• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XL1Cestovní pojištění- osobní zkušenosti, nejlepší varianty
    Zkušenosti s cestovním pojištěním od různých CZ i zahraničních pojišťoven- co funguje a co ne.
    Která pojišťovna je spolehlivá a postará se okamžitě o platby za Vás na místě ?
    rozbalit záhlaví
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    KOCOURR: hmmmm a jaký maj limity na to stáří?

    zkus https://www.unionpojistovna.cz/
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    ADAMIRA: Zkusil jsem si namodelovat cenu individuální pojistky na nejbližší cestu do Španělska (35 dní) a vychází to jen o něco málo levněji, než to celoroční od Axy (ta Axa za to celoroční chce asi jen 2200 Kč a za 35 dní ve Španělsku to vyhází asi na 1900 Kč). Takže asi rozhodnuto.
    U připojištění auta narážím na komplikaci, mám SUV z roku 2004, stav v pohodě, nikdy mě to nikde nenechalo, ale koho to zajímá, že? Jednoduše je starší 15 let a zatím marně hledám pojišťovnu, která by to při tomhle stáří připojistila...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    KOCOURR: heled jestli to chceš řešit takhle separe, tak bych si fakt spočítal jestli by jsi neměl lepší to rozházet na ty individuální pojistky, nemusel by jsi tam pak řešit ani ty výjezdy (ale fakt nevím co vyjde levněji)

    Jo jinak do Tallinu/Finska si to připojištění na auto vem, nejde o limity POV/HAV, ale o asistenci - tam si to připojisti určitě (u POV je většinou fakt nic)
    "odtah v rámci EU" se obávám žádná pojistka nemá, jsou tam místní a případná repatriace (tam bacha na limity a podmínky - opravdu doporučuju si je prostudovat)

    Ty ceny se fakt mění, možná bych to hodil i do nějakýho srovnávače, jinak co se týká řešení PU - tam je to fakt hrozně individuální, ale obecně, čím dražší pojistka tím jednoduší/rychlejší řešení PU :)
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    ADAMIRA: Tak už mi volal borec z Axy, limit na výjezd je tam 90 dní (cestu si prostě naplánuju tak, abych se do toho limitu vešel). Připojištění auta v rámci tohohle pojištění opravdu nejde, ale auto budu potřebovat až v květnu, tak to budu řešit pak separátně.
    Jinak autem plánuju dojet určitě až do Tallinnu, Finsko si dám nejspíš jen na pár dní hromadnou dopravou. POV si platím to nejlepší, co moje pojišťovna nabízí, takže je tam v ceně i nějaký havarijko, ale např. odtah v rámci EU tam myslím není, to budu muset dořešit. Nějaké doporučení u koho to vychází rozumně a hlavně případné řešení PÚ je v klidu?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    KOCOURR: pokud bude ten tříměsíční výlet do 90 dnů a najdeš roční pojištění s vycestováním na 90 dnů tak bych to pak cenově porovnal oproti nákupu jednorázových pojistek a podle toho bych si vybíral

    (+ bacha k většině celoročních se nedá připojistit auto)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    KOCOURR:
    - ověřil bych si zda se to nebude brát jako práce - u pojištovny kde si nakonec vybereš pojištění - u toho dobrovolničení by to mohl být problém (aby nebyla potřeba pracovní pojistka)
    - rekreační sport má většina pojistek, to je asi OK
    - pozor s tou dobou trvání výletu, ono roční pojistka neznamená roční pojistka, znamená to že platnost pojistky je rok ale jsou tam omezený doby toho výjezdu (třeba 30 nebo 90 dní)
    - pojištění auta bych si připojistil podle toho jak daleko pojedeš + jakou máš asistenci v POV/HAV


    KOCOURR: zkusil jsem to uzavřít a ani tam nepíšou jakej je ten limit na vycestování :/
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    KOCOURR: Zatím mi asi nejlíp vychází roční pojištění od Axy - varianta Excelent, ale ještě jsem nepročetl celý podmínky. Nestudoval jste to někdo, je to v pohodě?
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    ADAMIRA: Pracovat tam budu, ale jen jako digitální nomád pro český organizace. Jinak budu z větší části objíždět workaway místa, kde budu zároveň jako dobrovolník. Sportovat u toho budu asi taky, ale jen rekreačně - jóga, běh, plavání - prostě klasika.
    Nejdelší výlet bude asi na 3 měsíce, jinak min. 2-3 týdny.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    KOCOURR: Budeš tam pracovat nebo sportovat? Jak dlouhý ty jednotlivý cesty budou?
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    Ahoj, letos plánuji několik cest do zahraničí (celkem 5-7 měsíců mimo ČR), vše v rámci EU, dopravu budu kombinovat letecky a vlastním autem. Máte doporučení na nějaké dobré pojištění? Je lepší si před každou cestou uzavřít nové, nebo jedno na celý rok?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    btw rizikové sporty má AXA například u ferrat max do obtížnosti B/C, pokud by někdo chtěl lézt těžší tak bych doporučil ten alepnverein nebo krátkodobě Direct (ten měl myslím do F ale taky doporučuju zkontrolovat před nákupem)

    A ted koukám na alpenverein a to krytí je mimochodem hroznej shit, jakože hodně špatný, ale slevy na chaty dobrý :)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    FIELDMAN:
    - já neříkám že jsi někde za posledních několik let byl, jenom říkám že je potřeba řešit na kdy/na jak dlouho
    - u ročního pojištění to u hodně pojišťoven nejde, zkusil jsem to na tý axe ted a taky tam ta nabídka nebyla, u alpenverein je to v základu
    FIELDMAN
    FIELDMAN --- ---
    ADAMIRA:
    - Déle jak na 90 dní jsem nejel už několik let. Když jsem to před šesti roky řešil, tak jsme "papírově" na den přicestovali do ČR a perioda se obnovila
    - Připojistit rizikové sporty se dá. A to jak u AXA tak u dalších pojišťoven. (já například k tomu ještě AlpenVerein -http://pojisteni-alpenverein.cz/ - opět pro celou rodinu)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    FIELDMAN: no řekl bych že minimálně řešíš kdy jedeš (max délka cesty je tam dle mýho 90 dní) a co tak koukám tak se k ročnímu u Axy nedaj připojistit třeba rizikový sporty

    S tím "mamé za sebou snad všechno" bych byl opatrnej
    FIELDMAN
    FIELDMAN --- ---
    Rodinné celoroční AXA premium. Neřeším kam jedu, kdy jedu, jak jedu...

    Z pojistných událostí máme za sebou snad všechno kromě repatriace (naštěstí) a vždy bez jakýchkoliv problémů.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    KOC256: co dělá "osobní bankéřka" na lince pojištovny/asistenčky?


    Já vím že dost pojišťoven, svoje "prémiové/VIP služby" dodává i když si pojistíš pytlík na brambory za dvě koruny ale dostaneš služby jako každej jinej.

    Představa že se jim na telefonu objeví "Tonda Novák - VIP přístup" a ty operátoři se budou chovat jinak, je opravdu mylná, i když to umí "zahrát" tak, že to tak vypadá. (Ben There, Done That! ;) )
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAMIRA:
    SPLIFFBOY:
    No třeba číslo pojistky a další věci u sebe nemám. Jinak pravda ano oprávněná připomínka...

    No nevím co přesně je iluze, ale třeba cokoliv mohu řešit na jednom čísle, přes osobní bankéřku, když není k dispozici, přepme někam kde se někdo ochotně věnuje. Je to fakt nebe a dudy...
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    KOC256: ono teda jen pro poradek - po kontaktu asistencni linky ti Axa zasle formular na mail ;)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    KOC256:
    - tak samozřejmě, každej to má jinak, já neříkám že tam ta možnost nahlašování po telefonu být nemá, já se divím že tam není možnost online nahlášení (kterou v případě pojištění batožiny využije 95% lidí) - ale teda nevím jestli ti rozumím "než abych se rozčiloval u nějakého formuláře, kde polovinu věcí u sebe nemám nebo musím hledat atd." ty ty věci nemáš při vyplňování formuláře ale máš je u sebe při čištění zubů? Je jednoduší něco hledat během telefonátu než když sedíš u PC? Btw ty dokumenty stejně nakonec budeš muset poslat (nějak) - tzn. buď opět elektronicky, poštou nebo osobně

    "prémiové služby" - to je obrovská, ale stále zažraná iluze :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAMIRA:
    To je asi úhel pohledu. Já teda raději zapnu telefon a dám si sluchátko a klidně si jdu mýt zuby a počkám až to někdo zvedne, než abych se rozčiloval u nějakého formuláře, kde polovinu věcí u sebe nemám nebo musím hledat atd.

    Samozřejmě s tím čekáním to je nadnesené, když máte prémiové služby, kde vás díky čísla telefonu už oslovují jménem atd.

    Ale na druhou stranu vnímám i to, že je tu spousty introvertů (ajťáků) co upřednostní cokoliv před osobním nebo telefonním kontaktem :-).
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SPLIFFBOY: teď na to koukám, ani jsem tomu nechtěl věřit - tomu nahlašování všech poj. událostí pouze po telefonu

    to je slušnej pravěk teda :/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam