JANFROG: Dědečku vyprávěj? Inu, dobrá. Dostali jsme nový systém na řešení problémů v celé firmě (má 100k+ zaměstnanců) HPSM. Já jsem byl externista, ale bohužel jsem s tím musel pracovat. Vše začalo jedno jarního dne kdy jsem dostal pzvánku na e-školení. Říkám si to bude brnkačka a koukám, těch školení bylo 46. Tak si říkám asi nás chtějí mít řádně proškolené, tak začnu a při doknečení, mě to píše vytiskněte to a pošlete na fax na tohle číslo v Německu. Tak se ptám jestli máme vůbec fax a prý to musíš naskenovat a poslat to na nějakou mail gateway a ta to pošle faxem. Ok tak tedy skenuji a posílám. O cca. tři dny později dokončuji školení a dostávám přístp do systému. Tak se přihlašuji a snažím se založit nějaký tiket. Po asi 2h to vzávám, protože workflow vyžaduje na nějakém objektu majite obsahu jež nebyl definován. Tak posílámmaila s tím ať si to založí sami.
Pak tam bylo pár veselých historek, ale vyberu nejlepší. Potřebovali jsem zazožil nový SAP projekt, který potřeboval založit v systému. Tak se šéfokolega, kerý má PhD. a filozofii a logiku na Karlovce/Standford, říká po pár hodinách, že se na to může vykašlat. Tak sedá na letadlo do Švycarska a letí za týpkem co se tím živý. Ano, nedělá nic jiného než-li tohle. Tak za ním kolega přišel a říká, že by potřebovat to a to. A on na to, to je tak práce na 4-6h!!! Borec to stihnul asi za 5h a kolega oletěl zpět :D.