• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BLOWUPHobby truhlari, tesari a vubec woodworkeri vseho druhu
    JIRIKK
    JIRIKK --- ---
    JIRIKK:
    Kdyby to někoho zajímalo, tak problém křivých dveří u skříně jsem vyřešil pomocí tohoto: https://www.hranipex.cz/cs/produkt/riex-es03-vyztuha-dveri-2250-mm-cerna-fwf003404/

    Díky všem za cenné rady. Příště už do toho pouze se spárovkou nejdu :-)


    MAJA
    MAJA --- ---
    ANDY_WARHOL: delší prkna na venkovní věci moc nehobluju a na ty moje prkýnka to stačí ... ale je dost rozdíl i v pohodlnosti práce i ve výsledku i třeba entry level felder (alias hammer) se spirálovou hlavou ....
    8Z4S
    8Z4S --- ---
    FRANTAVOKURKA: já to mám stejně,malá dílna a tohle jsem si vynesl ven(má to asi 70kg) a dlouhý prkna protahnul venku..kvalita i rychlost za mne dobrý..tak dej pak vědět,co na ni řikáš
    FRANTAVOKURKA
    FRANTAVOKURKA --- ---
    8Z4S: Na tu uz delsi dobu taky koukam. Velka se me do dílny nevejde a ktem sheppach atd mam dost neduveru. Planuju si to metabo pujcit na zkousku na vejkend v bauhausu ji pujcujou za 1200... ale uz to vymejslim rok a jeste jsem se ktomu nedokopal.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    ANDY_WARHOL: Mozna se budes divit, ale ja se pravidelne divam na videa v japonstine, a to ze jim nerozumim mi nijak nevadi. Vetsinou tam jdou zapnout titulky v anglictine, pro cesky pepiky to ale mozna bude problem. Kupodivu ale i ty kde ty titulky zapnout nejdou nekomu s prumernou inteligenci muzou pomoct.

    Ja za tvoje komplexy menecennosti fakt nemuzu. Postnul jsem - pro kazdyho, a aniz bych ji adresoval primo tobe - informaci, kdo si z toho neco umi vzit, ten si neco vezme, kdo ne, ten si bude ty informace halt muset hledat jinde. Tak uz to na tech internetech halt chodiva, vitej.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    ANDY_WARHOL:

    Hele, me ty maly masiny nezajimaj. Pamatuju se, ze tam byly celkem relevantni informace, ale absolutne nemam v umyslu se na neco co me nezajima jenom kvuli nejakymu ID z internetu divat znovu a psat mu nejaky resume. Take it or leave it, not my problem, existujou treba titulky.

    Typickej nyx, kazda pomoc musi byt po zasluze potrestana :-)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MAJA: potrebujes podperu. pak by to melo jit poouzit i na delsi prkna. ja mam limit tak 2 metry.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MAJA: budes se divit ale prave ty detaily jsou dulezite. napriklad to co zminujes s tim prendavanim odtahu, druha vec je, ze nektera muze mit pevnejsi stul atd.

    jinak ja bych se rad drzel tak do 10k+-, ta metabo stihu uz pres dvacet a tam bych si vybral neco jineho, ale tolik ted za to davat nebudu. pristi rok si postavim dilnu a budu kupovat neco na 380, takze za to ted nechci vyhazovat zbytecne moc
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    Ja ty maly masiny moc nesleduju, ale kdysi udelal MHM test tech levnejch co maj spiralovy noze, a jsou tam celkem podstatny rozdily - pamatuju se ze v tom videu padaly vyrazy jako "podvod". Doporucuju shlednout.

    Die Wahrheit über (Spiralmesser) Hobelmaschinen
    https://www.youtube.com/watch?v=e8CTkdHNtKI
    MAJA
    MAJA --- ---
    Já už mám pár let o číslo menší (20cm šíře), od Scheppachu, a celkem funguje - má svoje omezení, tvrdší dřevo se musí ubírat po málu a plastový nástavec pro odtah vyžaduje trochu pevnější nervy při přendavání, ale třeba nože jdou koupit na Ali za cca čtvrtinu ceny, co tady, a nepoznám rozdíl.

    Záleží, co se s tím bude dělat. Na delší prkna cca >1m už se s tou mojí nedělá dobře.
    8Z4S
    8Z4S --- ---
    ANDY_WARHOL: já měl na zkoušku půjčenou Metabo HC 260 a byl jsem z toho celkem nadsenej,fungovalo to dobře.Protahoval jsem prkna šíře 25cm a dobrý.Srovnavacku sem nezkoušel.Delaji i ve verzi 220,já měl tu silnější na 380.
    MAJA
    MAJA --- ---
    ANDY_WARHOL: Nevím, jaký je rozpočet, ale snad všechny ty levné se liší převážně detaily, jako jsou barva krytu apod. :-)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Potřebuju nutně hoblovku s potahem, ale nemám místo ani peníze ani 380v abych si pořídil větší stroj.
    Je hodně moc těch levnějších, který vypadají dost podobně, ale budou tam určitě rozdíly.
    Má někdo tip, který z těch levných strojů bude použitelný ?
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    MAJA: To neni primarne vlhkosti, ale letama, zkrouti se to nazpatek.
    MAJA
    MAJA --- ---
    co to sundat, navhlčit na jedné straně a nechat srovnat .... a pak zafrézovat nějaké výztuhy ... ???
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    JIRIKK: Spíš to nepůjde. Tyhle konstrukce (ony to vlastně ani konstrukce nejsou...) z nijak nezpevněných spárovek jsou prostě defaultně blbě a jsou proti všem pravidlům. Jediný, co můžeš zkusit, je přiohnout to nějakým táhlem na principu tětivy. Kup si 2mm ocelový lanko, svorky, nějaký malý napínák a z vnitřní strany udělej diagonálu třeba od horního pantu ke spodnímu rohu a zkus to tím napínákem napnout. Lanko by poličkám vadit nemělo a s trochou štěstí to půjde. Akorát to v tom vychýleném rohu musíš pořádně ukotvit (např. navrtat pár cm hlubokou díru do spárovky a dát tam kus závitový tyče), jinak se to vylomí, protože tam bude tah jak kráva...
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    JIRIKK: nerad bych pusobil pesimisticky, ale tohle se koriguje obtizne a moc to nejde. U objektu ze dreva ktery by mely zustat nezkrouceny se tomu zkrouceni vetsinou snazi zabranit volba dreva: ytpicky se dvere delaj s vyplnema, kde ram je z prken se stojatejma letokruhama a vyplne ktery ten ram drzi v rovine potom muzou bejt z lezatejch letokruhu. U latovky by v idealnim pripade ty prkna nemely bejt z nejakyho pokroucenyho kmene, ten se i po vysuseni bude vzdycky pohybovat trochu nevypocitatelne. Rovnat to cely imho moc nejde, no.
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    JIRIKK: Nejjednodussi je asi dat mezi policky horizontalne dostatecne robustni hranol, pres temer celou siri kridla, z nejakyho tvrdsiho dreva. Ale stejne se to muze casem zas castecne zkroutit, zalezi, jak moc to tahne. Klidne tam ty hranoly dat prubezne na delce, treba tri, ctyri, tim se nic nezkazi. Je s tim v dnesni dobe obecne problem, protoze se to susi a lepi vselijak.
    JIRIKK
    JIRIKK --- ---
    Ahoj.
    Chtěl bych zkušenější poprosit o radu. Mám dveře od skříně ze smrku spárovky 18mm. Po namontování se mi postupně zkroutily do vrtule (viz. foto). Pravý horní, Pravý dolní a levý horní roh doléhají tam kam mají, ale u levého dolního je mezera mezi rohem a dnem skříně cca 2cm. Jak se to řeší? Napadá mě výztuha z nějakého tvrdšího dřeva, nebo plechová pásovina nebo toho https://www.hranipex.cz/cs/produkt/hawa-dverni-vyztuha-h-2040-2600-mm-alu-set-pro-1-kridlo-fwf004793/
    Navíc uvnitř jsou poličky, které těsně přiléhají na dveře a tudíž není možné dát tam nějakou vertikální výstuhu, ale jen horizontální (mezi poličky). Máte s tím někdo zkušenost? Díky.


    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam