• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PES: Pak už přeci bude AI tak dobrá, že ani ti nebudou třeba! :)
    PES
    PES --- ---
    Btw. kde pak budou vznikat ti "senioři" (kouči) kočírující LLM, až ti současní vymřou (půjdou do důchodu) bez vychovaných následníků???
    SATAI
    SATAI --- ---
    JINX: tak zhejtovat můžeš všechno, ale až za 24 dnů nejpozději budou LLM psát 90 procent software, tak halt půjdu a omluvím se
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JINX: jasne, jako u všeho platí že záleží na tom jak to děláš.

ale v tomhle případě je to docela těžký to udělat správně. a ty problémy typu co dřív fungovalo už nefunguje, najednou to začne ztrácet kontext když ho to dřív neztrácelo jsou reálný.. a navíc to není jako bug v software, nejde to opravit ani říct dodavateli ať to opravimm
    JINX
    JINX --- ---
    SATAI: nevim co tim chces rict takze na to nedokazu odpovedet. Rozdily od Qwen 2.5 Coder, gpt-oss az po extrémně předražený Claude 4.1 Opus jdou dost velké. Ale chápu ze pokud chceš jen hejtovat tak touhle generalizaci muzes zhejtovat úplně všechno...
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    AXTHEB: Já jsem třeba spokojený s progressem u generování obrázků. Stačí jednodušší prompty na lepší výsledky a počet prstů se zlepšuje :-D Taky to zvládá víc a víc komplikované scény se složitým popisem.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SATAI: Zatímco po půl roce hučení do LLM vidíš zhoršení. Prompty co fungovaly najednou produkují sračky a musíš vymyslet nový styl, který bude zase fungovat jen chvíli.
    SATAI
    SATAI --- ---
    JARDABEREZA: ne s tou PhD v kapse architekturou, co máme.

Počkej po AI zimě ;-)
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    SATAI: Jo to jsem mu odpověděl taky :-D ...třeba to ale v budoucnu bude fungovat jinak.
    SATAI
    SATAI --- ---
    JARDABEREZA: Po půl roce hučení do juniora uvidíš zlepšení, u LLM se můžeš uhučet...
    SATAI
    SATAI --- ---
    JINX: v tom, že to venkoncem nefunguje? ;-)
    JINX
    JINX --- ---
    E2E4: LLM ano ztraci kontext u hodne dlouhých zprav co se zpracovávají (i když se vývojáři LLM snaží to okno zvětšovat) nicméně i na to existuji techniky a workaroundy... úplně nechápu v čem je problem?
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    Jsem na LinkedIn nedávno měl krátkou konverzaci s někým kdo programovat umí a ten to vidí tak, že je to jako najmout juniora. AI udělá 70% práce, on tomu dělá supervizora a seniora, musí vědět na co se ptát, jak to má vypadat, nechat si udělat unit testy atd. a dodělat těch 30%. To podle mě už smysl dává. Ale záleží asi jestli to jsou opakující se projekty... na psaní webu asi dobrý, tam je to pořád podobné a kodů je hromada, patterny se pořád opakují.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JINX: agent, ten skriptik co to cpe do LLM není úzké hrdlo. úzké hrdlo je že LLM bullshituje, ztrácí kontext, zamotává se..
    SATAI
    SATAI --- ---
    SEJDA: trial programátora s trialem windsurfu, to bude úspěch zaručen;-)
    JINX
    JINX --- ---
    EUCHRID: par dni zpět jsem zaregistroval stejný inzerát ale pro auditni/konzultacni firmy asi nějaký novy trend nechat pracovat agenta a dělat mu supervizora. Nicméně tohle je způsob jak vygenerovat dobre trénovaci data takže se agent muže porad zlepšovat.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    SATAI: tak zkusebka ~ 2 mesice :D
    SATAI
    SATAI --- ---
    SEJDA: v 2 týdny máš drobný překlep ;-)
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    EUCHRID: mozna spise pocitaji s vyvojem projektu 2 roky, a kdyz to nevyjde, tak si to odpisou.
    Oni nevi nic o vyvoji, ale o projektovem rizeni ano.
    EUCHRID
    EUCHRID --- ---
    RUDOLF: na jobsech byly minulý týden inzeráty do Scio a ještě někam, kde hledali seniorního vývojáře, který kód nepíše, ale nechává generovat. Jeho práce pak spočívala v kontrole.
    Vážně v těch firmách ve vedení neví nic o vývoji?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam