• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DWAYSTAR WARS seriály - Spoilery povoleny!
    Otevřená diskuse o nove vychazejicích STAR WARS seriálech.
    SPOILERY POVOLENY!
    rozbalit záhlaví
    DWAY
    DWAY --- ---
    Ty jo, na to, ze jsem se na skeleton crew v podstate zacal koukat s malym, tak se to docela rozjíždí
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    SEJDA: Indicie je v teto konverzaci s Kh’ymm, deti se ucili o Coruscantu a…

The Search for At Attin (Skeleton Crew) | Star Wars Clips
    https://www.youtube.com/watch?v=Q4jTgUNYm-0
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    CLUMP: mne to asi nedojde
    missed = chybelo jim, nebo nikdy nevidely?
    net = sit?
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    Nekolik sekund mi to trvalo…

CLUMP
    CLUMP --- ---
    A jeste k Neelovi

@claytonsandell.com on Bluesky
    https://bsky.app/profile/claytonsandell.com/post/3lcxrffa2bh2m

CLUMP
    CLUMP --- ---
    V odkazu je toho mnohem vic!

@claytonsandell.com on Bluesky
    https://bsky.app/profile/claytonsandell.com/post/3ld565c5o722g

OK, who's interested in more behind-the-scenes coolness showing some of Industrial Light & Magic's visual effects work on #StarWars #SkeletonCrew?

CLUMP
    CLUMP --- ---
    ARAON: Phil Tippet tam bude mit stop-motion monstrum? Vyborne. A sova je skutecne primarne loutka, asi s trochou vylepseni. Ta je zatim nejlepsi, diky ocim pusobi zive a doufam, ze jeste bude. Mnohem lepsi postava nez podobne zamyslena, ale pro me otravna a vlezla Maz Kanata. Charakterem i designem.

Jeste mam slabost pro Brutuse, z nejakyho duvodu mi prijde tahle rasa fascinujici uz od zaberu z kantiny v ANH (nez Lucas ve specialni edici nahradil vlka necim jinym). A pak byl vlk taky v prvnich Klonovych valkach a ja chtel vic. Mimochodem ma klasicky svihly Star Wars jmeno Voolvif Monn. Obcas si rikam, ze by bylo zabavny, kdyby se tenhle typ jmen prekladal jako treba v Panovi prstenu nebo Potterovi. Takze neco jako Vlcinev Monn? Radej nemyslet, jak by se prebasnil Savage Oppress, aby to neznele uplne debilne.

Star Wars Clone Wars 2003 but only Jedi Wolf guy scenes
    https://www.youtube.com/watch?v=l2WasgWOrAQ
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    PUKPUK: Na Hooka jsem si taky vzpomnel, dodnes si dobre vybavuju, jak jsme na nem byli kdysi v kine. A na Williamsuv soundtrack. Koukam, ze to mame podobne a stejne tak hodne dospelych lidi, jejichz reakce ctu. Takze jsme zrejme jedna z hlavnich cilovek vedle soucasnych deti. A mozna i proto je to kid-friendly, ale ne detinsky? Za coz jsem rad, dobrych dobrodruznych filmu/serialu, co drnkaj na tyhle struny, neni nikdy dost.

(Ackoliv me Leia v Obi-Wanovi prisla ok a mistama celkem kouzelna. Krom tedy ty mega trapny honicky v lesiku, co ale davam za vinu nesoudnosti reziserky a strihace, ze to nevyhodili.)
    ARAON
    ARAON --- ---
    Asi spoiler alert. :)
    Meet the practical creatures and droids of 'Skeleton Crew' - befores & afters
    https://beforesandafters.com/2024/12/11/meet-the-practical-creatures-and-droids-of-skeleton-crew/
    PUKPUK
    PUKPUK --- ---
    CLUMP: Mě to hodně baví. Tyto prázdniny jsem si dal v duchu 80´ dětských dobrodružných filmů ala Miláčku, zmenšil jsem děti a i na toho Hooka s Hoffmanem došlo. Takže mi to dost sedí. A zatím to i po třetím dílu drží lajnu. Vlastně jsem to ani takto nečekal. Po hrozné Leie v Obi-Wanovi jsem nad dětskými herci ve SW seriálech zlomil hůl.
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    Treti dil Bandy me bavil jeste vic nez prvni dva. Chapu, pokud to neni neci salek caje, ale me to prijde… vlastne necekane vyborny? Byt mi dvanact, byl bych asi uplne blazenej, ale i jako rannej ctyricatnik se dobre bavim a neosivam jako u nekterych detinskosti Lucase.

Triky, vyprava a vizual celkove jsou na povedeny. Lode a letecky sceny, mesic s obri planetou na pozadi, sova (!!!) a vubec masky ruznych ras, ktery vypadaj celkem verne OT, ale pritom o neco lip a zaroven nepusobi prehnane digitalne. Asi jsou jen sem tam lehce vylepseny, napr. pusa Neela? Jsem zvedavej na informace ze zakulisi, jak to vsechno udelali. Není divu, když triky produkuje sam legendarni John Knoll.

No ale hlavne postavy jsou fajn, zvlast kdyz uz je na scene Jod. Libi se mi dynamika mezi nim a neduverivymi devcaty, z deti je asi moje nejka "kapitanka". A pak worldbuilding, davkovani lore i pracovani se zahadou je mi po srsti a uz ted mnohem uspokojivejsi nez v cely sequelovy trilogii. Uspesne se pomoci stripku buduje dojem rozlehlyho univerza s rozsahlou historii, coz mi u zminenych sequelu citelne chybelo. Je to pro me totiz jeden ze stezejnich pozitku spojenych se Star Wars.

Jeste nechci predcasne nadsene serial vynaset do nebes, porad je to jen rozjezd a kdo vi, jestli moje dobra vule nebude vyhledove zrazena. Ale do doby adventu, kdy se clovek snadnej vraci do detstvi, zatim sedi skvele.
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    Hint: The Great Works neboli Veledila zminovany ve skole byly projekty z obdobi High Republic, pricemz se ale serial odehrava v dobe New Republic. Do toho bariera a postoj piratu k domovsky planete harantu At Atin… Ono se to nakonec asi jeste pekne rozkosati v dalsich epizodach.

Great Works | Wookieepedia | Fandom
    https://starwars.fandom.com/wiki/Great_Works
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    Preklad pribehu, co si Wim prohlizi na datapadu.

@starwarsexplained.bsky.social on Bluesky
    https://bsky.app/profile/starwarsexplained.bsky.social/post/3lcfwnpmlfk2l

SEJDA
    SEJDA --- ---
    CLUMP: zatim jsou zverejnene jenom prvni dve epizody a kazda dalsi ve stredu (tedy asi ctvrtek)
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    RUDIE: Zatim jsem si dal k obedu jen prvni ze dvou dostupnych epizod. Da se to. Za me bych to teda zhodnotil jeste o neco pozitivnej. Nemel jsem nejaka ohromna ocekavani, vedel jsem ale, co zhruba cekat a bavilo me to. Vizualne slusny, hudba pekna, deti nehrajou spatne a prijde mi to min infantilni nez leccos od Lucase (viz zejm. pasaze Navratu Jediu a prequelu nebo Klonovych valek). Clovek od toho nemuze cekat Andora nebo "dark and gritty" brutalitu (ackoliv par sympaticky lehce morbidnich momentu tam bylo). Je to o detech, ale nejen vylozene pro deti, mozna spis pro vnitrni dite v kazdym z nas. Hodilo me to trochu zpatky do dob, kdy jsem hltal ETho a dalsi spielbergoviny (premyslim, ze jsme mozna nevidel Goonies, kteryma se to pry inspiruje), Nekonecny pribeh, puvodni trilogii SW. Coz byl asi zamer. Ale lidi urcite budou nadavat.
    RUDIE
    RUDIE --- ---
    nikdo nic, jsem sokovan?) je to moc pro deti, nebo se to da?
    DWAY
    DWAY --- ---
    TRAGED: jojo, dost veci nas rozesmalo.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    DWAY: Zatím jsem viděl jen 1. díl a slusnej chaos. Přemarkovaný AT-AT a Joda change rulezz :-)
    DWAY
    DWAY --- ---
    Ty jo, pustil sem si s deckama tu novou lego silenost, ale musim rict, ze me to celkem pobavilo :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam