• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DWAYSTAR WARS seriály - Spoilery povoleny!
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    JONY,
    CLUMP: Jo tady jsem to cetl + zajimava diskuse nize:

Reddit - The heart of the internet
    https://www.reddit.com/r/StarWars/comments/1kk3x2y/is_dave_filoni_blocking_interesting_star_wars/
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    FABE: Zavřít ji do stejného (typu) vězení jako Cassiana v první řadě bylo ošklivé.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    JONY: JONY: *Andora v obou případech (je to jméno postavy, takže životné skloňování)
    FABE
    FABE --- ---
    z FB a cela Narkina 5 pry inspirovana THX 1138

CLUMP
    CLUMP --- ---
    JONY: Taky jsem ten drb zaznamenal, ale jestli si pamatuju, bylo to snad od autoru Filonim odmitnutych SW projektu. Treba byli jen zhrzeny, ze je Dave odmitl. Andora Gilroyovi odklepnla pry sama KK a Gilroy tak udajne obesel "Filoni filter". Ale to bylo jeste pred Filoniho povysenim, tak buhvi jak to je. Verejne Gilroy dava Filonimu kredit, ze diky nemu byl Andor possible, ze proslapal cestu a ze osklivy veci, co se rikaj o animozite, nejsou pravda. A Dave ted na Celebration rikal, ze ma rad vsechny odstiny SW. Ale zas asi nebudou oficialne tvrdit, ze furt jenom hejt.
    IKARI
    IKARI --- ---
    CLUMP: tohle je poprvy, co si pamatuju, kdy se netesim a nevyhlizim zadny novy Star Wars ... zvlastni pocit - ale zas muzou prekvapit uz jen v dobrym :D
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    CLUMP: tak Skarsgardovo charizma do te role zapadlo perfektne, moje asi nejoblibenejsi postava v Andorovi.
    JONY
    JONY --- ---
    Mě by zajímalo co je pravdy na těch údajných informacích o tom, jak Filoni nemá Andor rád a být na něm, tak ten projekt neexistuje.
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    Ackoliv se popravde tesim i na Ahsoku 2, Mauluv animak, Usvit Jediu (kde scenar pise Beau Willimon, autor trilogii Narkina 5 a epizod 4-6 druhy rady o Ghormanu pred masakrem), anime Devata jedi a nakonec i na toho Manda a Grogu. Nastesti neoatrim mezi ty, pro ktery jsou SW mimo Andora dead. Ackoliv Andor, to je laska na druhou a myslim, ze ho muzu jednoznacne zaradit mezi top 3 nej serialy vsech dob, aspon z tech, co jsem videl. Nevidel jsem teda jeste The Wire.

Snad budou zne pri rozdavani cen a snad Lucasfilm nejak na Andora navaze, at uz primo, nebo neprimo. Btw 10. epizoda dobre ukazala, ze serial nutne nepotrebuje Cassiana.
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    Ja chtel taky vic Sawa, vic vseho! Ale to je proste znamka kvality, jak nam ty postavy a serial vrostly do srdci, mozku i plic a zlaz. A asi urcitej smutek, ze je po vsem. Obava, jestli jeste nekdy dostaneme Star Wars takhle hluboky a komplexni. Ale jak uz tu zaznelo xkrat, cekaji jas opakovany shlidnuti, coz muj smutek mirne mirni a uz se nemuzu dockat.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    CLUMP: jj hraje to skvele :)
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    IOM_NUKSO: Naprosto chapu, ze ti bylo malo Sawa Gerrery. Forest Whittaker je v ty roli naprosto bozi a clovek proste chce vic. Ale neda se nic delat, mame jen dve serie. A myslim, ze se jim podarilo tu druhou pojmout nakonec velmi elegantne a na omezenym prostoru nepusobila uspechane. Jen holt zustalo mnoho jen naznaceno a nedoreceno.

Btw ta kratka scena, kde s jeho hologram na Yavinu hovori Mon a spol, byla vtipna.

Mon: Saw, we KNOW you’re on Jedha.
    Saw: I COULD BE ANYWHERE
    Mon: No, I’m not asking, I’m TELLING you we know.
    Saw: ANYWHERE IN THE GALAXY
    IKARI
    IKARI --- ---
    DWAY: Luthen ji postavil do pozice, ze on to proste udela, ale to neznamena, ze Mon nemohla udelat vic proto aby ho zastavila ... vzhledem k jejich uzky spolupraci jiste ma spoustu pak, ktery by mohla na Luthena pouzit, ale jejich pouziti by pravdepodobne ohrozilo celou rebelii, takze to je zase uplne ta stejna otazka: pritel nebo rebelie ... musela si vybrat, pricemz i necinnost byla v tomhle pripade vyberem, a zvolila si rebelii, cimz implicitne dala souhlas k jeho vrazde, coz tak zjevne i sama vnimala
    DWAY
    DWAY --- ---
    IOM_NUKSO: Ja to mam naopak, trosku mi chybi v moderni kinematografii prostor pro premysleni divaka. Takze v Andorovi bylo prave super, ze hodne veci neznacili a bylo treba si je domyslet. Proste me to donutilo i zapojit hlavu, misto abych mel vse servirovane na stribrnem podnose.
    DWAY
    DWAY --- ---
    IKARI: Ja bych teda rekl, ze spise nez ze by si to uvedomila, tak ji proste Luthen nedal na vyber. Vicemene ji postavil pred hotovou vec. Takze spise se pak musela vyporadat s moralni kocovinou.
    IKARI
    IKARI --- ---
    IOM_NUKSO: jo, co jsem se tak bavil s lidma, tak bud vedeli, ze Tay je mrtvej v ten okamzik, kdy poprvy otevrel pusu, a nebo vubec netusili, co se deje, coz myslim je chyba toho serialu ... me prijde, ze si tvurci uvedomili, ze tohle nemusi byt uplne jasny, tak pridali sceny, kde se Tay s Mon o tomhle bavi, ale problem je, ze pokazdy uplne stejne - ti co vedeli o co jde pak byli zmateni, proc to samy vidi uz ponekolikaty, a ti ostatni nedostali nic novyho, ceho by se meli chytnout ... je to myslim jeden z prikladu, proc ty prvni tri dily jsou viditelne horsi, nez pak zbytek serialu

kazdopadne tohle je ten typ serialu, kde bude kazdy objevovat neco noveho kazde opakovane shlednuti :)
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    Omg to mi vubec nedoslo, ze Tay byl odstranen :D ..ale to bude spis moje povahova vec. Mam obecne problem ve filmech/serialech vylustit nerecene, neukazane. Kdyz nastane vazny pohled nebo nejaka special hudba, tak chapu, ze neco se asi deje, ale netusim co. Vsimla jsem si te vymeny pohledu mezi Cintou a Val, ale nedoslo mi co to ma byt, o co jde :D
    U Dedry by byl asi zajimavej psychologickej proces, ale chapu, ze to je asi jen individualni preference.
    IKARI
    IKARI --- ---
    vubec zboznuju, jak velmi malo vyrcenych vet ma mene jak dva vyznamy (vyjma prvnich trech dilu druhy serie, teda) ... namatkou, co mi utkvelo v pameti:

kdyz Partagaz mluvi se Syrilem a Dedrou, tak rekne neco ve smyslu "horlivost a nezkusenost casto chodi ruku v ruce", coz je na povrchu komentar k rebelum na Ghormanu, ale taky je to narazka na Syrila, ktery prave promluvil k nadrizenemu, aniz by byl vyzvan, ale kouka pri tom na Dedru cimz taky komentuje to jakou cestu usla ona od prvni rady, kdy horiva byla ona, ale ted se zkusenosti se drzi vic zpatky - chef kiss
    IKARI
    IKARI --- ---
    IOM_NUKSO: to s Tayem pak pokracovalo ... pointa toho incidentu s Tayem byla v tom, ze Mon ukazal jak nelitostna ta rebelie musi byt - Tay za ni prisel a najednou se z nej stal pytel plny problemu a Mon si v tu chvili uvedomila, ze nejjednodusi, nejcistsi a pro rebelii a jejich spolecny cil nejbezpecnejsi reseni je Taye proste zavrazdit - nejdriv byla proti, ale pak s tim tise souhlasila ... a protoze to vidime z pohledu Mon, a je hodne dulezity abychom to videli prave z jejiho pohledu, tak nevidime Tayovu smrt primo - Mon vi, ze pokud Luthena nezastavi, tak Taye zabije, takze tim, ze to neudelala, tak to odsouhlasila - a kdyz pak vidime Cintu, jak Taye odvazi, tak bylo jasno

a tahle linka pak pokracuje v devaty epizode, kdy Mon ma dat ten projev a Luthen za ni prijde, ze v Bailove tymu, co ji ma vyzvednout je zradce a rekne ji, ze ji vyzvedne jeho clovek ... a Mon dostane flashbacky na Taye, protoze je najednou presne v jeho pozici - Mon toho vi prilis mnoho, a pokud ji po tom projevu Imperium zajme, tak riskuji strasne moc a ona vi, ze pro Luthena nejpragmatictejsi a nejbezpecnejsi by bylo ji okamzite po tom zabit, nez se dostane do rukou Imperia - takze treba Luthen lze a mezi Bailovymi lidmi neni zadny zradce a tohle si vymyslel, aby ji dostal on .... f*cking zboznuju tuhle show :D
    JONY
    JONY --- ---
    imho co víc bys chtěla řešit. Dedra prostě skončila ve vězení. Tečka. Tay byl zlikvidován při cestě ze svatby. Kleya se dostala do bezpečí mezi ostatní povstalce s tím, že konečně bude mít možnost žít někde mezi lidmi, se kterými si bude rozumět a kde si najde přátele. Saw Gerera má svoji hlavní linku v animácích, no a Bix vychovávající dítě stranou mimo povstání... Přišlo by mi přes hlavu tam rozjíždět další linku. Teoreticky by tohle spíš bylo na nějaký spinoff, ale dělat kvůli tomu další sezonu Andoru by byla nastavovaná kaše. Celé to funguje podle mě s R1 naprosto parádně. Jinak na youtube je vystřižená scéna, kdy při úniku Mon Mothmy ze senátu, se chce rozloučit s dcerou a nepodaří se jí s ní setkat, je tam jen scéna prázdného bytu. Což je za mě pěkné znázornění toho,co včechno při přesunu na Yavin musí nechat za sebou, ale vyhodili to, protže to údajně z toho střihu dost trčelo a rozhodilo tempo. Nicméně scéna je prý canon. Dle tvůrců proběhla , jen ji neukázali. :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam