• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XL1Cestovní pojištění- osobní zkušenosti, nejlepší varianty
    Zkušenosti s cestovním pojištěním od různých CZ i zahraničních pojišťoven- co funguje a co ne.
    Která pojišťovna je spolehlivá a postará se okamžitě o platby za Vás na místě ?
    rozbalit záhlaví
    OTAKAR_KUBIN
    OTAKAR_KUBIN --- ---
    Ahoj, jedu do USA, na týden pracovně a pak soukromě.
    Z toho důvodu potřebuju sjednat dvě cestovní pojištění samostatně.
    Je to v pohodě (budou se v jednom dni překrývat)?
    Půjdu asi do Generali, ale nakonec je to docela jedno.

    Díky!
    QUIP
    QUIP --- ---
    IRINA: Dost zalezi na tom, jak ochotny ten doktor je a jestli to jde zmenit i u nich v systemu. Ja byl nedavno v nemocnici v Italii a klidne si me tam zapsali pod spatnym datumem narozeni a i kdyz jsem je na to upozornil, maji to na vsech RTG a lekarskych zpravach, co jsem od nich dostal a co posilali pojistovne. Nikomu to nevadilo, ale kdyby ano, urcite bych je mohl pozadat, at si to u sebe opravi a poslou novou zpravu pojistovne, protoze vim, ze si kopirovali moji obcanku a karticku pojistence, takze to tam maji nekde i spravne. A navic teda personal v te nemocnici byl i docela ochotny, az na obrovskou jazykovou barieru :)
    Takze pokud myslis, ze byl doktor "normalni", zkus ho kontaktovat, ze mas tenhle problem s pojistovnou a ze nevis, kde mohlo vzniknout tohle nedorozumeni ohledne "3 dnu", ale ze bys byla rada, kdyby mohl poslat opravenou lekarskou zpravu znovu tak, jak to bylo doopravdy - ze to bylo jen 3 hodiny a ne 3 dny.
    Mezi tim muzes tedy kontaktovat i pojistovnu s tim, ze pokud je nekde uvedeno, ze problemy trvaly 3 dny pred tim, tak je to chybna informace, ze to bylo jen 3 hodiny.
    A pak by ses jeste mohla poradit s nejakym pravnikem, jakym zpusobem je mozne z pojistovny ziskat zaznam toho telefonatu. Kdyz jim ted reknes, ze na tom telefonatu to je urcite spravne, tak muze pojistovna zacit delat drahoty a prohlasit, ze ten telefonat uz smazali. Nevim, jak tohle chodi a jestli maji nejakou povinnost je nekde nejakou dobu uchovavat, tohle je uz opravdu na pravnika. Ale mozna existuje nejaka sance, jak z nich dostat ten zaznam telefonatu, aniz by si to spojovali s tim, ze je na nem dukaz tvoji neviny.
    Bohuzel je to s pojistovnama vzdycky nerovny boj a kdyz ty ten hovor zaznamenany nemas, jsou oni ve vyhode. (doporucuju si takove hovory vzdy nahravat, ale po bitve je kazdy general, to je jasny)
    IRINA
    IRINA --- ---
    QUIP: na lekare kontakt mam, otazka je, jestli bude ochotny zpravu zmenit, nebo doplnit. mam po nem teda chtit doplneni zpravy-protoze zadny doktor asi nebude chtit uznat chybu…nefer je, ze je to cely nespravedlivý, protoze jsem fakt byla zdrava a onemocnela az tam. navic jsem mela cestovni pojisteni-kdybych nemohla odjet, tak proc bych asi nekam jezdila nemocna, kdyz by mi vratili komplet penize za zajezd…
    QUIP
    QUIP --- ---
    IRINA: Pokud dokazes kontaktovat lekare, tak bych zacal tam.
    Zpravu od lekare, kterou jsi predavala pojistovne, jsi nekde podepisovala? Klidne bych se odvolaval na to, ze nevim, co ve zprave je, kdyz je cizim jazykem, kterym nehovoris (pokud nahodou nemas nekde na netu CV, kde udavas, ze mas z AJ certifikaci :))
    A pak bych urcite chtel po pojistovne prepis toho telefonatu, kde jsi jim ohlasovala, co mas za problemy.
    IRINA
    IRINA --- ---
    Ahoj, dnes mi z pojistovny zamitli proplaceni lecebnych nakladu na dovolene v Egypte, protoze lekar do zpravy chybne napsal, ze jsem mela potize 3dny pred navstevou kliniky (a v tu dobu jsem jeste ani na dovokene nebyla) a proto mi pojistny narok nevzinka. Nic takoveho jsem ale nikdy nerekla a diskomfort, se kterym jsem tam sla trval 3 hodiny pred navstevou kliniky. Navic jsem jeste pred tim volala na asistencni sluzbu, kde mi navstevu lekare odsouhlasili-bude urcite existovat telefonicky zaťznam, do popisu udalosti jsem napsala dne: tehdy a tehdy ….jsem tacala mit potize a po 3 hodinach jsem sla k lekari. Je nejaka moznost se nekde odvolat? Zprava je napsana v anglictine-muzu se odvolat na to, ze treba neumim anglicky? Jedna se o dost penez…jsem v soku a dost rozladena, jak se pojistovna zachovala. Ma cenu kontaktovat lekare, aby zpravu doplnil nebo opravil? Predem diky
    ALLEKTO
    ALLEKTO --- ---
    nedovedl by někdo poradit i ohledně úrazového pojištění?
    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Ahoj. Doporucite prosím pojišťovnu,kde uzavřít cestovní pojištění pro tříčlennou rodinu(2 dospěli,1dite). Cesta po Evropě,6mesicu v kuse ,bez návratu do ČR. Minuly rok jsme měli uzavřené pojištění u Cpp na 12mesicu(vycházelo to levněji než na šest) s limity a cenou viz foto. Přemýšlím jestli uzavřít to same nebo jestli by se dalo sehnat levněji. Diky za rady

    QUIP
    QUIP --- ---
    ZBYNEK: Ony uz to skutecne nektere pojistovny nabizi jako kombinovane produkty. Ja mam v ramci POV od Allianz i nejake pojisteni proti prirodnim udalostem, stretu se sveri, vandalismus, skla atp. Urcite to nenahrazuje plnohodnotne HAV, ale zaroven toho kryje vic, nez obycejne POV a cena byla jen o par stovek vyssi.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOCOURR: 3 mesice. Uff… ja tam byl tri dny a tak nejak stacilo. Jakoze 14 dnu bych se zabavil. Ale 3 mesice…
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    ZBYNEK: No myslel jsem to tak, že v rámci zelený karty mám krytou škodu i na mém vozidle (ale je to nějaká symbolická částka, tuším že 10k) + odtah do nejbližšího servisu tam je samozřejmě taky.
    Jinak pojedu spíš road trip, chci pojezdit Litvu, Lotyšsko i Estonsko - města i národní parky (budu tam dohromady asi 3 měsíce), autem to bude víc na pohodu (navíc v těhle zemích je dovoleno kempovat a přespávat v autě na státních pozemcích skoro všude a v mém autě se spí fakt pohodlně :-) ).
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    KOC256: Tak toho bych se fakt nebál ;)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    U toho odtahu jen bacha na to, aby te vzdy nechteli odtahovat domu. Pokud chces byt nekde X dni autem, tak ti je asi k nicemu, ze te odtahnou do CR. Tak to chce nejak domyslet…
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    KOCOURR: "POV si platím to nejlepší, co moje pojišťovna nabízí, takže je tam v ceně i nějaký havarijko" - ne, POV a HAV jsou oddělené produkty, určitě v rámci povinného ručení nemáš havarijku; naopak asistenčky už dnes bývají samozřejmostí, jen pozor na limity

    Do zahraničí není špatné si zaplatit asistenčky od UAMK.

    A do Tallinu chceš autem jako road-trip, nebo abys měl auto na místě? Není pohodlnější tam letět a půjčit si auto na místě?
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    ADAMIRA: limit mají 15 let, co jsem zatím našel
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    KOCOURR: hmmmm a jaký maj limity na to stáří?

    zkus https://www.unionpojistovna.cz/
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    ADAMIRA: Zkusil jsem si namodelovat cenu individuální pojistky na nejbližší cestu do Španělska (35 dní) a vychází to jen o něco málo levněji, než to celoroční od Axy (ta Axa za to celoroční chce asi jen 2200 Kč a za 35 dní ve Španělsku to vyhází asi na 1900 Kč). Takže asi rozhodnuto.
    U připojištění auta narážím na komplikaci, mám SUV z roku 2004, stav v pohodě, nikdy mě to nikde nenechalo, ale koho to zajímá, že? Jednoduše je starší 15 let a zatím marně hledám pojišťovnu, která by to při tomhle stáří připojistila...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    KOCOURR: heled jestli to chceš řešit takhle separe, tak bych si fakt spočítal jestli by jsi neměl lepší to rozházet na ty individuální pojistky, nemusel by jsi tam pak řešit ani ty výjezdy (ale fakt nevím co vyjde levněji)

    Jo jinak do Tallinu/Finska si to připojištění na auto vem, nejde o limity POV/HAV, ale o asistenci - tam si to připojisti určitě (u POV je většinou fakt nic)
    "odtah v rámci EU" se obávám žádná pojistka nemá, jsou tam místní a případná repatriace (tam bacha na limity a podmínky - opravdu doporučuju si je prostudovat)

    Ty ceny se fakt mění, možná bych to hodil i do nějakýho srovnávače, jinak co se týká řešení PU - tam je to fakt hrozně individuální, ale obecně, čím dražší pojistka tím jednoduší/rychlejší řešení PU :)
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    ADAMIRA: Tak už mi volal borec z Axy, limit na výjezd je tam 90 dní (cestu si prostě naplánuju tak, abych se do toho limitu vešel). Připojištění auta v rámci tohohle pojištění opravdu nejde, ale auto budu potřebovat až v květnu, tak to budu řešit pak separátně.
    Jinak autem plánuju dojet určitě až do Tallinnu, Finsko si dám nejspíš jen na pár dní hromadnou dopravou. POV si platím to nejlepší, co moje pojišťovna nabízí, takže je tam v ceně i nějaký havarijko, ale např. odtah v rámci EU tam myslím není, to budu muset dořešit. Nějaké doporučení u koho to vychází rozumně a hlavně případné řešení PÚ je v klidu?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    KOCOURR: pokud bude ten tříměsíční výlet do 90 dnů a najdeš roční pojištění s vycestováním na 90 dnů tak bych to pak cenově porovnal oproti nákupu jednorázových pojistek a podle toho bych si vybíral

    (+ bacha k většině celoročních se nedá připojistit auto)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    KOCOURR:
    - ověřil bych si zda se to nebude brát jako práce - u pojištovny kde si nakonec vybereš pojištění - u toho dobrovolničení by to mohl být problém (aby nebyla potřeba pracovní pojistka)
    - rekreační sport má většina pojistek, to je asi OK
    - pozor s tou dobou trvání výletu, ono roční pojistka neznamená roční pojistka, znamená to že platnost pojistky je rok ale jsou tam omezený doby toho výjezdu (třeba 30 nebo 90 dní)
    - pojištění auta bych si připojistil podle toho jak daleko pojedeš + jakou máš asistenci v POV/HAV


    KOCOURR: zkusil jsem to uzavřít a ani tam nepíšou jakej je ten limit na vycestování :/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam