• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    Diskuze o obzive programovanim pro starsi a pokrocile.
    rozbalit záhlaví
    PJOTRIK
    PJOTRIK --- ---
    OXYMORON: ta vychcanost spociva v tom, ze to delaji kdyz chteji hromadne snizovat stavy? Nebo jaky je v tom prinos pro tu firmu?
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    KLEINZACH: To zní dobře - ale v tomhle případě šlo o vychcanost korporátu, kterej využil poměrně nedávnou implementovanej evropskej zákon, kterej umožňuje lidi převést do jiný firmy i s agendou. Jedinou obranou je dát výpověď - samozřejmě bez odstupnýho. Udělali to napříč Evropou čímž rozbili dost docela dobrejch týmů.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    KLEINZACH: Kolika násobek je takový zlatý padák cca na měsíční mzdy?
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    OXYMORON: hehe kdysi sem mel kolegyni, ktera dostala zlatyho padaka z jedny telekomunikacni firmy, sla do accenture a kratce na to dostala druhyho zlatyho padaka :) trosku sme ji zavideli, ze nas nevyhodili taky..
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    CERMI_FOX: HOWKING: Já měl na kolegy štěstí a bylo to super, než mi je forcibly převedli do Accenture
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    OXYMORON: nebo taky kolegové jsou lenoši a ví, že to za ně vždycky vyřešíš, tak co by se snažili :)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    OXYMORON: Přesně. Taky raději dělám sám. Spolupracovnici táhnou, ale každý jiným směrem.
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SUCHRE: No, write-only skriptů na jedno použití mám taky hromadu, zase na jiný typy úkolů.
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    PISKVOR: Rozdil bude spis v pristupu. Rucne delam jen veci, ktery jsou treba jednorazove, max. dvakrat, k tomu staci terminal. Pro ostatni pripady si napisu skript v basji nebo pythonu, a to bez vyjimky - takze nemam potrebu neco prohledavat nebo kopirovat rucne.
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    RUDOLF: Staci mi file manager, OS uz mam :P
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    ALMAD: emacs;-)
    JENDULUS
    JENDULUS --- ---
    ALMAD: Já jsem spokojen s Double Commander
    TRAGIKOMIX
    TRAGIKOMIX --- ---
    VDFLAT: Bohužel asi ne. Ten nimble jsem neznal, mrknu na něj. Dík
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    TRAGIKOMIX: Umí to připojení k (S)FTP? Na webu to nikde nevidím. Jinak za mě Nimble Commander: https://magnumbytes.com/
    TRAGIKOMIX
    TRAGIKOMIX --- ---
    ALMAD: Za mě asi marta.

Marta File Manager
    https://marta.sh/
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    Co je vlastne nejlepsi TC ekvivalent pro MacOS (bez virtualek)?
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    DEEFHA: Ještě bych dodal další do sbírky, skvělý DOS Navigator, a teď už free Servant/Altap Salamander.

Ono i třeba spoštění skriptů, třeba na transformaci fotkek je mnohem pohodlnější a rychlejší.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    LOPIK: A na TOHLE jsem úplně zapomněl, dík za připomenutí traumatu: že i tak základní debilní věc, jako KOPÍROVÁNÍ vocaď hentam, byla - a úplně o moc se nezlepšila! - ve win na samotné hranici použitelnosti. Takže buď člověk musel tweakovat nastavení "ne, internímu systémovýmu disku nehrozí kdykoli odebrání, nemusíš ho flushovat jak magor", nebo na kopírování použít nějaký nástroj, který dokáže volat to samý WinAPI s příčetnými velikostmi bufferu (a ne defaultními 1024 byty, zděděnými snad po NT 3.51).
    A umí asi od 7.5 přestat hrabat na removable disk, když dáš odpojit (hurá, explorer to konečně umí ve Win11, POKROK)
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Už kdyby ten TC uměl fakt jen kopírovat, tak je to pořád tisíckrát lepší než průzkumník.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    DWICH: Jenom historická poznámka - dělat něco z CLI ve Windows je taky dneska výrazně snazší, než řekněme v době XP (natož před-NT). I v tomhle byl TC výrazně napřed...včetně POUŽITELNÝ integrace s cmd.exe
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam