• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PSILOCYBERRobotické sekačky
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    tak skoro druhá sezona za námi a já sem tedy můžu vrhnout s mými zkušenostmi. Minulou sezonu jsem si pořídil za kilčo dTest článek o robotických sekačkách a na základě toho testu jsem tenkrát koupil tuto sekačku:
    RIWALL robotická akumulátorová sekačka RRM - 1000 | MALL.CZ
    https://www.mall.cz/sekacky/riwall-roboticka-akumulatorova-sekacka-rrm-1000?
    vzhledem k tomu, že to byla moje první zkušennost, tak jsem byl naprosto nadšenej. Říkal jsem si věci tipu... na co mobilní aplikace, hlavně, že to dobře poseká i ne úplně dokonale rovnej trávník za luxusní peníze. Bohužel sekačka přežila právě tu jednu sezonu a na začátku této sezony jí totálně umřela elektronika a šla na reklamaci. V Riwallu mi odpověděli po měsíci, že je neopravitelná a vrátili mi peníze. Jak už jsem byl ale zhýčkaný tím, že jsem nemusel neustále jak blbec běhat se sekačkou a složitě se zbavovat posekaný trávy, tak byl pro mě ten měsíc utrpení a hodně intenzivně jsem řešil jakou sekačku pořídit. Jestli znovu tu samou doufajíc, že to byl jenom špatný kus. Nakonec jsem se ale rozhodl jinak a na doporučení kamaráda si trochu připlatil a koupil toto:
    Robotická sekačka Worx Landroid M500 - HORNBACH
    https://www.hornbach.cz/p/roboticka-sekacka-worx-landroid-m500/4626100/?wt_mc=cz.paid.sea.google.alwayson_assortment.pla.roas15.18411271907..&wt_cc1=18411271907&wt_cc2=&;wt_cc3=&wt_cc4=&wt_cc6=4626100&wt_cc7=

    Do dneška nechápu jak jsem bet toho Worxe mohl žít. Ten Riwal sice posekal ale byl doslova tupej jak pučštok. Neustále se někde zasekával a musel jsem ho stále znovu spouštět. Worx je proti tomu uplnej genius. Prostě když najede někam kde by se zasekl, tak si prostě vycouvá, pootočí se a zkusí to znovu. Když to nepoomůže, tak tak dělá i několikrát po sobě aby se z toho vymotal a mohl pokračovat v sekání. Prakticky jediný záseky byly způsobený nějakou hračkou namotanou do nožů, kterou děcka nechaly válet na trávníku.

    No a aplikace je věc sama o sobě. Myslel jsem, že je to zbytečnost ale opravdu není. Ten komfort toho, že ho můžu pohodlně zapnout, případně poslat domů aniž bych musel vylejzat ven, je prostě k nezaplacení. Navíc i těch málo záseků mi hodí notifikaci a vim, že neseká když by měl. Prostě pecka.

    Jediná nevýhoda, kterou u něj vnímám spočívá v menším záběru sekání než měl ten Riwall. Tim pádem Worxu trochu déle trvá než dosáhne opravdu posekanýho trávníku. Je tam trochu víc neposekaných ostrůvků. Riwall skutečně když fungoval a nebyl zrovna zaseklej měl ten výsledek sečení o poznání lepší. Ale tak tady stačí počkat třeba o týden déle a klidně ho i častěji zapínat a výsledku se dopracuje taky.

    A na konec bych přidal jednu naprosto brutální výhodu Worxu. Je totiž modulární a lze do něj dokoupit různý vychytávky. Kromě snadno vyměnitelný baterky tak lze dokoupit i infra červený detektor překážek, který pak elegantně objede (vhodný pro zahrady s různejma členitostma), booster wifi, nějakou vychytávku proti lupičům nebo flexibilní vyznačení nogo zon.
    PSILOCYBER
    PSILOCYBER --- ---
    Taky se chystám něco pořídit na příští sezonu, a taky jsem právě hledal ten bezdrátový systém, protože u nás je to tak členitý, že se mi do toho extra nechce. Zeptám se, pokud bych se rozhodl pro drátový systém a to, co se dodává k danému modelu nestačilo, předpokládám, že drát jde dokoupit a prodloužit, je to tak?

    PLACHOW: Je to přes GPS žejo. Ale zatim je to myslim jen u nějakýho mega drahýho modelu teď nevim jaký značky. Moc nefungují? Za tu cenu, to by teda mělo sakra fungovat :)

    Jinak fajn, že jste přehlasovali odpůrce založení diskuze, jednu chvíli to bylo myslim úplně vyrovnané :)
    PLACHOW
    PLACHOW --- ---
    Jasně, jen mulč. Že by se ten robůtek ještě chodil vysypat, tak daleko ještě ta technolgie nepokročila :)
    Jinak akce Gardena: zrovna jsem dotáhl "naváděcí" kabel (50m!) a nechal sekačku "zkalibrovat". Sekačka hodinu divoce jezdila po zahradě, aby pak zahlásila "calibration failed". Tak nevím. Zkusil jsem jí vyslat sekat, ale svině se po třech metrech otočí a vrátí do stanice. Pokračování zachvíli.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    EZECHIAS: Mame cca 600m. Jezdi dvakrat denne cca hodinu, nikdy neseka celou zahradu, ale nejaky vzory. To co namulcuje je tak 1-2 mm, takze to neni problem
    EZECHIAS
    EZECHIAS --- ---
    PLACHOW: Diky moc, pak ma druhy dotaz :] co zahrada cca 600m travnik? Zvlada to nejak rozumne posekat na jeden zatah?

    A asi posledni: ted vetsinu travy sbiram, pac jinak ten travnik extremne roste “nahoru”. Predpokladam, ze ty roboti umi zatim jen mulc, ne?
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    U nás v Žirovnici (Vysočina) jezdí takové nějaké sekající UFO na trávníku místního fotbalového hřiště. Zkusím někdy vyfotit, natočit :)
    PLACHOW
    PLACHOW --- ---
    EZECHIAS: Existují i bez drátu, ale moc zatím nefungují, obzvláště ne pro velké zahrady. Já mám drát naštěstí zakopaný (opruz!) a doufám, že nová sekačka ho bude akceptovat. Nahrazuji Bosch Indego 700N za Gardenu 1500.
    EZECHIAS
    EZECHIAS --- ---
    Mozna zacnu dotazem :] Uprimne tu technologii moc nesleduju, tak pardon za zakladni dotaz.

    Je porad potreba tahat kolem travniku drat, aby sekacka nezrusila napr zahon?
    TORI
    TORI --- ---
    Vítejte a ať se vám tu líbí.

    Můžete pozvat své přátele.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam