• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    Diskuze o obzive programovanim pro starsi a pokrocile.
    rozbalit záhlaví
    JINX
    JINX --- ---
    AXTHEB: tomu uplne nerozumim, vždycky jsem si myslel ze core problém je umet to spravne odradkovat tak aby to pri cteni davalo na první pohled smysl a člověk se v tom zbytečně neztrácel pri čtení.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Tak ono je to jednoduché, hrozně moc lidí neumí přejít o řádek níž, pokud je moc dlouhý. Už 100 znaků je pro někoho prostě namáhavé.
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    jj, mel sem na mysli c++, ktery je hrozne uzvaneny. ale asi by mi stacilo udelat vyjimku z pravidla typu 'zalamujte na 80 vyjma pripadu, kdy to nikoho nezajima, jako napr logovani, nebo iterace atp' :)
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    SMOKY:
    JINX:
    jo ja sem to nejak popletl, mam nastavenejch 120, 80 je opravdu malo pro nejaky jazyk, kterej je trochu strukturovanejsi (zejmena, pokud pouzivas 4 spaces jako indentaci)
    MLEKAR_STEIN
    MLEKAR_STEIN --- ---
    JARDABEREZA: na tohle bacha.
    antireflexní = lesklej, kterej je dražší,
    jako ze potlačuje odlesky, ale v reálu se na tom nedá pracovat.
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    QWWERTY: hlavne je super, kdyz ma ten monitor pri vetsi sirce i nejakou tu vysku navic. ja mam 38" sice tech 3840x1600 je o hodne min oproti 5120x1440, ale tech 160px ve vysce je fakt znat - kdyz debuguju web app ktera mi bezi ve full hd, nebo pod kod v IDE se vejde par terminalu.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    KLEINZACH: za me je 80-100 znaku ok (+ to za me enforcuje black)
    na sirokouhly monitor se mi pak vedle sebe vejdou 3-4 soubory + sidebar na kazde strane :))
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    OMNISLASH: good to know, u mě by ty x3270 terminály byly asi vypálený hned
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    IXTREMIST: Popsal jsem ten svuj pohled jen par postu pod tim, na ktery reagujes :)
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    OMNISLASH: proč není OLED compat s prací?
    JINX
    JINX --- ---
    SMOKY: zalezi co je to za jazyk, s pythonem si clovek vystaci i na 80 znaku/radek ale u javy to 120 znaku/radek muze byt minimum :-(
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    KLEINZACH: me teda přijde kód s řádky 80+ znaků už nepřehlednej, dlouhý commandy jsou buď líp čitelný rozdělený na víc řádku, pokud to nejde tak je tam nějakej větší problém
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    MOAN_HARSHAW: 40+ ~ bryle na cteni 8-)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Mám 3x 23" HP se slabým rámečkem vedle sebe, celkem tedy 5760*1080. Něco jako tenhle:
    https://www.alza.cz/23-8-hp-524sw-d12339642.htm

Uvažoval jsem o nějakém ultraširokém monitoru, třeba 38", ale takhle neřeším nějaké dockování oken, chytnu okno, šoupnu doprava, maximalizuju a čau. Zkoušel jsem jeden ten monitor třeba na pivot, ale nedokázal jsem si na to zvyknout, takže je mám vedle sebe jako jednu dlouhou nudli.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    MARASAN: Mno to my sice taky ne, ale taky doma nemame specialne oddelene monitory na praci a hrani :D
    MOAN_HARSHAW
    MOAN_HARSHAW --- ---
    MARASAN: ok, 100 jeste jde, ale vic by mi vadilo. asi blbe vidim…
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    MOAN_HARSHAW: ja mam ve vimu 4 sloupce vedle sebe a maji kolem 100 znaku
    MOAN_HARSHAW
    MOAN_HARSHAW --- ---
    80 znaku je spravne, vejdou se dva vedle sebe v diffu a jeste zbyde misto na panel se seznamem zmen nebo souboru
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    povzdech na okraj:

takovejch pixelu k dispozici a dementni coding standard rika: maximalne 80 znaku
    ABAP
    ABAP --- ---
    černobílý merkur na vás...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Na fotky (holky, krajinky a tak) holek to chce i ty 2K na výšku, jinak se uscrollujete
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam