• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    Ja sem porad u papiru a tuzky. Az z nej to pak hazu do draw.io
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    KOLCON: Ja ted nakonec skoncil u Mermaidu, protoze mi vyhovuje textovy verzovani a od ty doby co to ma nativni podporu renderovani na githubu, tak to ma podporu vesmes v kazdym nastroji co sem potkal
    CERBERUS
    CERBERUS --- ---
    QWWERTY: Otazka byla na "samo-domo". V praci to pouzivam hlavne kdyz potrebuju shared-whiteboard na WFH a mam na drate nekolik lidi s kteryma resim architekturu/design apod.

Osobne mi je celkem jedno forma, me zajima obsah - kdyz mi nekdo vlozi do dokumentu na review fotku papiru, vystup z excalidraw nebo draw.io, je mi to jedno, hlavne ze to dela co ma :)
    HLIDKA
    HLIDKA --- ---
    QWWERTY: někdo mě volal?

Manažeři se mě obdivně ptají, jak jsem to udělal, když prezentuju svoje čmáranice v https://www.drawio.com/

Pokrok nezastavíš.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    CERBERUS: hlavne prosimte pouzivej "slopiness: architect"
    neni vetsi cringe, nez kdyz se tyhle diagramy snazi tvarit jako kresleny fixou na whiteboard, jako tady ty uchylnosti co z toho lezou a nekteri z mych kolegu je nasledne vkladaji do dokumentace

AMBIENTIUM
    AMBIENTIUM --- ---
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    MARASAN: a nezapomen na barvicky :)

(zkusil sem vicero techdle softu ve snaze najit neco, co by nahradilo tuzku a papir, ale nic poradnyho nikdy nenasel. na nejakou dokumentaci je to asi jedno, ale na nejakej work in progress to spis praci pridelava)
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    Asi to teda budu dělat ve freeform na ipadu, ať si to můžu kreslit tužkou…
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    Diky za tipy
    VOY
    VOY --- ---
    KOLCON: Miro. Ale sem biased, protoze tu taky pracuju :-).
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    KOLCON: Whimsical
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    ... ale jako samodomo programovani (i v hokne) si kreslim tuzkou na papir a pokud to ma nekdo jinej videt, tak to vyfotim a poslu.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    draw.io
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    KOLCON: plantuml nebo visio
    SATAI
    SATAI --- ---
    KOLCON: whiteboard ;-)
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    Co používáte na kreslení SW achitektury pro takové to samo domo programování? Jakože co s čím komunikuje, jaké zprávy si ty jednotlivé moduly posílají a tak?

Ideálně něco, co pak můžu prokliknout přímo do toho kódu, ale není to podmínka…
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    MAIMONIDES: Zkousels NEI [SCRUM] :-D
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    NAVARA: nemá čas, s kvalitním scrum masterem by zaskočil :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam