• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DWAYSTAR WARS seriály - Spoilery povoleny!
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    Mladsi Ki-Adi-Mundi po dnesni epizode: What about the attack on the Wookiee?

    Omlouvam se.
    CELLINDRA
    CELLINDRA --- ---
    THRAWN: Úplně chápu, mě taky ne! Ale pak jsem tomu přes ty hry úplně propadla :)
    THRAWN
    THRAWN --- ---
    CELLINDRA: aha, ok, malo jsem studoval:) ale asi proto, ze me prave to obdobi ored ot nikdy tolik nebralo, diky
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    IKARI:
    v Ashoce i Mandalorianovi je New Republic, Leia byla opozici v New Republic, utok Prvniho radu byl na hlavni planetu New Republic.
    Uz nevim co rikal zlodej na ukradnute lodi, komu se dodavaji X Wingy, jestli zminil Odboj anebo New Republic
    V tretim sequelu uz zjevne New Republic, pokud existovala, nebyla akceschopna, protoze flotila na zachranu galaxie byla dobrovolnicka.
    IKARI
    IKARI --- ---
    myslim, ze to je Old Republic, High Republic, Galactic Republic, Galactic Empire, New Republic a ta vec co je v sequelech, v tomto poradi
    CELLINDRA
    CELLINDRA --- ---
    THRAWN: Je rozdíl mezi Old Republic a High Republic - v éře Old Republic se odehrávají hry jako KotOR 1 a 2 a TOR, který troufnu si říct mají příběhy výrazně lepší až propastně lepší než skoro všechny Disney Star Wars. A je to období, kdy (zjednodušeně řečeno) Republika a Impérium jsou dvě zhruba stejně velký válčící mocnosti, Jediů i Sithů je podobný množství, oba řády mají Radu, která se podílí na vládě, a vítězství se různě přelejvá na jednu a na druhou stranu (i v důsledku hráčovejch rozhodnutí). Ty příběhy a postavy ale patří do Legends, protože vznikly ještě před érou Disney, který z toho tak akorát občas vyoperuje zmrzačený některý prvky.

    High Republic je o pár tisíc let pozdějš, Sithové už moc nejsou, páč přišel Darth Bane a rozhod se, že se s nikým nebude dělit o moc, tak vymyslel Rule of Two. Pokud vím, zatím se v tý éře odehrávaj jenom knížky a komiksy, ale zato z nějakýho důvodu patří do kánonu, pravděpodobně proto, že nad tím má vládu Disney.
    Kdyžtak mě opravte :)
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    THRAWN: myslim, ze to neni "old republic", ta byla 1000 let, je to "republic", ta ve ktere se narodil Palpatin a kterou znicil. Jsou to ti Jedi, ktery napomohli odstartovat pad Jedi o 100 let pozdeji.
    Anti-Jedi movement, nebylo neco co si vycucali priznivci Palpatina z prstu, bylo to neco, co se pestovalo dlouhodobe .. cekam velky patos.
    THRAWN
    THRAWN --- ---
    SEJDA: no ale porad je to old republic ne? jasny, kdyz sem driva citalal sw komiksy, tak tam to slo pekne do prehisotrie, to uz byl uplnej ulet:) no jak rikam, treba to pak bude davat nejaky smysl a bude to stat za to zkouknout cely, tedka to necham byt
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    THRAWN: az tak stara republika to neni. Je to jenom 100 let. Takze by tam mohl byt Joda .. a mlady Plagueis?
    THRAWN
    THRAWN --- ---
    ja Akolytku rozkoukal prvni dil, usnul jsem a asi to zatim vynecham, tohle neni pro me, me nikdy moc to obdobi stary republiky netahlo, tak jedine ze by pak na konci bylo nejaky velky vseobecny nadseni, jinak to ale vypustim, dokonce me miji i ten hatestorm, tak je to dobry:)
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    Kdybych nevedel, co s casem, tak by to stalo za nejakou statistiku, kolik facepalmu na hodinu pripada na jednotlivy Star Wars. Treba casem budeme ale taky i k tem novejsim vecem shovivavejsi, stejne jako dneska shovivavej koukame na prequely (ackoliv castecne i ironicky jako zivotodarny zdroj memu).
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    CELLINDRA: Jo to je dobry video, jsem nedavno videl a doporucuju i ostatnim. Zrovna teda Epizoda IX byla v mnoha mistech ale enorme pitoma, to bych rekl, ze zatim nema a na pomery Star Wars moc obdoby. Nechtel jsem kazit ostatnim zazitek v kine, ale mel jsem chut kricet na platno a divoce gestikulovat jeho smerem rukama…
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    CLUMP: Koukam zle hlavne na nejaky ty nelogicnosti kolem otvirani mapy na Perideu. Proc kvuli tomu museli letet za Sabine a tech par kombinaci nezvladl Huyang nebo Ahsoka, nebo k tomu bylo treba nejaky napojeni skrz Silu na nekoho na Peridei? Pak to melo byt naznaceno. Nebo tim chteli jen naverbovat Sabine? Ale stejne to pusobilo lenive. A pak zvlast ty posledni epizody mely radu divnych zkratu… ktery by fakt asi v animaci nepusobily tak rusive, tam se s urcitou zkratkou a vetsi nadsazkou a pritazenim za vlasy smiruje lip.
    CELLINDRA
    CELLINDRA --- ---
    CLUMP: Tady je (hodně dlouhý,a le dobrý) video o tom, jak vznikaj špatný scénáře a špatný filmy na příkladu Rise of Skywalker. Některý ty věci budou určitě přenositelný i na jiný SW produkce.
    How Bad Movies Are Made feat. The Rise of Skywalker
    https://www.youtube.com/watch?v=DBExyfw8mXk
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    Jako nejakej script doctor, co by vsechny ty scenare povinne vysperkoval, by se hodil (i s ohledem na to, ze cast fandomu jsou rejpalove a ty dila se budou pristi dlouhy roky donekonecna v jistych kruzich pitvat, tak tam klidne nejaky trademarkovy picoviny a la ohen ve vesmiru nechte, ale rada jinych by sla vypustit). Treba zvlast Ahsoce, kterou mam jinak rad, by to docela dost pomohlo. Tlaci je cas? Nebo snaha setrit? Nebo si mysli, ze to neni treba a jak rikal Harrison Ford: It ain’t that kind of movie, kid?
    IKARI
    IKARI --- ---
    RUDIE: CW mel tu vyhodu, ze mel spoustu epizod a rad, s kratkymi pribehovymi celky, takze clovek mel cas vsechny postavy poznat a tak nejak s nima plynout, takze autori meli dost volnost s tim, na co vynalozit kolik casu, protoze eventualne v tom bylo vsechno

    v tehle hranych serialech (vyjma Andora), podle me dost prevzali strukturu z animaku, ale tady je najednou pro me ta casova neefektivita problem: mam pocit, ze jsem jeste nepoznal dost dobre kdo je kdo a o co mu jde a najednou je konec nebo se dej prelije do dalsi faze a ja se citim okraden o kontext

    a to je muj problem presne z tou posledni epizodou ted, spousta veci tam zustala tak vagni a neurcita, co se tyce toho jak ten kult zapada do SW sveta nebo toho jak rad Jediu ted operuje, nebo co vlastne Osha citi, chce a proc, ze me to proste nebavi :D
    IKARI
    IKARI --- ---
    tak jsem to videl ... a je tam zaklad pro neco dobryho, ale jeto teda hodne zmateny - snazit se sledovat jaky je vubec vztah mezi timhle kultem a Republikou / radem Jedi, nebo osobne mezi postavama je docela na otoc hlavu - mam pocit, ze kdyby ten scenar jeste nekolikrat zrevidovali, nez zacli tocit, tak to mohlo byt dobry
    RUDIE
    RUDIE --- ---
    Jinak samozrejme, ze nesrozumitelny chovani postav, laciny zvraty a neexistujici fyzikalni zakony jsou s nama od prviho momentu SW, ale tenkrat to bylo xkrat vykoupeny tim, ze clovek dostal neco novyho.

    Treba carodejky jsme dostali uz v CW a byly tam skvely. Temhle jsem ani moc neveril, ze jsou nejak mocny/nebezpecny.
    RUDIE
    RUDIE --- ---
    Ja nevim no, ten "antiwoke" hate me irituje a snazim se pak o to vic hledat pozitiva, kde se daji. A vubec mi nevadi absence bilejch, muzskejch postav, naopak. I to, ze maji carodejky nejaky jednopohlavni spolecenstvi mi prijde uplne v poradku a srozumitelny. Negativni stranky jediovsky snahy o kontrolu force sensitive lidi, jsou celkem dobrej napad.

    Opet si ale podobne jako u Ahsoky myslim, ze kdyby to bylo animovany, tak bych tomu snaz odpustil nejakou jedoduchost a lacinejsi dej. Takhle si nemuzu pomoct, ale i kdyz je to samo pohadka, tak si to scenaristicky fakt hooodne zjedodusujou. Hlavne motivace/chovani postav jsou casto velmi zvlastni. rychle se mění podle potreb scenare apod.
    Furt me to neodradilo od dalsiho sledovani, ale za me to zachranuje fakt jenom to, ze to je SW a má to za sebou nejakej odkaz ze kteryho si to pujcuje zajimavy, oblibeny motivy. Kdyby to stalo samostatne byla by to spis jenom nesrozumitelna picovina :D
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    IKARI: Na tom urcite neco je. Na jednu stranu se z ideologickych duvodu ruzny nedostatky snazive hledaj a zvelicujou. Zaroven nerikam, ze Akolytka nedostatky nema. A je mozny, ze ja je obcas zas obcas prilis benevolentne prechazim... Ale to je spis tim, ze mam Star Wars rad a nechci si je zbytecne kazit. Ackoliv jsem uz od mlada zvyklej je sice zaznamenat a obcas se u nekterych pasazi trochu osivat, abych ale vzapeti zas byl okouzlenej dalsi pasazi. Pro me byly vzdycky SW v rade ohledu nedokonaly dilo, obcas trochu cringe, neohrabany, ne vsechno uplne elegantni a podareny, ale ty pozitiva, sila pribehu, designu, set pieces a lechtani fantazie to prebiji. Tak nejak ty ruzny brakovy momenty, scenaristicky berlicky, trochu picoviny, nadrazovani rule of cool logice apod. beru jako soucast DNA. Az tak, ze sledovani Andora bylo pro me divny v tom smyslu, ze jsem tam zadny z tehle obvyklych nedokonalosti, obcasnych blbosti, nechtene srandovnich momentu nebo prkennych hereckych vykonu apod. nezaznamenaval. To byl fakt nezvyk.)) Ale v dobrym samozrejme.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam