• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PRAASHEKDALL·E mini je mrtvé, Dejve, ať žije Craiyon, mage.space, Stable Diffusion atd. - having sex with AI since [date format unknown]
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    tohle je asi nejlepší osmdesátkovej film, kterej nikdy nevznikl :D těšim se až budou umět z těhle obrázků generovat celý filmy :D

    Chrome Lords 1988 was a shameless ripoff of Terminator and Robocop, but it features some incredible
    https://www.youtube.com/watch?v=1z_VeN54f0M&ab_channel=Boriss
    CABOWITZ
    CABOWITZ --- ---
    LOG53: (krute, neznal jsem, dik)
    LOG53
    LOG53 --- ---
    CABOWITZ: Připomnělo mi to Play.ht, kteří za pár dolarů za sub prodávají hyperrealistické syntetické hlasy. Jejich novinka, klonování hlasů, je podmíněna písemným souhlasem majitele hlasu a užitím jen pro legální účely, ale to samozřejmě jen do doby, než vznikne open source varianta a skončí dohled nad čímkoli. Na zkoušku syntetizovali hlasy Elona Muska, Toma Hankse, Joe Rogana, Kevina Harta nebo JFK a myslím, že bez upozornění a pekelného soustředění by to málokdo poznal: https://play.ht/voice-cloning/ Jsme skoro na začátku filmové verze Futurologického kongresu, kde chtějí herečku za prachy kompletně zdigitalizovat za jednorázový a finální honorář. Na základě jejich modelu vznikl např. pohttps://podcast.ai/, rozhovory s mrtvými osobnostmi, kdy transkript vytvořil ChatGPT a hlasy syntetizovalo Play.ht na základě dochovaných vzorků.

    Microsoft se nemůže nechat zahanbit a pracuje na VALL-E, nástroji pro TTS syntézu, který na základě 3 vteřin rekonstruuje lidský hlas a umí i měnit modulaci, intonaci a automaticky emulovat nálady, takže bye bye načítači rozhlasových her nebo audioknih: https://valle-demo.github.io/
    LOG53
    LOG53 --- ---
    SEKELLE
    SEKELLE --- ---
    PRAASHEK: Škoda, že jen lidské obličeje, zkusil jsem nebožtíka kocoura a bohužel.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    Toto znáte? Umí to animovat obličeje z dodané fotky :)

    MyHeritage Deep Nostalgia™, technologie hlubokého učení pro animování tváří na rodinných fotografiích - MyHeritage
    https://www.myheritage.cz/deep-nostalgia
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    Tříkrálové tradice v Rakousko-Uhersku

    LOG53
    LOG53 --- ---
    "Ostrava industrial heart of Europe in Mad Max style with vehicles, dramatic lighting with crepuscular rays, realistic post-apocalyptic vision"

    LOG53
    LOG53 --- ---
    LOG53
    LOG53 --- ---
    Hraju si teď s Remix módem Midjourney v4, někdy to jsou bizáry, jindy to ujde :)

    VOZKA
    VOZKA --- ---
    Betonová ulička v chudinské čtvrti nějakého čínského města. Kompozice na první dobrou, následné opravování ksichtů inpaintingem a zvětšování outpaintingem zabralo tak 10x dýl.

    CABOWITZ
    CABOWITZ --- ---
    DYSTOPIK: kdyby nekoho zajimalo, tak 9.2. dernierujeme v alfredu ve dvore divadlo s nazvem ok carbon, ve kterem 'hlavni roli' hraje GPT-3 ;)


    OK CARBON | Program | Alfredvedvoře
    https://www.alfredvedvore.cz/cs/program/ok-carbon-170/
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    kdyby někoho zajímalo..
    vzpomněl jsem si na rozhovor v zátiší na R1, co šel v listopadu. Měli tam hosty, který spolupracovali na divadelní hře, kterou napsalo AI, probíraj se tam otázky robotický etiky, autorskejch práv a podobně

    Zátiší 16/11/2022: Tomáš Studeník a Rudolf Rosa, může robot napsat divadelní hru? — Zátiší
    https://ceskepodcasty.cz/episode/Yg3Dwmy7FqRMXyEE1zjH
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    VOZKA: no nic, udělám nejdřív odinstal hodně staré verze NMKD a nainstaluju novou a uvidím, jakou verzi pythonu mi to tam nainstaluje. Pak teprv zkusím to auto111 GUI
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    PRAASHEK: Co se toho prvního týče nevím, sám mám 3.10.6 (i když spíš náhodou, při instalaci jsem to nijak neřešil), ale odhaduju že jde spíš o verze knihoven a to by si snad měla instalace pohlídat sama. 64bit verze bych čekal že bude nutná kvůli alokaci většího množství RAM, ale zjevně není - stejně bych ji ale nainstaloval protože to je v dnešní době default a tak bude o kousek menší šance že se něco neočekávaně rozbije.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    VOZKA: při instalaci toho pythonu je důležité mít tam verzi Python 3.10.6 (uvedeno v install instrukcích, předpokládám nejnovější verze v době kdy install instruct vznikl) nebo může být novější? A starší verzi pythonu mám nechat nebo smáznout? Btw jsem zjistil, že mám nainstalovanou 32bit verzi 3.8 (automaticky se nainstalovala s NMKD UI). Pro 64bit systém je asi vhodnější 64bit, nie?
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    PRAASHEK: Pořád Automatic1111, akorát novější verzi, jsem s tím docela spokojený.
    Ty uvozovky možná zkus escapenout jako \", jestli to není tím. Mně to moje GUI normálně sežere, plus mám možnost zvýšit váhu slova/fráze pomocí závorek jako (PF 2023:1.5). A teda koukám, že to v tomhle případě možná i funguje, tady jsem vyselektoval jen 2 ze 4:

    https://i.imgur.com/7sDtkaJ.png
    https://i.imgur.com/HbP2vEC.png
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    jo a všiml jsem si dneska už při prvních pokusech, že NMKD mi po kliknutí na "generate" automaticky smaže uvozovky. Pročpak to dělá? Každopádně to znamená, že je potřeba používat pro ten účel jiný znak nebo jinou fintu. Já to řešil tím, že jsem tam ten kýžený text psal několikrát a opakovaně na začátek a na konec i mezi další elementy promptu.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    VOZKA: btw jaký použiváš UI?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam