• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    FARIN
    FARIN --- ---
    Jo, v Praze jsme dávali 10k za docházku 3x v týdnu. Plná docházka byla ještě dražší. Paradoxně prostory měli horší než státní školka (menší zahradu a třídy) Ale zas měli třeba super jídlo a angličtinu v ceně. Každopádně jak jsme měli možnost státní tak dítě šlo do státní.
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    wladorf 3 + plus obedy myslim 2 mesicne...
    krat dva

to by mne spise zajimalo, kdo z vas ma partnerku/manzelku a kdo ne. to je na anketu.
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    OK my bad, maloměsto kousíček za Prahou mě soukromá školka stála 4-5k/měsíc, státní je nula nula prd. Takže mi to moc nevycházelo. Pražský ceny teda pekelný :(
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    MIKEE: No my to ted zase trochu zkoumali a i s jidlem mi prijde ze to slozity bejt muze.. dostat se tak nizko. (Na statni sice mame technicky narok, ale nadeji ani omylem)
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    HOLAKAC: vyznelo to, ze to je vic nez jedno dite a dat i u nas (v Praze) 30k za skolku pro dve deti co tam chodi pet dni v tydnu s jidlem neni zas tak slozity
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    HOLAKAC: Ja neziju v CR a tady to stoji tech ~1000GBP mesicne, no. A to neni Londyn, to jsem v male dire na severu...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JINX: delal jsem kdysi s typkem, ktery progamblil v online hazardu pres 8mega kc dokud to na nej neprasklo a do fronty se postavili lidi, kterym dluzil. ale hlavne, ze si vozil prdele v luxusnich karach, chlubil se novejma vyrobkama od jabka, ze makal pro korporat...

dodnes vidim a slysim, jak se me pta, jestli nemam zbytecny pade na pujceni, ze mi ho do tydne vrati. ja tenkrat resil rozchod a vyplaceni bejvalky, tak sem zbytecnou padesatku nemel a nic mu tedy nepujcil. nicmene muj sef v nem zahucel za stopade.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    HOLAKAC: v Hradci Králové jsem platil 7k, v jednu chvíli za 2 dcery dohromady 14k. Pak šly do státní školky a tam jsem za 3k za obě se vším všudy.
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    HOLAKAC: Já mám měsíčně za 15 vesměs jedinou co tady bere od dvou let a měla místo. A to jsme na místo čekali 7 měsíců i tak.
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    To je dáváte do různejch Montessori školek nebo za co dáváte 30k ? o.O
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    DAVIDOWITCH: Ty jo, uplne jsem se zasnil...davat mesicne 40k alimenty a mit cistou hlavu :-)
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    JANFROG: Jo. Přesně. Školka stojí víc než jídlo celý domácnosti. A pak tu jsou kroužky pro tu starší a už pomalu se řeší letní tábory atd. Ale to výdaje co single nebude mít, pokud někde nemá těžký alimenty.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    DAVIDOWITCH: Jo jo, nam to v 5 lidech take vychazi tak na tech 15k mesicne za jidlo. No a pak je tu dalsich 30k za skolku :-)
    (teda to uz mesic dva pominulo, ale skolka nas stala pomalu vic nez celej zbytek "provozu")
    JINX
    JINX --- ---
    VOY: Jj pravděpodobně za bordel, progemblovali v kryptu nebo jinak.

Dovedu si představit ze někdo má třeba dražší bydlení a splácí auto tzn se muže klidně s náklady na bydlení a auto dostat na >20k v Praze možná víc jak 30k ale chtělo by to vidět nějaké data…
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Tak nechat 50K za mesic v kokainu nebo leteckym benzinu neni az tak slozity.
    VOY
    VOY --- ---
    Pojdme nedemonizovat zimni boruvky z Chile. Da se predpokladat, ze ti lide co si jdou s 50k vyplatou pro zalohu to utratili spis jinak.
    JINX
    JINX --- ---
    CERMI_FOX: Já je kupuju v létě. A sorry za to ze nemám nikoho ve vedlejší vsi. Snažil jsem se taktně upozornit na problém generalizace…
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    JINX: tak jasně, kupovat plesnivý drahý španělský borůvky je nesmysl. Já takhle koupil relativně levný z pěstírny ve vedlejší vsi. V létě samozřejmě. Nejsem Maruška a 12 měsíčků, abych kupoval borůvky v zimě :)
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    Asi sem moc chudej na to kupovat boruvky ze spanelska za 99 korun...
    Uz jsme to chvili nedelali, ale v unoru nam mesicni "groceries" vychazely kolem 12 tisic. Manzelka je na matersky a rada vari, ja delam z domova, starsi holce je 14, mladsi 3. Pocitali jsme i nejakou drogerii (ono se to tak plus minus vyprumeruje), a pocitali jsme kdyz "varim" ja (vezme se takeout nebo nejaka restaurace, parkrat do mesice). Ale boruvky si nechavame na leto v Krkonosich, no. :-)
    JINX
    JINX --- ---
    CERMI_FOX: No tak třeba nákup zeleniny/ovoce v běžném marketu je dost o hubu. Farmarske potraviny jsou už dost prepalene. Vždyť ty borůvky dovezené ze Španělska stojí 99kc a ve většině případu je tam plíseň.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam