• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KERRAYAI Art - Tvorba za pomocí umělé inteligence: Midjourney, DALL·E 2, Stable Diffusion, OpenAI
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    #nástroj #hry Using ControlNet in real time to generate characters for a game prototype
    Reddit - Dive into anything
    https://www.reddit.com/r/StableDiffusion/comments/13my8ks/using_controlnet_in_real_time_to_generate/
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    KERRAY: umí nějaká free varianta hlasového synthu (anglicky) nastavení časových úseků (kdy má začít které slovo) a zároveň i nastavení rychlosti čtení v jednotlivých usecích? Nebo aspoň tu rychlost, klidně globálně.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    nějaké tipy na nástroje, které by uměly syntetizovat češtinu? ElevenLabs jsou super na angličtinu, chtěl bych něco podobně schopného na pár českých hlášek... přinejhorším můžu nechat pracovat klasické google hlasy nebo azure, ale to se s aktuálními možnostmi nedá srovnávat
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    ARAON
    ARAON --- ---
    KERRAY: Jsem zvědavý, kdy podobné záležitosti zaintegrují do Photoshopu.
    ARAON
    ARAON --- ---
    https://twitter.com/icreatelife/status/1659775001833222146
    NOIK
    NOIK --- ---
    https://twitter.com/heyBarsee/status/1659579171893305346
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    FRK_R23: Jo zkouším to na leonardo.ai, model Leonardo Diffusion.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Nechal jsem ChatGPT napsat prompt pro verzi sebe sama. Mužská, ženská a robot. Lidi celkem nuda, ale robot je podle mě slušnej :)

    prompt: Intricate and visually engaging portrayal of ChatGPT as a friendly, asexual robot. Photorealistic rendering of an advanced AI entity, the design is balanced and approachable, mirroring its intelligent and assistance-oriented nature. Shimmering metallic structure, eyes radiating a gentle, welcoming glow of data processing, and a neutral facial expression exuding warmth and reassurance. The robot's form is a blend of contemporary and futuristic aesthetics, symbolizing the cutting-edge technology it encapsulates. The backdrop is a harmonious array of data and digital patterns, underscoring the AI as the centerpiece of this digital landscape. This digital masterpiece, drawing inspiration from pioneers of sci-fi and cyberpunk art, effectively encapsulates the essence of AI in its pure, accessible form.



    DAVE2
    DAVE2 --- ---
    DAVE2: Ještě je možnost vygenerovat objekty zvlášť a pak je nechat spojit. To nakonec fungovalo u lodičky plující v kaluži na ulici. Ale spojit obrázek chlapce v pláštěnce a loďku už dopadlo neslavně, byď jsem zdůrazňoval že chci MALOU loďku:-)

    DAVE2
    DAVE2 --- ---
    DAVE2: Ono je dost velký problém vygenerovat i menší objekty. Zvládne to "chlapec ve žluté pláštěnce", protože to je jeden objekt. Když ale zkusíte "chlapec držící papírovou lodičku", tak je to skoro bez šance. To dopadne nějak takto:

    DAVE2
    DAVE2 --- ---
    E2E4: Už jsem se ho samozřejmě ptal (Bing). Potvrdil mi jen, že je to problém. Dokonce mi napsal, že umí používat metodu regionů viz:
    HITOMI:, ale že to ne vždy funguje. A měl samozřejmě pravdu. Tady je pokus o vytvoření košíku s červenými jablky vlevo a s citróny v pravo. A pak výsledek k mému zadání na scénu od Kinga:

    E2E4
    E2E4 --- ---
    DAVE2: zeptej se ChatGPT zda by ho nenapadlo jak to obejít.. ;)

    ale myslím že tohle vůbec není neřešitelny problém. (další je třeba vytvořit sérii fotek s jedním úplně stejným člověkem v různých situacích, teda pokud to mezitím už někdo nevyřešil)
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    mne to ]etC(;PZr3te–a(" docela pripomina.
    DAVE2
    DAVE2 --- ---
    (Jestli už tu náhodou bylo tak dejte palec dolů a já to smažu)
    Generátory obrázků fungují doslova podle jakéhokoliv zadání. Jednoduše tam chybí ten RLHF, který by jim řekl, že na něco nemají reagovat. Toto je například obrázek na zadání tvořené náhodně vygenerovanými znaky: ]etC(;PZr3te–a("

    HITOMI
    HITOMI --- ---
    DAVE2: já mám, zkoušela jsem v tom nějaké základní věci (ještě s použitím controlnetu), a to fungovalo hodně dobře. Ale odjíždím za chvilku na víkend pryč, takže to mohu případně zkusit pak v pondělí, pokud se nepřihlásí nikdo jiný :)
    DAVE2
    DAVE2 --- ---
    HITOMI: No a nemá někdo naistalovaný ten AUTOMATIC1111, že by zkusil vygenrovat ten obrázek s kompozicí, kterou jsem popsal, abych viděl, že to funguje?
    DAVE2
    DAVE2 --- ---
    HITOMI: Díky za info. Rozumím tomu tak, že kompozici to pořád neumí, ale existují triky, jak to obejít. Škoda, že to neumí Midjourney....
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    DAVE2: linkovala jsem do spřízněného auditka
    Regional Prompter: Control image composition in Stable Diffusion - Stable Diffusion Art
    https://stable-diffusion-art.com/regional-prompter/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam