• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    nojo, uklizecky. neverending story.
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    EPICFAIL: Aha, chápu, bordel na optice.
    Já si představil jak uklízečka za chodu vytáhla FICON z portu, což by:
    1. Nebylo možný, protože by si spálila ruku, FICON umí být kurevsky žhavý.
    2. Způsobilo okamžitý failover, pokud jste jeli single point of failure tak smolíček a RCA na vás.
    3. Minimálně by to okamžitě řvalo na úrovni PR/SM hardware message do HMC.

    Celý je to nějaký přitaženy za vlasy a smrdí Bulharskem ...
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    VOY: sice to neni to datacentrum a neni to optika ...
    meli jsme takhle v ramci arealu natazeny UTP pro najemniky se stankama a kazdy najemnik si tam hodil vlastni SoHo router
    a jeden z najemniku mel urvany zobacek u RJ45, takze kdyz uklizecka pohnula s routerem, aby utrela prach na te polici kde lezel, takl vypadl z WAN a ona ho vratila zpatky do LAN
    tim se nam v siti objevilo druhy DHCP a samozrejme pouzivali stejny IP range, vcetne IP adresy brany, takze vsem v najemnicke siti padla sit

    jako bonus to byl kabel, ktery chybel v dokumentaci, takze jsme netusili, ze tam nekde ma najemnik pripojeny zarizeni
    verim, ze nas vyraz, kdyz jsme se zkusili pripojit do nasi gate a nefungoval nam login, protoze jsme se ve skutecnosti pripojili do jejich, byl k nezaplaceni :)
    EPICFAIL
    EPICFAIL --- ---
    IXTREMIST: Uklizecka urcite ;) Spinave konektory - realnej problem a ofiko zaver setreni IBM, kdyz nam tu system padal na hubu nekolik tejdnu.
    VOY
    VOY --- ---
    EPICFAIL: Nejsem expert ale do kolika datovych center ma vstup nahodna uklizecka, aby otirala nejaky konektory?
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    EPICFAIL: Cejtim urban legend
    E2E4
    E2E4 --- ---
    EPICFAIL: ja pamatuju jak se na akademických IBM VM dělala každý úterý profylaxe.. predstavoval jsem si to že uklízečka vyžene myši koštětem.
    EPICFAIL
    EPICFAIL --- ---
    FLEGMA: Ale furt staci jedna uklizecka co otre hadrem opticke konektory k diskum a mas super random pady systemu :D
    CUKI
    CUKI --- ---
    HUGH_BOYLAN: Možná se hodně lidí bude divit, ale pořád jsou věci pro které je assembler stále nejlepší a nebo dokonce jediná volba. Jakákoliv důležitá MaR běží většinou právě zde.

    Když jsem měl assembler na střední u maturity, tak jsem se smál tomu že je to takové poslední rozloučení. No a pak jsem se dostal do kolektivu kde byl potřeba a nikdo to neuměl.

    Takže jsem pak 2 roky připravoval MaR pro autonomní zabezpečovací systém v assembleru.

    Dneska už jsou sice platformy, které jsou taky malé a za hubičku, ale ta spolehlivost je prostě nižší.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    U nás mají problém s dlouhodobým HO v zahraničí / digitálním nomádstvím mj. i proto, že by v některých jurisdikcích delší práce tam reálně založila reprezentaci / pobočku firmy
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    DARK_ONE: díky moc, takhle to chce zatím udělat ta firma. Mohl bys prosím rozvést v čem budou výhody či nevýhody pro mě a tu firmu? Když už s tím máš zkušenosti.
    DARK_ONE
    DARK_ONE --- ---
    DELVIT: Muj byvaly zamestnavatel z US, ktery tu nemel pobocku, to vyresil tak, ze si najal v CZ danove poradenskou firmu, ktera se jim postarala o odvody a k tomu advokaty, kteri navrhli smlouvu. Smlouva byla zamestnanecka (ridila se CZ pracovnim pravem). Z ruznych duvodu 'contractor agreement' asi bude ale i tak jednodussi / vyhodnejsi :)
    FARIN
    FARIN --- ---
    DAVIDOWITCH: jj Praha
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    JARDABEREZA: pokud je to firma z S&P500, tak si umím představit, že buď na tohle má celé oddělení, případně to delegují firmám, které se tím živí a ty to mají celé už nějak nastavené v souladu se všema regulema.

    Tohle je menší firma, která je plná technických lidí, ale s tímhle nemají zkušenosti, protože to zatím nepotřebovali. Proto s nějakým předstihem sonduji, jak to je.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    DELVIT: Já mám kontrakt s firmou v USA, fakturuji hodiny a taky jsem o tom neslyšel. Ale je to velký korporát (z SPX500), tak tam asi mají někoho, kdo tomu rozumí a nebojí se toho. Pokud je to vůbec problém.

    Jinak co se převodů peněz týče tak někde cca kolem +200 000 Kč už se banky zajímají o původ peněz. Mají na to nějaká pravidla, že to od tebe chtějí vědět. Ale nevím o tom, že by to byl problém... oni si to jenom evidují a to je všechno. Ale prý lidi co používají Revolut... tam jim to nějaký AML algoritmus blokne a pak se s nimi lidi třeba pár měsíců dohadují, než jim ty peníze odblokují.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    DELVIT: O tom jsem neslysel. Ja mam (ted i pred tim) normalne contractor agreement s hodinovkou a nikdo mi o tomhle nic nerikal. Jedine co ted resili je "hidden employment" a to vyresili tak, ze to je muj problem : - )
    Ale samo, mozna se drzim pod tou "urcitou castkou".

    Jinak jsem moc rad, ze to je tak vazne!
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    GREATDRAKE: Ano, to je smlouva, ale posílání $ od určité částky vzbudí zájem Homeland security a dalších institucí a tomu se chtějí vyhnout.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    DELVIT: Ano, normální contractor agreement.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    Rád bych se zeptal na informace ohledně spolupráce s US firmou z České Republiky, když nemá v CZ zastoupení? Máte s tímto způsobem spolupráce někdo zkušenosti? Jde mě konkrétně o to aby spolupráce byla co nejjednodušší pro obě strany.
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    FARIN: V Praze? Já byl v Praze v pohodě, ale kamarádi z Brna měli tu kontrolu snad co rok. (A ještě mi došlo z účetnímu, já měl sro ne OSVČ, takže to účetnictví je najednou složitější než jen KH)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam