• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    Diskuze o obzive programovanim pro starsi a pokrocile.
    rozbalit záhlaví
    TMA
    TMA --- ---
    TMA: Možná dneska je to víc, než deset mega, už je to víc jak deset let, kdy jsem se ptal.
    TMA
    TMA --- ---
    JARDABEREZA: A s deseti milióny se s tebou budou bavit i bez iča. Počítej, že tě to bude stát aspoň tak 200 bázových bodů nad úrokový diferenciál mezi měnami.

Taky můžeš použít futures na forexu, ale počítej s tím, že jak za margin, tak za carry zaplatíš.

Samozřejmě to, co chceš ve skutečnosti je jednostranné zajištění, čili forexová opce, ale ty jsem v nabídce retail forex brokerů nenašel.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    JARDABEREZA: Trading desky v bankách nechtěj cintat drahé bankéře na drobné transakce :)
    TMA
    TMA --- ---
    JARDABEREZA: Na jednotlivou transakci.

Dá se to udělat i svépomocí. Prostě si dneska půjčíš ty cizozemské peníze, které splatíš, až ti přijdou. Směníš půjčené na koruny a máš zajištěno.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    TMA: To je ročně? ... s tím asi budu muset trochu počkat. Nebo najít jiného bankéře :-D Anebo je tam jiný časový rámec? A je to pro ičaře, firmy nebo kohokoliv?
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    TMA
    TMA --- ---
    JARDABEREZA: Ptal jsem se svého bankéře. Bez problémů to jde. Pokud si zajistíš alespoň deset milionů korun...
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    Mimochodem kurzové riziko je jeden z hlavních důvodů, proč Španělská banka nemá problém dát hypotéku Slovákům, ale u Čechů, už se jim moc nechce :-D :-/
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    Neřešil jste náhodou někdo pro svoje potřeba zajištění kurzového rizika? Když jsem si domlouval hodinovou sazbu, tak byl kurz krásných 24Kč/USD a dneska 21,76Kč/USD to je nějakých 10% dolů (zatím). Možná to nezní jako tolik, ale když si to přenásobíte 12ti...
    TMA
    TMA --- ---
    JANFROG: Ouch. :-)
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    TMA: Hur, mnohem hur :-) To je snaha psat haskell kod ve smalltalku :-)

MIC: :-) Od rana do ted jsem to debugoval a jsem zralej na transplantaci mozku. Ale, kdyz to funguje tak to umi - slovy kolegy - "fascinating shit". Navic kolega cti
    tzv. "OTI rule": "you fucked it, you fix it."
    MIC
    MIC --- ---
    No takhle při pátku je lepší otřít slzu a napsat další GARFIELD, než muset řešit cokoliv s JANFROG, aneb jak řekl Rasmus Lerdorf: "já nejsem opravdovej programátor, já jen lepím kusy kódu tak dlouho, dokud nefungujou"
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    TMA: ano.
    TMA
    TMA --- ---
    JANFROG: Smalltalk?
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    JANFROG: Co k tomu říct? Asi, ach jo. Zajímavé, že to vezme e₁′ jako proměnnou.

Lol: fun isKindOf: EApp.

A TODO to zaklíncovalo....
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    SUCHRE: Tak jasne ze kod jako celek ma komentar:
    See Ralph-Johan Back , Joakim Wright: Refinement Calculus A Systematic Introduction
    and Ranjit Jhala, Niki Vazou: Refinement Types: A Tutorial.
    TMA
    TMA --- ---
    MLEKAR_STEIN: Mumly CSS mumly. Nejsem "frontend"/web developer.

V posledních příspěvcích to bylo zalomené.

Taky to bylo rýpnutí, že to není "jen si nastav", ale mnohdy je to další projekt, kde jeden bojuje s cizí stupiditou.*

SUCHRE: a přitom CSS na tohle má docela pěkné selektory a tom moderním už jde myslím i vnořovat by default. https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/CSS/CSS_nesting/Using_CSS_nesting

I v JS by nějaké podobné zanořování šlo udělat. A pokud chceš být evil, můžeš použít "with" a pak si to zkrátit https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/JavaScript/Reference/Statements/with :-D
    JIMX
    JIMX --- ---
    SUCHRE: Ještě štěstí, že si každý můžeme psát kód, jaký chceme a překladači/interpretu je to jedno :-)
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    JANFROG: kdyby k tomu byl popis, proc ne
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam