• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    Diskuze o obzive programovanim pro starsi a pokrocile.
    rozbalit záhlaví
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    QWWERTY: Já na sobě pozoruji, že jak je AI lepší a lepší, vyžaduje méně a méně kontroly. A začíná přebírat i návrh architektury. S tím, jak se špatná rozhodnutí objevují méně a méně často, myslím, že bude klesat i kontrola té práce. Ale já nedělám fintech ani věci co se mají připojovat k internetu. Ale sleduji u sebe pozvolný přechod. Např. u hobby projektu zkouším nové postupy.

Zkouším teď nechat AI "vyblít" maximum projektu na začátku s letmou kontrolou a pak inkrementálně přidávám a koriguji a ladím a časem je ta inkrementální práce menšího a menšího rozsahu. A samozřejmě u toho dělá testy a dokumentaci. Dřív bych postupoval po malých krůčcích od začátku do konce. Dneska už je to chytřejší.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    JARDABEREZA: priklad z naseho korporatu
    ve chvili kdy spalis vsechny pridelene mesicni tokeny, tak mas 2 moznosti
    a) cekat do dalsiho mesice, nez se ti obnovi budget
    b) obhajit L4 managementu proc potrebujes vic ted hned
    tzn uz ted jsme v situaci "projekt si to vyzaduje => korporat vytahne kreditku a prikoupi dalsi GH AIC"

uprime, i pres to ze pracuju vyhradne s Opusem, tak nejsem vibecoder a odmitam full-auto-approve YOLO.
    tzn. s nejakym rozumnym context windows managementem jsem se k limitu budgetu jeste ani nepriblizil
    ofc, zachovani manualni kontroly nad vyvojem znamena limitovane moznosti/bottleneck v pouzivani paralelizovanych/specializovanych agentu, ale takovy je zivot
    VITEX
    VITEX --- ---
    JARDABEREZA: No já se rozmejšlím zdali si nepřikoupím víc "inteligence" opokaždé když mi dojde limit na tokeny a stojím před hodinu času kdy bych mohl uklidit, vynést odpadky, nandat myčku .... nebo poslat Antrhropicu dalších 20E a zase dál spokokojeně mačkat enter
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    VITEX: Jestli máš nějaký praktický příklad z práce, tak si ho rád přečtu a doplním si rozhled :-)
    VITEX
    VITEX --- ---
    JARDABEREZA: To už se běžně děje.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    A co třeba téma:
    Kdo podle vás bude opravovat technické dluhy vytvořené skrz Sonnet 3.0 ?

Bude ten guláš opravovat:
    1) zkušený programátor?
    2) anebo to třeba za dva roky opraví Fable 7.0?

Resp. budou technické dluhy starých AI opravovat novější a lepší AI nebo v tom lidi zůstanou nenahraditelní?

Z toho co jsem si zkoušel mi spíš vychází možnost č. 2

A budeme obchodovat s inteligencí (neberte inteligenci doslova), jako s komoditou? Např. podobně jako dnes kupujeme, benzín pro logistiku, elektřinu pro výrobu hmotných statků v továrnách (kWh), budeme kupovat AI inteligenci na tvorbu nehmotných statků?
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    HAKUBJOZAK: Jsem zjistil že AI je skvělý na to "dostanu zmatený Word se zadáním" na za 10'minut mám Python flask react prototyp "takhle nějak jste to mysleli"? Kdo by se s tím bušil ručně...
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    HAKUBJOZAK: > pojdme se bavit o p*covinach, me to taky bavi

Arguing with an engineer is a lot like wrestling in the mud with a pig.
    After a few hours, you realize that he likes it.
    HAKUBJOZAK
    HAKUBJOZAK --- ---
    KOJA: co si budeme rikat, jakypak programovani po 40, notabene, kdyz vsechno dela Claude

tak jo, pojdme se bavit o p*covinach, me to taky bavi :D
    KEL
    KEL --- ---
    JARDABEREZA: lehčí OT, ale neodpustím si toto.

Slavoj Žižek: Where is Balkan?
    https://www.youtube.com/watch?v=r_5Slnkzekc
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    KOLCON: Třeba ve slovenském dabingu "Eurotripu" udělali Slováci z východní Evropy střední Evropu, když se hlavní postavy dostaly do Bratislavy :-D
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    KOLCON: Třeba ve slovenském dabingu "Eurotripu" udělali Slováci z východní Evropy střední Evropu, když se hlavní postavy dostaly do Bratislavy :-D
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    JARDABEREZA: A někteří by byli rádi Central Europe
    KOJA
    KOJA --- ---
    Meta: Sice se nam diskuze od nominalniho tematu dost odchylila a nazory jsou velmi pestre, ale zjevne je to pro nas zajimave, tak proc ne.
    Ocenuju, ze to zvladame kultivovane.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    LUDWIG_: To mi připomělo, že obyvatelé bálkánu tvrdí, že jsou "západní" balkán, ale nikdo se náhlásí k "tomu východnímu".
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    pocit nadrazenosti je i mimo Nemecko, viz

https://twitter.com/levelsio/status/2073462388716687475

ve vysledku je to o jednotlivych lidech a firemni kulture, ty narodnostni stereotypy se do toho propisuji jen v urcitych ohledech (napr. Francie a svatky/dlouhe dovolene)
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    NAVARA: Vyhoďnári sú náhodou v pohodě narozdíl od Maďarů. Teda někteří. Mám několik přátel z Košic a Prešova a rozhodně jsou to lepší lidi, než kdejakej Čecháček z Cajzlu.
    PES
    PES --- ---
    NAVARA: není to jen "horní podmnožina" téhož? ;-)))
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PES: Vychodniari jsou to samé :)
    PES
    PES --- ---
    KLEINZACH: zus si ještě Maďary a teprve pak budeš mít zajímavý "etalon" ;-)
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    PES: to nebude narodnosti - se imho muze stat kdekoliv (viz soucasna idiokracie v americe). tze jestli to spis nebude nasi opici naturou :)

ja makal pro francouze a to je taky dobra sebranka - mluvit anglicky moc nechtej, protoze se imho strasne stydej jak jim to obecne nejde... nejakej ten nacionalismus tam asi taky bude: voni sou dost nafoukany stylem 'my sme zapadni evropani, kdo je vic'. ale treba to byla taky stara generace.

btw nemcu sem si zacal vazit pote, co sem pracoval s indama. uvedomil sem si tam, ze sem v podstate german :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam