• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DWAYSTAR WARS seriály - Spoilery povoleny!
    PUKPUK
    PUKPUK --- ---
    Andor se opravdu povedl

    V celém seriálu mě bavilo jak imperium přehlíží tradice na okupovaných území. Vždy díky tomu měli domorodci nebo rebelové navrch. Jak na Ferrixu při prvním zásahu proti Andorovi, kdy se dělníci svolali skrze tlučení na kolejnice, stejně tak na Aldhani, kdy imperium podcenilo tradici pouti na posvátné místa a ve finále to byl pohřeb Maarvy, který i přes veškerou přípravu imperia se odehrál podle plánu domorodců.

    Další věci které mne zaujalo je téma vody. Oproti klasickým SW nebo i Mandovi, kde je poušť díky Tatooine skoro hlavní hrdina, je v Andorovi hlavní prostředí voda. Na Ferrixu stejně tak i na Morlana One skoro pořád prší. Na Aldhani jde zase o přehradu ve které je základna imperia. Trestanecké kolonie na Narkina 5 je na moři. Do toho se propojuje sdělení v Nemikově manifestu o kapkách vody které se spojí a svrhnou imperium jako povodeň.

    Zajímavé je také téma matky. V klasických SW je hlavní téma otce, ale v Andoru je to hlavně matka. Jak Andorova která ovlídne finále seriálu, tak hlavně Cecilova a vlastně i Mon Mothma ve vztahu se svou dcerou.

    A pár střípku za které autory moc chválím.

    Po všech těch řešičkách kolem Prstenů moci a dalších seriálů ohledně křečovitého zobrazení menšin atd se mi velice líbil jak byl vykreslený lesbický vztah Cinty a Vel. Tak civilně napsaný a přitom vcelku silně a reálně.

    Hra Mon Mothmy s imperiem nabrala na obrátkách a v poslední epizodě spojila všechny linky z celého seriálu. Při debatě s mužem v autě o jeho hráčské vášni tak převedla pozornost z odklonu svých financí pro rebely, na zdroje pro mužovu vášeň v hazardu. Jen jsem čekal jeho větší překvapení když uviděl Davo Sculduna se synem ve své rezidenci.

    Taky jsem ocenil kontinuitu děje. V prvních dílech měl Andor na Ferrixu střet z černochem kterému dlužil peníze a v posledním díle to byl ten který ho udal imperiu kvuli odměně.

    No a další věc - napsat postavu zapáleného teoretika revoluce aby to nebylo trapné, nebo jak z budovatelských filmů není vůbec snadné. A tady se to v postavě Nemika povedlo. Už v jeho dialozích s Andorem se člověku nekroutili prsty jak dobře to bylo zahrané a napsané a ve finále když Nemikův manifest zněl nad Ferrixem to mělo vcelku sílu.

    A ve finále - celou dobu seriálu se mi to chtě nechtě spojovalo s Ruskou agresí na Ukrajině. I když byl seriál točený a napsaný dlouho před válkou ta imperiální mašinérie, potlačování domorodců a technologie moci mi to rusko a jeho drancování na Ukrajině připomínali.
    CELLINDRA
    CELLINDRA --- ---
    Co myslíte, je Mon Mothmy hádka s manželem jenom zastírací manévr? Aby se zakryly její čachry s penězma?
    DWAY
    DWAY --- ---
    Epizoda povedena, proslov super.
    DWAY
    DWAY --- ---
    THRAWN: to tam někde rekli?
    ANTICLOVEK
    ANTICLOVEK --- ---
    přesně! jen mě teď děsně sere, že se musí čekat na druhou řadu omg:)
    THRAWN
    THRAWN --- ---
    Jinak to že vynechali ten propálenej útok bylo chytrý, jen to tam decentně ukázat z toho imperiálního ústředí, dobrý
    THRAWN
    THRAWN --- ---
    Tak kdo hlasoval že dělaj součástky na deathstar?:)
    JADE
    JADE --- ---
    CLUMP: Tak stejne bude bitka v ktery nebude Saw zranenej 😂ale to jsem potreboval, jsem vzdycky ty casova obdobi linej hledat…
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    Saw byl jeste celej v Rebels, dily s nim se odehravaj 2 roky BBY, prvni serie Andora 5-4 BBY. Takze bych cekal, ze jestli to uvidime, tak spis nekdy v druhy serii.

    Saw Gerrera | Wookieepedia | Fandom
    https://starwars.fandom.com/wiki/Saw_Gerrera
    JADE
    JADE --- ---
    bude bitka v ktery bude Saw zranenej :) musi...
    ANTICLOVEK
    ANTICLOVEK --- ---
    jono:) sere mě jak z toho smrdí superotevřenej konec a hladový čekání na druhou sezónu...
    THRAWN
    THRAWN --- ---
    posledni dil dobrej, ale teda za me zatim asi nejslabsi, hlavne teda pristi ma bejt posledni, a nejak nevim co cekat? jako predtim to byl heist a pak utek, a ted teda asi past na toho typka plus past na Andora jestli se rozhodne letet na pohreb, to moc na grand finale sezony nevypada:) no sem zvedavej a uz aby byla prsiti streda:)
    DWAY
    DWAY --- ---
    Luthen je taky celkem badass
    JADE
    JADE --- ---
    THRAWN: dobreho po malu :) ale ano, jeden by si toho ani :nevsimnul: ... pravda jest :)
    THRAWN
    THRAWN --- ---
    jo btw prej se nejak resi, ze tam nejsou moc mimozemstani, obcas me to taky trkne, ale treba to, ze nejsou v imperialnich radach je skvely, preci jen Palpatine byl podle knizek rasista (nebo spis druhysta:) takze treba ty trestanecky kolonii taky asi budou pekne roztrideny, jen treba na ty Andorove planete, nebo v ty povstalecky skupine by jeden dva mimozestani kldine bejt mohli (jako se prave obejevili na party u Mon Mothmy)
    THRAWN
    THRAWN --- ---
    KARLOSK: jo ale diky SW treba me osobne nevadi ta pomalost, si tam prave vychutnavam tu SW atmosferu doby, kdy vladlo imperium:)
    DWAY
    DWAY --- ---
    KARLOSK: no za me to melo dost pomaly rozjezd. Az tak do pateho dilu sem byl na vazkach.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    DWAY: Dneska to byl mazec. Ono celkově je to mazec. I kdyby si z té série vyndal "to" SW tak je to více než kvalitka.
    DWAY
    DWAY --- ---
    Ok dnesni epizoda Fucken A!
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    JADE: napadlo me jeslti to nejsou "drzaky" na ty Sfoils pro Tie fightery...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam