má člověk přezůvky, ti si svůj den bezpochyby zaslouží. https://www.nationaldaycalendar.com/national-day/national-custodial-workers-recognition-day-october-2
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    HAR4NT: Mlčím jako ryba.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    XBAHNO: Leo Beranek?:)
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    QUANTI: Když se na svýho syna při návratu z družiny podívám, mám pocit, že mají den s prasátky každý den.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    XBAHNO: Syn má ve škole program s prasátky, to vybrali zrovna vhodný den :))
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    Snad nebudu za vola, když vám připomenu dnešní Světový den hospodářských zvířat, Světový nealkoholický den a Světový den nenásilí. Tak né že se vožerete jako prase a pak se servete jak koně! Buďte v pohodě, klídku, jako beránek.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    K dnešnímu svátku na mě vykoukla vzpomínka na FB:

XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    URPUTNIK: Mohu vám odpovědět protiotázkou?
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    XBAHNO: a muzu na to odpovidat?
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    Dnes je Mezinárodní den překladu (též „překladatelů“), Mezinárodní den podcastu a Den pokládání blbých otázek. Což vzbuzuje samé otázky: Co posloucháte? A posloucháte? Proč čte generál Failure můj disk? Co na to Roger? Kdo to proboha přeložil? A vůbec, na co byste se chtěli zeptat vy?

XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    Dnes je to dobrý kombo: Světový den antikoncepce a Evropský den jazyků. Co na to doktor? Radím uzel! No nezapomeňte, že se z každého problému dá nakonec vylízat a, abych citoval jiného klasika, olizováním dítě neuděláš - mluvím o známkách... A na závěr bych si dovolil položit otázku: Zasuneme-li těstovinu do tělesného otvoru, počítá se to jako pennetrace?

XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    Dobrou chuť!

XBAHNO
    XBAHNO --- ---

Dnes je Mezinárodní den neslyšících, Mezinárodní den znakových jazyků a Den bisexuality. Tak pokud se chystáte vyrazit na lov, mohl by se vám hodit třeba tento znak. A pokud budete nechtěně v roli kořisti a nebo narazíte na neexperimentující protějšek, mohly by se vám hodit výrazy jako třeba buzerant. Ten a spoustu jiných najdete v této bakalářské práci: https://dspace.cuni.cz/bitstream/handle/20.500.11956/183381/130357915.pdf?sequence=1&isAllowed=y

XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    BALAENA: Pátek... je to nějaký náročný. A to jsem si to ještě ověřoval, že to tak opravdu je. Opraveno.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam