• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    Diskuze o obzive programovanim pro starsi a pokrocile.
    rozbalit záhlaví
    AMBIENTIUM
    AMBIENTIUM --- ---
    Pro zasmání z webu jednoho blázna co "programuje uř od roku 1978".

KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    tak jeste abych to uzavrel a uz koncim:

jeste to nebyla konecna, protoze trida CVirtualDesktopManager je implementace, ale ne interface (ma mnohem vic metod a i poradi je jiny), ja hledam ve skutecnosti IVirtualDesktopManagerInternal2 (zrejme).

pustil jsem ghidru na to dll a sel hledat vtables od toho interface, kterej me zajima a vskutku jej nasel. ghidra z toho dll a pdb v podstate vyrobilo zpetne tu classu a rovnou vtable dekodovala do citelny formy, abych to nemusel delat manualne (to mi na tom druhym softu chybelo.. ono to umi python pluginy, ale to uz je placeny).

zde je videt: nalevo dekompilovana trida, napravo vtable, prvni tri volani jsou od IUnknown baze, ten zelenej zbytek je to co me zajima:

coz odpovida interfacu (a to je muj cil):

struct IVirtualDesktopManagerInternal : public IUnknown
    {
    public:
    	virtual HRESULT STDMETHODCALLTYPE GetCount (UINT *pCount) = 0;

virtual HRESULT STDMETHODCALLTYPE MoveViewToDesktop (IApplicationView * pView, IVirtualDesktop * pDesktop) = 0;

virtual HRESULT STDMETHODCALLTYPE CanViewMoveDesktops (IApplicationView * pView, int * pfCanViewMoveDesktops) = 0;

virtual HRESULT STDMETHODCALLTYPE GetCurrentDesktop (IVirtualDesktop ** desktop) = 0;

virtual HRESULT STDMETHODCALLTYPE GetDesktops (IObjectArray ** ppDesktops) = 0;

virtual HRESULT STDMETHODCALLTYPE GetAdjacentDesktop (IVirtualDesktop * pDesktopReference, AdjacentDesktop uDirection, IVirtualDesktop ** ppAdjacentDesktop) = 0;

virtual HRESULT STDMETHODCALLTYPE SwitchDesktop (IVirtualDesktop * pDesktop) = 0;

virtual HRESULT STDMETHODCALLTYPE CreateDesktopW(IVirtualDesktop ** ppNewDesktop) = 0;

virtual HRESULT STDMETHODCALLTYPE MoveDesktop(IVirtualDesktop * desktop, HMONITOR monitor, INT32 index);
    ..
    };

MIDL_INTERFACE("EF9F1A6C-D3CC-4358-B712-F84B635BEBE7") // build 10130
    IVirtualDesktopManagerInternal10130: public IVirtualDesktopManagerInternal { };

MIDL_INTERFACE("AF8DA486-95BB-4460-B3B7-6E7A6B2962B5") // build 10240
    IVirtualDesktopManagerInternal10240 : public IVirtualDesktopManagerInternal { };

MIDL_INTERFACE("f31574d6-b682-4cdc-bd56-1827860abec6") // build 10536
    IVirtualDesktopManagerInternal10536 : public IVirtualDesktopManagerInternal { };

MIDL_INTERFACE("f31574d6-b682-4cdc-bd56-1827860abec6") // build 16299
    IVirtualDesktopManagerInternal16299 : public IVirtualDesktopManagerInternal { };

dal sem kousek vic, aby bylo videt jak se furt meni ty guidy, plus treba v buildu 22000 pribyly i dalsi metody

--

tak jo, diky za pozornost - kdybych to vypravel v hospode, vsichni by meli skelny oci a pohled do nekonecna :)

(a proc mi to padalo? mel jsem prehozene metody v interface, duh)
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    JARDABEREZA: U nás to teď vypadá takhle

JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    OXYMORON: Dík za obrázek... udělal jsem si vlastní adaptaci, aby to sedělo na moji práci :-D Hned se cítím líp :-D

OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    Ještě se mi hodně osvědčilo přenastavit quick search takhle. Je to rychlé a přehledné... výchozí nastavení je myslím trochu víc schované.

Hodně dobré je to v kombinaci s "show all files in current dirs and subdirs", kdy víte jaký soubor přibližně hledáte, ale je v nějaké ze stovek podsložek

MCHNCD
    MCHNCD --- ---
    UETOYO: zkousim na jednom miniprogramu jak to vypada s darkly theme (ttkbootstrap pro tkinter) a celkem dobry, akorat nechapu, proc ten scrollbar je tak zbytecne kontrastni :D

MCHNCD
    MCHNCD --- ---
    Diky za napady, projel sem poctive vsechno co sem nasel a co ste napsali.
    Po vsech elaboracich nejspis zustanu u ttkbootstrapu, vypada to tak nejak nejvic pricetne pro dekstopovou aplikaci v roce 2024.
    JARDABEREZA: tak nastesti python → pyinstaller --onefile hello.py a mas klid
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    A není trochu nuda / neefektivní / nezdravý vyťukávat každý znak, ať už na QWERTY, Dvorak, všema deseti, když se můžete naučit stenografii a posunout tak svoje pošuctví ještě dál? 🙃

Programming With Stenography
    https://keyholesoftware.com/stenography/

"Intro to Stenography Coding" - Paul
    https://youtu.be/3W9_k2CXrXE
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    JIMX: Stačí projít 4 vnořené dialogy :-D

Můžeš si obarvit co chce a jak chceš... jsou i pluginy co ti o souborech seženou další informace... např. by sis mohl obarvit soubory podle toho kolik má PSD soubor vrstev. Nebo jestli je složka prázdná. Nebo si z toho můžeš nakonfigurovat vlastní sloupečky a přepínat je a řadit podle toho. Samozřejmě to pak může procházení souborů brzdit.

QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    DEEFHA: ja to taky nevedel, ale kdyz si predstavim kombinaci:
    - "poznat partnera" trva minimalne 3-5 let
    - vystudovat a zaridit karieru
    - vybudovat zazemi a stabilni prostredi

..tak mi ze toho vychazi, ze driv jak 30 to proste nejde (bez osekani tech 3 bodu vyse)

QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    GIOMIKY: tady pak normalni fotka, ktera nevypada jako olejomalba
    https://granitegeek.concordmonitor.com/wp-content/uploads/2019/06/BASIC-sign-1080x675.jpg

protoze srsly wtf:

QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    CERBERUS: hlavne prosimte pouzivej "slopiness: architect"
    neni vetsi cringe, nez kdyz se tyhle diagramy snazi tvarit jako kresleny fixou na whiteboard, jako tady ty uchylnosti co z toho lezou a nekteri z mych kolegu je nasledne vkladaji do dokumentace

OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    Mne prijde zajimava idea z Amazonu, kde si lidi musi pripravit 6-strankovy dokument, co si na zacatku meetingu behem nekolika minut vsichni v klidu proctou a pak je diskuze, zadny bullshit s powerpointem:

Jeff Bezos on banning Powerpoint in meetings at Amazon | Lex Fridman Podcast Clips
    https://youtu.be/e47wAgIhZ7o

Neco takoveho, pokud clovek neni reditelem firmy, se muze prosadit leda tak v ramci tymu, ne v mezi-tymove firemni komunikaci.
    FLEGMA
    FLEGMA --- ---
    KOJA: Pomáhá nastavit nějakou formou mantinely. Typicky tohle bývá problém moc dlouhých daily meetingu, které místo 10 minut trvají hodinu, protože se někdo moc vykecává a klasicky pomáhá zavést timebox max minuta dvě na report. Funguje i na debaty o složitějších tématech, nastaví se vyšší limit a kolečko diskuze, kde každý k tématu něco řekne, tímhle se eliminuje aspoň skákání do řeči. S tím, že dodatečné nápady se můžou offloadovat do chatu nebo separátního meetingu pouze se zainteresovanými. Tenhle problém jsem míval často při prezentacích architektury, kdy mě pořád někdo přerušoval a zbytečně se ptal na věci, které jsem vysvětloval až na pozdějších slidech, tak jsem nastavil pravidlo, že dáme pořádnou diskuzi jako v ukrajinském parlamentu až nakonec, ukázal jsem sranda obrázek a byl klid po celou prezentaci :-)
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    Když má někdo v práci špatný den:
    Dev Loses $440 Million in 28 minutes, Chaos Ensues
    https://www.youtube.com/watch?v=263CooDJZCY
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    DELVIT: Jsem si zase vzpoměl na tenhle vtípek...

SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    tady mate nejake koukani na patek :)
    The History of X11
    https://www.youtube.com/watch?v=R-N-fgKWYGU&t=32s
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam