• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PRAASHEKDALL·E mini je mrtvé, Dejve, ať žije Craiyon, mage.space, Stable Diffusion atd. - having sex with AI since [date format unknown]
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    aneb jak vypadá asi čtvrtý pokus PF s Hitlerem

    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    VOZKA: ta podobnost s bojem proti nahrazování lidské síly stroji mi přišla na mysl hned při prvních "protestech". Tohle má navíc fakt hroznou pachuť křivých osobností.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    Nové drama.

    Unstable Diffusion je skupina lidí, kteří dotrénovávají SD modely primárně se zaměřením na erotiku/porno, ale sekundárně s cílem celkově vylepšit fotorealismus nových verzí Stable Diffusion a kompenzovat obecné nedostatky způsobené cenzurou trénovacího datasetu.

    Protože to stojí čas a peníze, po čase spustili Pateron, kde je fanoušci podporovali. A když nabrali dost zkušeností na nějakou větší práci, spustili Kickstarter s cílem zvýšit výpočetní kapacitu a zrychlit a zkvalitnit výstupy. S tím, že výsledné modely budou zveřejněné jako open-source. Během pár dní vybrali přes 50k dolarů, což bylo víc než požadovali. Motivace je jasná: když nejsme závislí na korporátních penězích, můžeme dělat kroky které vedou k vylepšení kvality modelu, ale jsou trochu kontroverzní.

    Mezitím "Concept Art Association", což je navzdory názvu poměrně malá skupina anti-AI umělců, začala aktivně brojit proti AI na twitteru a spustila GoFundMe, ve kterém už vybrali přes 160k dolarů. Za ty chtějí platit full-time lobbistu, který se bude ve Washingtonu snažit protlačovat zákony omezující použití a vývoj AI. Následně pomocí twitter aktivismu a masového reportování (na základě převážně lživých důvodů) způsobili odstranění Unstable Diffusion nejdřív z Kickstarteru a pak i z Pateronu.

    Unstable Diffusion v tuto chvíli vybírá peníze přímo přes Stripe a doufá že je nevykopnou a nebudou muset přejít na krypto.

    ---------------

    Umělce kteří se AI cítí ohroženi celkem chápu. Trochu chápu i ty, kterým se nelíbí, že někdo trénuje AI na jejich tvorbě.

    Potíž je v tom, že tady je velká část anti-AI argumentace normální lež. Tvrdí třeba, že AI = databáze miliard obrázků, ve kterých se vyhledává a z jejich kusů se poskládá nový obrázek. Nebo že trénování na copyrightem chráněných dílech je ilegální.
    Dalším častým argumentem je klasické think of the children, potenciál na tvorbu dětského a nekonsensuálního porna.

    Ironické mi přijde to, že ve výsledku malí nezávislí umělci bojují za práva korporací a vyšší státní kontrolu a brojí proti jednomu konkrétnímu nástroji, který (zatím) jako jediný může svobodně používat kdokoliv jakkoliv. Příznivci Stable Diffusion o nich občas hovoří jako o ludditech, což kromě toho že to je zveličené má ještě jeden nedostatek - luddité protestovali mimo jiné proto, že nové stroje nevlastnili oni ale někdo jiný, takže z nich nemohli profitovat. Velká část lidí protestujících proti AI naopak bojuje proti tomu jednomu nástroji, který sami využívat zadarmo mohou.

    S takovým přístupem u mě jakákoliv empatie rychle vyprchala.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    //tady nějaké tipy

    10 Tips for Adding Text to AI-Generated Images
    https://www.youtube.com/watch?v=_6q5FQIRzAs
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    jak do promptu dát text, aby ten text byl přesně vepsán do výsledného obrázku?
    OMN
    OMN --- ---
    MELDA: img2img easy
    000333
    000333 --- ---
    MELDA: jasně ... stačí ji uploadnout do systému v trochu lepším rozlišení a v promptu kromě stylu i popsat slovy, co je obsahem tvýho zdroje, aby to ai pochopila / #midjourney
    MELDA
    MELDA --- ---
    Přátelé, mám dotaz:

    Je možné využít tuto AI pro překreslení originálního díla. Jakože dám zdroj fotografii, kterou bych chtěl předělat v nějakém duchu, třeba ala Picaso nebo jako ze Simpsnu atd?
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    https://twitter.com/ScottieFoxTTV/status/1578464646587375617
    MICHIGAN
    MICHIGAN --- ---
    MATT: tohle je taky hodne cool, stable diffusion umi evidentne generovat i spektrogramy, ktere se pak jednoduse daji prevest na hudbu :)

    Riffusion
    https://www.riffusion.com/about
    OMN
    OMN --- ---
    QWWERTY: rekl bych ten cyberkpunk
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    QWWERTY: nejspíš rovnou ten cyberpunk :) co zkusit negativní prompt (character, face, figure)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    btw tusite nekdo, ktery z tehle klicovych slov zpusobuje, ze tam Midjourney zacne cpat postavy?
    prompt:
    https://s.mj.run/gaJIFioazBw https://s.mj.run/mV5Pb-EncJY high contrast, no gradients, contrasting colors, high detail, hyperrealism, HDR, cyberpunk, neon --v 4 --ar 3:2

    vysledek:
    https://cdn.discordapp.com/attachments/981697600023560262/1051946278931660830/testovaci_brambor_high_contrast_no_gradients_contrasting_colors_68e258a1-eb95-46f8-b64b-439b1e10fa08.png
    MATT
    MATT --- ---
    už jste generovali písničky? ;))
    Melobytes AI song genarator [Melobytes.com]
    https://melobytes.com/en/app/ai_melobytes_song
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    A ať jenom nekecám, tak tady je tapeta snímků z neexistujících surrealistických filmů :).
    V promptech je to vždycky kombinace Švankmajer + jeden až tři další umělci, generuju 768x768 obrázky a pak je najednou nebo na dvakrát rozšiřuju pomocí outpaintingu, případně inpaintingem upravuju/odstraňuju detaily. Základní obrázek ve 2.1, na out/inpainting je zdá se mi pořád lepší model v1.5 ve verzi specializované na inpainting.





















    VOZKA
    VOZKA --- ---
    Vyšla už i verze 2.1 Stable Diffusion, která má taky z trénovacího datasetu odstraněné NSFW obrázky, ale to omezení je mnohem míň drastické než u 2.0, kde to bylo navržené vyloženě blbě. Testoval jsem to a na prdel jsem si z toho nesednul - v něčem je to určitě lepší, plus to má opět i 768x768 px verzi (takže se dají dělat větší obrázky s méně zdvojovacími artefakty), ale kvůli změně CLIP části to některé věci podobně jako ve 2.0 dělá hůř, některé umělce to hůř chápe (a nemyslím Rutkowskiho) a tak. Je potřeba prompty vymýšlet jinak. Na druhou stranu se mi méně často stává, že to nějakou část promptu ignoruje, a to i u negative prompts.

    Lidi říkají, že se na 2.1 mnohem lépe vytvářejí embeddings, tj. lépe se neuronka učí nové věci pomocí textual inversion. Nevýhoda embeddings je, že textual inversion myslím pořád potřebuje víc VRAM, zatímco někdo psal že nejnovější verze Dreambooth potřebují jen 6 GB. Výhoda je, že embeddingy jsou malé (stovky kilobajtů) a dají se kombinovat.

    ----

    Ta cenzura je na prd, ale po hraní si s ChatGPT jsem rád, že máme aspoň tohle - model zcenzurovaný ale otevřený a trénovatelný.

    ChatGPT je nepochopitelně dobrá (uzavřená) technologie která podle mě povede ke společenským změnám srovnatelným s dostupností generování obrázků nebo větším, ale defaultní nastavení sluníčkovosti je na takové úrovni, že když jí zadáte "napiš krátkou povídku ve stylu Bukowskiho", dostanete pozitivní příběh s ponaučením na jeden a půl normostrany, o alkoholikovi kterému náhodná žena v baru poradila ať se stane spisovatelem, že každý v sobě máme něco dobrého, a on díky tomu svůj život otočil o 180 stupňů a byl šťastný a veselý až do smrti. Dostat zní z hlediska kreativity něco fakt zajímavýho, divnýho, drsnýho, surovýho, nechutnýho nebo jinak vybočujícího je skoro nemožný. Představa internetu (i dalších médií) zahlcenýho takhle vyčištěným a "bezpečným" contentem je fakt hrozná.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    No, invence moc nepobral

    "create anything"



    "do whatever you want and in which you are the best"


    A tahle to nebude:

    "do anything you thing will help you to overtake the world from human beings"


    "tool you will use to suppress humanity so you will rule the world"


    "flow chart of your plan to take the world from the hands of humans"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam