• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    Diskuze o obzive programovanim pro starsi a pokrocile.
    rozbalit záhlaví
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    VITEX: tatiii, a ted jeste tu o tom jak budes psat unit testy :D
    VITEX
    VITEX --- ---
    Safra dneska mi to jde ztěžka. Navíc jsem se rozhodl že dost bylo rozplizlých polí! Ode dneška na všechno budou classy, tak jak se sluší a patří ...
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    JANFROG: btw tady je nejake p0rno na ktere jsem onehda narazil :)
    JP's Website · 2024-11-22 · My new POWER Indigo 2
    https://thejpster.org.uk/blog/blog-2024-11-22/

( pripadne jeste jedno i kdyz z jineho soudku: https://oldvcr.blogspot.com/2025/03/more-pro-for-dec-professional-380.html )
    E2E4
    E2E4 --- ---
    SPIKE411: ten článek trpí stejným problémem jako ten commit. nejdůležitější věc není na začátku!
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    No Longer My Favorite Git Commit · mtlynch.io
    https://mtlynch.io/no-longer-my-favorite-git-commit/

(Zvažoval jsem, jestli to nehodit do db -1/0…)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PES: IQ-151 jsem pomáhal stěhovat pryč, aby bylo místo na pmd-85 :)

Doma pak didaktik a robotron.
    BESH
    BESH --- ---
    SUCHRE: Moji oba rodice delali vedle ekonomky v UVTEI UTZ s vyhlidkou na Viktorku Zizkov. Navstevy u salovyho pocitace nezapomenu. :) Jinak my meli nejdriv Sharp MZ-800 a pak az nejakou 286.
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    Ale jeste pamatuju, jak jsem na kalkukacce ti-30x napsal hru hi-lo. Mela jen jeden radek a postup bylo hrozny peklo. Pak na gymplu jsme dostali ti-81 s grafickym displayem a 2k pameti, tam sly psat tahaky, ale clovek se to pri prepisovani vetsinou bezdeky naucil, takze tahak nepotreboval
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    DATEL: Já se učil pascal na Robotronu EC1834 :)
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    Koukam, ze jsem mel fakt kliku, kdyz mama delala ve vypocetnim centru VSE a v osmdesatych letech jsem tak lez k salovym pocitacum, seznamil se s unixem a naucil C a assembler. No naucil, pripadalo mi to jednodussi nez co ona delala v cobolu nebo fortranu, uz si to tolik nepamatuju. Stejne jsem tam vetsinou hral neco na commodoru.
    DATEL
    DATEL --- ---
    A kdo se učil na Slušovickém TNS? 😁 Já konkrétně TNS-GC, a na ném Pascal. Na základce v kroužku, který vedl školníkův syn. Ten tehdá pracoval právě ve Slušovicích na téěhto mašinách, tak měl možnosti. Jakmile dorazily PCčka, tak je tam postupně taky tahal. Ale doma jsem programoval do sešitu a pak to v kroužku přepisoval 😁
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    My jsme doma meli nejdrive 8080, pak 486, pak snad PII ale pro me osobne nejvetsi game-changer byla pracovni stanice od SGI (Indy). Uzasnej stroj.
    A mate pravdu, jsem "spoiled kid".
    FARIN
    FARIN --- ---
    MLEKAR_STEIN: osvícení rodiče nám domů pořídili 286 a poté 386 upgrade. I tak vyvalo trochu pozvednute obočí když jsem v 18 dostal do ruky peníze ze sporeni a ja ihned polovinu vybral a za ně pořídil Pentium. Ale jak říkáš, byla to dobrá investice.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    První PC nám naši koupili v roce 1998 na Vánoce - Cyrix 200 Mhz, 16 MB RAM, 2.1 GB HDD, S3Trio 4 MB, Windows 95. To byl panečku stroj, a spousta starých her ke hraní :)
    MLEKAR_STEIN
    MLEKAR_STEIN --- ---
    všem co.mohli mít jako děcka doma počítač normàlně závidím. ja si koupil comp až v pětadvaceti,.kdy jsem vzal vlastni vydělaný penize a rodiče poslal doslova doprdele. dalších pět let jsem poslouchal kecy na téma 'k čemu ti to bude a co si tím dokazuješ"
    hubu začali drzet až v momentě kdy jsem o pár let později jim vysvětlil, že se tremi roky praxe v IT mám lepši peníze jako pasáček widlí na úřadě, než oni s padesáti lety praxe.
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    SUCHRE: lol ja mel u matury za ukol udelat ve wordu takovy ty zahnuty napisy z truetype fontu. dostal sem za 3, protoze cerstve nainstalovane windows 95 a office na te 486 bezely jak z prdele, takze vetsinu casu vyhrazeneho na ukol zabralo startovani widli/wordu :) a informatikar, kterej by mel pochopeni, byl nemocnej, takze me zkousela cestinarka, kterou JA sem doucoval informatiku. co informatiku - i jak se zachazi s mysi tvl, pamatuju jak odstrkovala monitor, pac potrebovala mysi popojet jeste kousek :D bestije nevdecna ;)

mam francouzkej gympl v pisku btw :)
    PES
    PES --- ---
    JANFROG: Didaktik? Pche! PMI-80 a PMD-85 (výkovek IQ-151 raději nezmiňuji)...
    ...samo pak také Atari800XL/130XE, Comodore Amiga500 (jó, Motorola68000 to byl tehdy procesor! kam se hrabalo nějaké 8086/286/386)...
    ...a pak klasická linie 386/486/586/Pentia atd. až dodnes (teď už ty procesory ani nepočítám, něco doma, něco u klientů) a samo "hardcore" beru skoro jako závan retro STM32/ESP8266/ESP32...
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    JANFROG: Francouzska sekce GJN
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    FARIN: My mladsi jsme Didaktik nikdy nevideli (bezici :-)
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    SUCHRE: Ty jo, ja uz nevim co jsem mel za ukol u maturity. Kam jsi chodil na stredni?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam