• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    JARDABEREZA: Tak to netusim, mam jen hloupej mobil z roku (myslim) 2008.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    JANFROG: Jak to funguje na mobilu?
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    JARDABEREZA: Pouzivam KeepassXC, zalohuje se mi to pravidelne s ostatnima souborama. Krom toho zalohuji i jeho zdrojaky a drzim si image VMky kde ho mam nainstalovany.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    MARASAN: KeePass se porad vyviji a vychazi aktualizace (last release 2025-11-02). z toho co ctu, tak se nevyviji KeePassX, proto se forknul XC
    uz jsem od spousty lidi cetl, ze bych mel zmigrovat na XC, ale pokud se pohybuju primarne ve Windows prostredi, tak mi zatim nikdo neobjasnil benefit migrace
    tak se ptam, jestli tam neni neco dalsiho ocividneho, co jsem prehlidnul
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    QWWERTY: původní uz se nevyvíjí, nebo?
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    Ta víra ve vlastní cloud řešení a security kolem toho vychází z tak z vysoké odbornosti a nízké váhy hodnoty vašich dat nebo jen z šetřivosti? Případně, paranoia ze třetích stran?

Ono těch útoků přes upstream bude přibývat, tak bych ve vlastní opensource stack měl vysokou nedůvěru a to nemluvím ani o problematické UX v rámci cross-device integrace.

Ten 1Password je dost no-brainer a lamou si tam hlavu s technickým řešením taky.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    MARASAN: btw existuje nejak realny duvod pouzivat XC misto originalniho keepasu, krome nativniho linux supportu?
    tohle uz jsem ofc cetl:
    - https://superuser.com/questions/878902/whats-the-difference-between-keepass-keepassx-keepassxc
    - https://keepassxc.org/docs/#faq-keepass
    (ano, puvodni keepass nema TOTP a SSH agenta by default, ale to resi pluginy)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    JARDABEREZA: vsak to prece nemusis synchronizovat rucne. synchronizovat ten password file zvladne libovolny file sync client od onedrive, pres dropbox, synology drive, nebo P2P syncthing
    ano, je tam jiste riziko vzniku konfliktu. ale pokud tu penezenku pouzivam sam a nikdo dalsi, tak vetsinou delam zmeny pouze na jednom zarizeni zaraz a s tim si to poradi
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    E2E4: Myslels nejspis keepassxc ;-)
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    JARDABEREZA: Passwords v rámci vlastního nextcloudu
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    NAVARA: pouzivam 15+ let a naprosta spokojenost
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    NAVARA: linux taky
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    JARDABEREZA: 1password - spousta různých formátů (loginy, api, karty,…), pluginy do browserů co fungují, android, ios - nevím o omezení počtu, žádné výrazné bezpečnostní průsery, prošlo to i korporátním review :)
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    E2E4: Z LastPass jsem si dělal zálohu do Keepass na klíčence. Ale je fakt jenom jako záloha kdyby LastPass selhal a budou mi tam chybět hesla za rok/půl roku. Pro mě je dost nekomfortní synchronizovat to ručně.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JARDABEREZA: jestli chceš lokální a kopírovat klíčenku ručně, keepassx.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    Máte někdo tip na dobrého správce hesel pro osobní použití? Používám už dlouho LastPass a přemýšlím o změně. Nejlíp něco co se dá dobře použít když mám víc zařízení.
    SATAI
    SATAI --- ---
    SATAI: a v programu žádná AI, můžeme konferovat, jako by bylo 2018!
    SATAI
    SATAI --- ---
    Pojeďte, je to prima konference a uvidíme se tam.

@bobkonf.bsky.social on Bluesky
    https://bsky.app/profile/bobkonf.bsky.social/post/3mchtc4snds2o
    BESH
    BESH --- ---
    I’ve fully embraced AI in my development workflow - but in a considered, expert-driven way. My approach is essentially “AI-augmented software engineering” rather than AI-automated software engineering.

I’ve learned: the best results come when you apply classic software engineering discipline to your AI collaborations. It turns out all our hard-earned practices - design before coding, write tests, use version control, maintain standards - not only still apply, but are even more important when an AI is writing half your code.

[...]

The bottom line for me: AI coding assistants are incredible force multipliers, but the human engineer remains the director of the show.

AddyOsmani.com - My LLM coding workflow going into 2026
    https://addyosmani.com/blog/ai-coding-workflow/
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ALMAD: tak to je korporat 101 - kdyz vim, ze budu potrebovat whiteboard, nosim vlastni fixy :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam