• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    Diskuze o obzive programovanim pro starsi a pokrocile.
    rozbalit záhlaví
    MIC
    MIC --- ---
    JORGES: v IDE mám placený Bito a jinak zkouším mix dostupných na stejný dotaz, protože z každou "aktualizací" od tvůrců některý z toolů začne pravidelně dávat horší či lepší výsledky, některý má přístup na internet atd.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    Cline spolu s Roo Cline přes openrouter.ai většinou do Claude Sonnet 3.5, ale jde to dneska už pohodlně přepínat, takže klidně jde na plánování použít něco s obřím kontextem a provádění pak nechat na Sonnetu... a tohle kombo mi funguje prakticky samostatně a dost úspěšně (python, typescript, c#)
    FARIN
    FARIN --- ---
    Rutině copilot. ChatGPT pak na dotazy z oblasti u kterých toho tolik nevím nebo na matematiku kterou jsem líný vymýšlet.
    VOY
    VOY --- ---
    JORGES: Copilot a integraci s GPT v Raycastu na nahodny doptavani se.
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    JORGES: copilot a chatgpt
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    JORGES: Lokální implementaci GPT na různé dotazy typu "jak tohle udělat v MSSQL" (se kterou normálně nepracuji) apod.

Na Copilot nemáme dost licencí, ale hodlám používat např. na Teamsech, aby mi dělala poznámky a zápis a já si nemusel nic psát bokem a prodlužovat tak schůzku (a stejně ty poznámky stojí za prd). Co jsem viděl ty zápisy, tak se to s transcriptem - ani shrnutým GPT - nedá srovnávat, je to řádově lepší.
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    JORGES: Perplexity, na research. Kodim bez AI toolu.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    JORGES: copilot
    KEJML
    KEJML --- ---
    JORGES: Nedávno se tu podobná diskuze rozběhla tímhle příspěvkem: [SEJDA @ Programovani 40+]
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    JORGES: žádný
    SATAI
    SATAI --- ---
    JORGES: mám copilota a jetbrains ai
    UNUX
    UNUX --- ---
    JORGES: žádný
    JORGES
    JORGES --- ---
    SPIKE411: když jsme nakousli téma -- jaké tooly k práci s AI používáte?
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    Hele, já měl problémy z myši asi po prvních pěti letech. Vzal jsem vertikální myš a naučil se polohu, kde jsem měl ruku od loktů na stole. Pak jsem přešel na Apple a trackpad a přes deset let nemám problém. Jen si hlídám polohou rukou, abych si netlačil na tepny. Asi jsem měl štěstí. Používám Apple magic keyboard s Touch ID a trackpad. Nemám ani polohovatelný stůl.
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    JIMX: To u me byla pravda na linuxu, ale na Macu se mi do stejnyho mysfree stavu nepodarilo dostat ani po dekade a spouste nainstalovanejch rozsireni…
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    The End of Programming as We Know It – O’Reilly
    https://www.oreilly.com/radar/the-end-of-programming-as-we-know-it/

Esej, úvahy…
    E2E4
    E2E4 --- ---
    AXTHEB: no ono se to možná za těch 10 let trochu posunulo.. i když kliknout mezi 2 písmenka to asi nebude umět nikdy..
    JIMX
    JIMX --- ---
    ... a já myslel, že my programátoři myš nepotřebujeme vůbec ... :-D
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    VONTRIX: my pravaci to sice mame naopak, ale funguje to uplne stejne.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    JARDABEREZA: Moje deset let stará zkušenost praví: Stojí to kupu peněz, funguje to na hovno, je utrpení se s tím učit a i po týdnu používání je utrpení s tím pracovat. Věci jako umístit kurzor mezi dvě písmena rovnou vzdáš, sáhneš na šipky, Navíc ten kurzor se nepohybuje s nulovou latencí, takže musíš aktivně potlačovat potřebu se kouknout, kde je. A reaguje to jinak na pohyb hlavou a jinak na pohyb očima, takže se snažíš hýbat jen očima a bolí z toho krční svaly. A pokud nepíšeš všema deseti bez koukání, máš kurzor furt někde v háji.

Je pravda, že za těch deset let jsou k dispozici lepší kamery (rozlišení, latence) a i to zpracování bude svižnější, tak to nebude takový neštěstí. Možná. Moc tomu nevěřím.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam