• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Tyjo, PHP, arraye... Úplně se ve mně probouzí moje PTSD.
    JINX
    JINX --- ---
    JARDABEREZA: tak zrovna timhle me irituje Copilot. Cursor se chova uplne jinak navic vzdy musim akceptovat/rejectnout zmeny kdezto copilot s vscode to do kodu dava sam a sere tak uzivatele
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    MIC: ja sem spise myslel to o cme rikal vitex. v php muzes delat na kazdou kravinu vlastni classu ale tu musim mit v zvlast souboru a moc te to nevde k tomu abys nahradil arraye classama.
    V golangu to jde podstane snaz.
    Znam php a vim ze se da psat typove, ale at jedna vid vyse to s tema classama a druha vec, musis zacinat na zelene louce. proste od nuly
    Navazovat na php project psany s arrayema je peklo to vse predelavat,
    Ale je to flame. kazdy ma rad jini jazyk a ma k tomu jine duvody. stejne jako kazdy pise ten kod trochu jinak, tak neco jako basnik...
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    JINX: IMHO to záleží. Já jsem s ním hodně spokojený a úplnou blbost jsem od něj neviděl už hodně dlouho. Čím déle ho používám, tím mi jeho výsledky přijdou lepší a lepší.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    JINX: jo. Začnu řádek třeba "throw " a on mi doplní chybovou hlášku s přesnějším popisem než co bych měl chuť tam vypisovat. Na tom není moc co dělat jinak.
    JINX
    JINX --- ---
    DEEFHA: Copilot ale generuje pekne kraviny... je to jen lrpsi naseptavac oproti Cursor/Cline
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    SH_PANDA: To by se dalo o dvojici VScode + Copilot ovšem říct taky :⁠-⁠)
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    dal jsem sanci tomu Cursoru a fuckit. kazdy s kusem mozku je hned 10x programmer
    MIC
    MIC --- ---
    DRUDRIGER2: Dinosauří peklo s funcema jako processOrder(array $data, array $params) už jsou dávno pryč.
    Moderní php umí být striktně typový, takže s processOrder(BasketItems $basketItems, ?DiscountVoucher $voucher): OrderResult
    se ti nikdy nic špatnýho do array nedostane
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    VITEX: já to zkoušel taky. Ale.php na to.neni delane. Časem sem.presel.ke golangu.. Strcut a jedeš. To typovani v php je masakr. Na produkci 90% všech chyb bylo špatnim type v array
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    VITEX: tatiii, a ted jeste tu o tom jak budes psat unit testy :D
    VITEX
    VITEX --- ---
    Safra dneska mi to jde ztěžka. Navíc jsem se rozhodl že dost bylo rozplizlých polí! Ode dneška na všechno budou classy, tak jak se sluší a patří ...
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    JANFROG: btw tady je nejake p0rno na ktere jsem onehda narazil :)
    JP's Website · 2024-11-22 · My new POWER Indigo 2
    https://thejpster.org.uk/blog/blog-2024-11-22/

( pripadne jeste jedno i kdyz z jineho soudku: https://oldvcr.blogspot.com/2025/03/more-pro-for-dec-professional-380.html )
    E2E4
    E2E4 --- ---
    SPIKE411: ten článek trpí stejným problémem jako ten commit. nejdůležitější věc není na začátku!
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    No Longer My Favorite Git Commit · mtlynch.io
    https://mtlynch.io/no-longer-my-favorite-git-commit/

(Zvažoval jsem, jestli to nehodit do db -1/0…)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PES: IQ-151 jsem pomáhal stěhovat pryč, aby bylo místo na pmd-85 :)

Doma pak didaktik a robotron.
    BESH
    BESH --- ---
    SUCHRE: Moji oba rodice delali vedle ekonomky v UVTEI UTZ s vyhlidkou na Viktorku Zizkov. Navstevy u salovyho pocitace nezapomenu. :) Jinak my meli nejdriv Sharp MZ-800 a pak az nejakou 286.
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    Ale jeste pamatuju, jak jsem na kalkukacce ti-30x napsal hru hi-lo. Mela jen jeden radek a postup bylo hrozny peklo. Pak na gymplu jsme dostali ti-81 s grafickym displayem a 2k pameti, tam sly psat tahaky, ale clovek se to pri prepisovani vetsinou bezdeky naucil, takze tahak nepotreboval
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    DATEL: Já se učil pascal na Robotronu EC1834 :)
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    Koukam, ze jsem mel fakt kliku, kdyz mama delala ve vypocetnim centru VSE a v osmdesatych letech jsem tak lez k salovym pocitacum, seznamil se s unixem a naucil C a assembler. No naucil, pripadalo mi to jednodussi nez co ona delala v cobolu nebo fortranu, uz si to tolik nepamatuju. Stejne jsem tam vetsinou hral neco na commodoru.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam