• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    Diskuze o obzive programovanim pro starsi a pokrocile.
    rozbalit záhlaví
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    ALMAD: To rozhodně ano. Ale pro mě jako pro neautora to je blackbox. Nemám tušení co přesně se děje uvnitř. Může to fungovat správně a nemusí. Takže buďto tomu důvěřuji anebo ne.

Pak je otázka jestli ta AI musí být bezchybná, pokud to bude hodně levné, ale lepší než člověk. Např. kdyby úředník ve státní správě udělal 30 chyb ročně a AI by dělala jenom 10 chyb ročně.

Možná by si AI mohlo napsat testy na svůj vlastní kod a změřit si pokrytí a vyhodnotit testy. Testovací framework by samozřejmě bylo něco už existujícího. Netvrdím, že to je dobrý nápad nebo to bude fungovat, jenom přemýšlím nahlas.
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    JARDABEREZA: Rozdil je v tom, ze autori kompilatoru si davaj kurva zalezet na determinismu…
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    DEFILA: To video pracuje s myšlenkou, že AI je další level abstrakce. Tzn. za pohodlí platíš horší kontrolou nad kodem a možností optimalizovat ho. Podobně jako kompilery nahradily strojový kod. Nebo jako React nahrazuje u některých mladších lidí JavaScript.
    DEFILA
    DEFILA --- ---
    JARDABEREZA: jestli jazykove modely nahradi programatory je moc abstrakni; porad nejsme ve fazi, kdy by tu byla AI, ktera by vygenerovala hologram treba Arnolda Rimmera ....
    X krat se resilo, ze uz juniori prestanou exxistovat (otazka je, jestli pak budeme nabirat jenom seniory :) ); u sveho soucasneho zamestnavatele resim netrivialni ulohu implementovani jazykoveho modelu na "compliance procesy" a generovani dokumentu z konkretniho vstupu. Ac mi to z technickeho pohledu prislo vzdy 'jednoduche', tak z pohledu firmy a veskerych pravnich procesu a naslednych auditu to uz takova zabava vazne neni a do ted nemuzu rict, ze LLM je lepsi nez lidi, kteri ten proces potvrzuji a schvaluji.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    Pěkné video o abstrakci v programování: https://www.youtube.com/watch?v=82JpGhctWpU a jestli AI nahradí programátory.

Zajímaly by mě vaše názory na to.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    PISKVOR: Ale to by nebylo řádně zdůvodněno :). Ta poslední řádka je spíše takové TLDR...
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    E2E4: ...ale stačila by ta poslední řádka.
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    … a máte v zadání, že má dodavatel ten kód dodat bez chyb?…
    Ještě že už je pátek…
    E2E4
    E2E4 --- ---
    AMBIENTIUM: náhodou celkem dobrá heuristika. ;)
    AMBIENTIUM
    AMBIENTIUM --- ---
    CERMI_FOX: Je pátek. Kontext je se zasmát. Tak čarodějná metoda cenotvorby za SW projekty by si zasloužila citovat v knize Programátorské poklesky....
    KOMPAS
    KOMPAS --- ---
    JANFROG: Já jsem včera procházel celý projekt podle stromového Project View v IDE a zároveň jsem měl mimo IDE otevřenou příkazovou řádku, pochodoval po tom stromě pomocí cd a vždy v tom adresáři jsem něco provedl, přepnul se do dalšího atd.

Chci se takhle přepnout do adresáře "abc", ale ono to nejde. Velmi dlouho jsem to zkoumal, až nakonec jsem přišel na to, co celou dobu vím: mám kopii adresářové struktury projektu s výsledkem buildu, profiltrovanou podle kritéria, které potřebuju upravovat a v tom příkazovém řádku procházím tu kopii. Takže je přirozené, že tam občas nějaký adresář chybí.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    AMBIENTIUM: kontext?
    AMBIENTIUM
    AMBIENTIUM --- ---
    Pro zasmání z webu jednoho blázna co "programuje uř od roku 1978".

JANFROG
    JANFROG --- ---
    Programovani 40+:

2 dny jsem hledal proc mi to zere o 15MB RAM vic kdyz podle mych vypoctu by to po te zmene melo zrat vic jen on 300kB...

...abych zjistil, ze vsechno je jak ma, pamet to nezere, jen ja jsem blbe meril. Jeste ze uz bude vikend.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    KLEINZACH: To by tak odpovídalo průměrné době opravě chyb u nich :D.
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    JARDABEREZA: klidne mi tykej, neni mi 20 ani 80 😁
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    SIRLOON: A tohle jste četli? https://blog.chriszacharias.com/a-conspiracy-to-kill-ie6 Za to bych je nominoval na nobelu cenu míru. :-D
    TRILOBYTE
    TRILOBYTE --- ---
    SIRLOON: Pokud na truc nerevertnou ten fix, tak je to jenom dobre. :)
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    JARDABEREZA: a vyhodi te ze si se hrabal jinde nez si mel schvaleno budgetem 😁
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    DARK_ONE: nj, kovarova kobyla :)
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    KLEINZACH: U takových věcí už je rychlejší se tam nechat zaměstnat a spravit si to sám :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam