• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    PES: Nedbale čteš. Není to nalezení nesouladu, je to nalezení lepšího řešení než současné, které bylo dlouhodobě považováno jako optimální.
    PES
    PES --- ---
    FARIN: objev IMHO není nalezení nějakého nesouladu...
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    SATAI: realne jo. Ja to rikam jako vtipnou uvahu, protoze pokrok lidstva byl castecne motivovan lenosti, tak by se bajna singularita (ktera vzesla z lidskeho poznani) mohla ukazat jako nesmirne lina entita
    PES
    PES --- ---
    IMHO dokud to nepřinese nějaký opravdu nový objev (třeba na poli matematiky či fyziky, pokud to bude mít prakticky veškeré poznatky a měření dosud lidmi vypracovanými), tak to bude vždy jen "blbec" - sice rychleji, ale stále jen blbec.

I v tom programování to je IMHO stále jen na úrovni "poskládám věci podle existujících vzorů, které jsem našel/vykradl na github/stackowerflow/younameit", ale něco úplně nového a "geniálně tvůrčího" z toho ještě nevypadlo... takže snad leda to hledání chyb a to také prakticky jen díky patternům a obří znalosti chyb v kódu opět z github/stack/různých CVE atd...
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    MUXX: #realBuddy , ja bych radil nemlich to samy :-D
    SATAI
    SATAI --- ---
    LUDWIG_: neříkám, že wow momenty nejsou (podobně jako wtf momenty), ale tahle lenost je prostě totální lameřina bez hloubky
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    LUDWIG_:
    ta lenost, co lidi zaznamenali, ale nejspis souvisela s timhle
    An update on recent Claude Code quality reports \ Anthropic
    https://www.anthropic.com/engineering/april-23-postmortem
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    SATAI: ty posledni priklady jsou lame. Ja mel spis na mysli treba zkusenosti s poslednim Opusem, kdy to nekdy melo "wow efekt" jako https://www-cs-faculty.stanford.edu/~knuth/papers/claude-cycles.pdf apod. Jindy zas to byla lenost "mne se dneska nechce", i kdyz clovek vi, ze ten model by mohl zvladnout komplexnejsi ulohu
    SATAI
    SATAI --- ---
    LUDWIG_: zrovna tohle je lenost umělá a dost lame
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    LUDWIG_: tedy mit veskere znalosti lidstva a schopnost z nich dedukovat, ale zaroven minimalni motivaci lidstvu nadmiru pomahat (jen delat absolutni minimum, co projde)
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    Mi prijde vtipny, kdyby tohle zevlovani byl znak vrcholovyho stadia inteligence/superinteligence.
    "Hej Claude, kde je ten lek na rakovinu?" - "Nebojte sefe, intenzivne na tom delam (...nasleduje soupis nejakych komplexniho vyzkumu, co cloveka uvede v omyl, ze na necem skutecne pracuje...). Jeste potrebuji par tydnu vypocetnich cyklu a neco budu mit."
    Za par tydnu nejaka inteligentni manipulativni vymluva atd.
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    myslim ze Sonet, ale podivam se presnejc az budu v praci
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    KLEINZACH: Jaká technologie to byla? A na kolik byla nastavená reasoning effort?
    MUXX
    MUXX --- ---
    QWWERTY: To bude ta AI co nas nahradi…
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    MUXX: surprise... copilot trenovany na datech realnych uzivatelu, se zacina chovat jako realni uzivatele - "relax, nejak to odzevluju a pak se uvidi"
    ale zadny built-in bias prevzaty z trenovacich dat tam prece neni :))
    MUXX
    MUXX --- ---
    Prisel mi email na 90min meeting s nic nerikajici agendou a pozadavkem na vyjadreni se k architekture noveho systemu, ktery bude predstaven az na tom meetingu. Tak jsem pozadal Copilot at si vyzada podrobnosti jeste pred meetingem at aspon tusime co ta vec ma delat. Copilot mi napsal, ze to je kick off meeting, a ze je zbytecny delat vlny a at si to tam jenom v tichosti odsedim. Ale pokud na tom opravdu trvam, takze teda pozada o vic informaci…
    SATAI
    SATAI --- ---
    KLEINZACH: kolega Opus nebo kolega Sonnet
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    vcera jsem po Claudovi chtel, aby za me opravil bugu: tak to moc nedopadlo. musel sem ho furt vodit za ruku jak debila. nakonec prisel cca na to misto, kde to je, i kdyz jeho ospravedlneni bylo spatne. fix ktery navrhnul je vskutku hodny juniora - rychle to zaplac nejblizsim moznym resenim a mel hotovo :)

me mezitim dosla kompilace (a nervy), debugnu to a je to nejakou drobnou zmenou v relativne vzdalenem kodu (nevyplni se policko a pak to nefunguje).
    ZDN58
    ZDN58 --- ---
    KLEINZACH: Ja s Copilotem udelal v c++ nekolik embedded DSP projektu (hodne FFT, jeden byl dost dobrodruznej, pac slo o reverse engineering), s plnym Claude code by to bylo jeste lepsi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam