• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    PJOTRIK
    PJOTRIK --- ---
    VBA je (skoro) normalni programovaci jazyk... v tom jsem svyho casu vytvoril slusny silenosti. Vlastne prvni development za ktery jsem dostal zaplaceno
    SATAI
    SATAI --- ---
    QWWERTY: VBA je turing complete, ne?
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    JARDABEREZA: "s nějakým programovacím jazykem"
    by me zajimalo, jestli meli povolena makra. zkousel jsem hledat, ale zadnou extra odpoved jsem nenasel. s VBA uz se toho da delat docela dost
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    E2E4: to stejne pro C
    The International Obfuscated C Code Contest
    https://www.ioccc.org/
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JARDABEREZA: no nevím, předpokládám, že v tom Excelu je šampion kdo je nejrychlejší, zatímco hodnotit programování je spíš beauty contest se silnými osobními představami porotců co je krásný a spravny. ;)

ale jinak existovala soutěž most obfuscated Perl contest, a nebo na demoscéne kdo nacpe nejakou funkci do co nejmenšího počtu bajtů..
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    ALMAD: Na Nyxáky mám ty nejvyšší nároky;
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    ALMAD: Ja se hlasim do teamu ignorantu (fachidiotu?). TIL GL :-)
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    MAIMONIDES: Pardon za mansplaining, ale moje zkusenost s tim ze vsichni po 40 znaj GL a dokonce se podle toho i chovaj je…nerovnomerna.
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    ALMAD: Tak, jsme tu 40+, GL všichni znají. Popsat problémy umíme jak nikdo mladší. Hledat jejich praktický řešení je to zajímavý.
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    MAIMONIDES: Souhlas, a tohle jde zobecnit a zformalizovat :)

Goodhart's law - Wikipedia
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Goodhart%27s_law
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    A když myslím "neví", tak to znamená nedělat přímé závěry z těch měření. Používat je spíš jako podněty k zaměření kvalitativně orientované pozornosti nějakým směrem.
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    MLEKAR_STEIN: To je nutná podmínka všeho měření, že nesmí nikoho obtěžovat. Ideální taky je, když o něm vývojáři vzásadě neví, aby neměli potřebu naplňovat očekávání měření místo dodávání. Chápu, že to zní paradoxně, ale je to tak.
    MLEKAR_STEIN
    MLEKAR_STEIN --- ---
    MAIMONIDES: aspoň že se to dělá relativně samo a není u toho potřeba točit tejden klikou
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    MLEKAR_STEIN: jak dlouho od otevreni do zavreni, failure rate, jak dlouho v backlogu. Automaticky generovany cisla, kteryma vyvojare moc neobtezujem, protoze jsou uzitecny jen pro srovnani fearurre tymu na stejnym projektu v delsi casove rade a to nemame.
    MLEKAR_STEIN
    MLEKAR_STEIN --- ---
    MAIMONIDES: co to znamena ty statistiky zivotniho cyklu?
    neco jako pokud byl ticket uzavren do dvou dnu po zacatku sprintu, tak je 70% pravdepodobnost, ze bude nutne jej znovu otevrit?
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    SATAI: Geniální, můžeš splnit pětiletku za půl roku. A pak to promažeš a můžeš zase plnit!
    VOY
    VOY --- ---
    SULTHAN: Jo, to muzu potvrdit, mam kolegy co s prazdnymi radkami setri jak kdyby za ne museli platit. Ale vyrazy se nedelily ani predtim. Takhle alespon mame ty elementarni formatovaci problemy z krku a muzeme se soustredit na to dat pripadne komentare na ty veci co automatizace chytnout nedokaze.
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    Asi vám závidím. Představuju si, že vše ostatní je fajn a horkotěžko si vymýšlíte co ještě vykazovat a tak prostě řádky.
    My nic z tohodle neměříme, maximálně statistiky životního cyklu ticketu v jiře a i to je .. neužitečný. Coding standardy jsou záležitostí týmu a neexistuje tým, který by tam chtěl mít bordel, ale jestli chtěj to nebo ono, to je jedno.

RUDOLF: Relativně ve smyslu, že jsou i horší. Asi jako u poprav.
    SULTHAN
    SULTHAN --- ---
    VOY: Co považuju za problém, že si programátoři moc navykli na "formátovač za mě udělá všechno" a pak musíme při review řešit věci jako "mohl bys tohle oddělit do proměnné", "mohl bys tenhle výraz rozdělit, aby se to dalo přečíst" apod.

Jinak jeden z velkých problémů pro čitelnost je třeba to, když v kódu chybí na specifických místech prázdné řádky. Prettier prázdné řádky neřeší vůbec. Proto říkám, že prettier by se měl minimálně kombinovat s ESLintem, kde si můžeš některé věci donastavit - my třeba máme pravidlo jednoho prázdného řádku mezi bloky kódu (tj. nemáš na sebe nalepené dva ify apod.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam