• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PRAASHEKDALL·E mini je mrtvé, Dejve, ať žije Craiyon, mage.space, Stable Diffusion atd. - having sex with AI since [date format unknown]
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    PRAASHEK: Jako já vím že je to obvious, jen mě serou lidi jako tenhle člověkomagazín z twitteru co sdílej věci s blbejma rádoby dramatickejma komentářema. Zvlášť když předstírá žurnalismus. Tak jsem měl potřebu si trochu ulevit.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    PRAASHEK: protoze to zacina v budoucnosti s opici, co se vyvine po jadernym falloutu
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    VOZKA: navíc to vychází už zezačátku z chybných předpokladů, že máme tři ruce a později i tři nohy. tomu se přece nedá věřit!
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    Meh, to celkem určitě nevzniklo tím že někdo řekl AI ať udělá "human evolution", odhaduju že to spíš byla celkem práce s vybíráním jednotlivejch promptů a potom pozvolnej přechod mezi nima.
    MAGE
    MAGE --- ---
    Posledni zhasne
    https://twitter.com/countereculture/status/1582418983701069826?s=61
    GEN_IO
    GEN_IO --- ---
    ZUZKAOU: Fantazii AI se meze nekladou :) 😅
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    VOZKA: to vyvolává víc otázek než odpovědí
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    Aha!



    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    VOZKA: první podobné použití známe už z dřívějška:

    Wenn ist das Nunstück git und Slotermeyer? Ja! Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput!
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    VOZKA: Evokovalo mi to sklepácký hřmění: "Ale pánové, takhle se židovská anekdota nevystavuje!"
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    SKALARIAK: lokalne na arch linuxu bez problemu, pres aur. Nekdo hlasil par chybejicich dependenci, ale ja mel vsechno uz instalovany, nejspis
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    (židovské anekdoty)
    VOZKA
    VOZKA --- ---




    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    VOZKA: eště by je mohl žalovat Izrael kdyby to začalo produkovat židovské anekdoty třeba
    //facepalm
    JORGES
    JORGES --- ---
    VOZKA: Vzbuzuje ve mě podezření několikeré zmínění slova 'regulators'. Můj osobní tip je, že Stability dostala tak trochu přes prsty, hádám, že od nějakých copyright maximalistů.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    Stability AI se k tomu vyjádřila, ale je to trochu nicneříkající blogpost: https://danieljeffries.substack.com/p/why-the-future-of-open-source-ai

    RunwayML to fakt vypustili bez vědomí Stability AI a fakt na to mají legálně právo, ale fakt tím Stability AI nasrali :). Takedown request byl stažen a model už nejspíš online zůstane.

    Důvod proč si Stability AI s modelem v1.5 dávali tak na čas byla prý snaha ho vykastrovat aby neuměl generovat dětské porno (a možná celebrity porn), přičemž skrz neoficiální kanály říkali, že možná budou muset odstranit z datasetu veškerou nahotu a natrénovat ho bez ní. Chtějí si krýt záda protože mají obavu z lobbingu na zákonodárce a žalob.

    Zatím se neví, jestli vypuštěná verze v1.5 už tuhle cenzuru obsahuje nebo ne, ale někdo si stěžoval že zatímco starší obličeje dělá líp, mladě vypadající obličeje trochu kurví, takže možná část obsahuje. Jinak prý není o moc lepší, ale dělá trochu realističtější ruce a lidi celkově.

    Kromě toho před pár dny vyšel speciální inpainting model postavený na v1.5, taktéž od RunwayML, ten prý přináší vylepšení značné a posunuje kvalitu outpaintingu blíže Dall-E: https://old.reddit.com/r/StableDiffusion/comments/y9lknx/outpainting_with_sdv15inpainting_is_way_way/
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    PRAASHEK: Těm technickým věcem též nerozumím, ale o to ani nejde - já hlavně nechápu, co znamená to, že byl "initialized with the weights of the Stable Diffusion v1.2 checkpoint". Tj. jestli je tohle nějakej vytuněnej custom model od firmy RunwayML (která se Stability normálně spolupracuje), založenej na starší verzi 1.2, a to pojmenování verze 1.5 je jen shoda verzování, anebo jestli je to fakt Stable Diffusion v1.5 tak jak ho oznamovala Stability AI, a o kterém jejich boss donedávna říkal že ho pořád vydat nemůžou protože řeší legal issues s generováním porna a tak.

    To by totiž znamenalo, že jejich partnerská firma, se kterou celý tenhle projekt (afaik) realizovali, se rozhodla že ty legální problémy Stability AI moc hrotí, a prostě ten model vypustila do světa sama. A na to já doma nemám dost popcornu.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    VOZKA: ten text v uvozovkách je moc pěknej, ale asi se mi nepodařilo ho dešifrovat :)
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    Aha, takže stejně jako 99% redditu jsem si nepřečetl model card, kde píšou:

    "The Stable-Diffusion-v1-5 checkpoint was initialized with the weights of the Stable-Diffusion-v1-2 checkpoint and subsequently fine-tuned on 595k steps at resolution 512x512 on "laion-aesthetics v2 5+" and 10% dropping of the text-conditioning to improve classifier-free guidance sampling."

    Ale v tom případě nechápu, proč jim Stability AI poslalo takedown request.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    "Vyšel" model Stable Diffusion 1.5, ale vypadá to že asi nejde o oficiální release ale o leak? Zatím okolo toho panuje chaus, ale pokud si ho chcete vyzkoušet, doporučuju stahovat hned, zejtra už asi nebude: https://huggingface.co/runwayml/stable-diffusion-v1-5
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam