• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KERRAYAI Art - Tvorba za pomocí umělé inteligence: Midjourney, DALL·E 2, Stable Diffusion, OpenAI
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    Bych dodal že úplně empty mi přijde jako snížení obtížnosti, původní zadání bylo pouze bez aut :)
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    Zajímavý téma, tak jsem to zkusil s promtem od FRK_R23: na bing/create...

    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    taky jsem si hral s ulicemi. Mam globalne rad naor, dest

    VOZKA
    VOZKA --- ---
    HONZA09: Jednak i NYC bez aut někdy existuje (a nejspíš jsou i jiný příležitosti, možná mají něco jako čištění ulic) a jednak AI nemá problém vytvořit zvíře které je napůl kráva a napůl kočka (opravda: SDXL trochu problém má, ale dall-e 3 v klidu), tak proč by mělo mít problém s NYC bez aut.

    Je mi jasný že odpověď se schovává v trénovacím datasetu nebo trénovacích metodách, stejně jako u sexy asiatek a bílých doktorů středního věku, ale zajímám se o to protože mi to přijde jako jasná regrese a nevšiml jsem si, že by se o tom někde mluvilo. Případy, kdy by něco takového bylo užitečné, existují a nepřijdou mi nijak obskurní (ať už ilustrace ke sci-fi povídce zahrnující absenci lidí nebo k článku o omezování dopravy).


    HITOMI:
    FRK_R23: Díky za průzkum!
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    PEETIK: ještě neumí
    PEETIK
    PEETIK --- ---
    MJ 6.0 neumí ještě "Vary(region)" nebo si musím někde něco nastavit? protože když generuju s 5.2 tak tam pak Vary region je aktivní, ale u 6 mi to nenabídne.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Tak ono NYC bez aut je taky proste dost nerealistický už ve svý podstatě. Když se kouknes na libovolnej film nebo seriál, tak jsou ulice NY plný aut a žlutých taxíku co troubí v kolonách.
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    MJ v5.2 (hodila jsem ještě do negative --no car, human), zde pomohlo, opakovala jsem i pro V6, tam přibylo ptáků, ale auťáky vzadu zůstaly

    HITOMI
    HITOMI --- ---
    První pokus v MJ V 6.0 s promptem od
    FRK_R23:



    taky dost fail :)
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Leonardo Vision XL

    New York city street without cars. Empty street without a single human being or a car. There are no cars anywhere. Only trees and birds. No cars.

    VOZKA
    VOZKA --- ---
    Pro zajímavost doložím obrázky.

    Ulice v NYC úplně kompletně bez aut, skutečně žádná auta, žádné taxíky, nic, dle Dalle-3:


    Jeden z pokusů o ulici "bez aut" v něčí webové verzi SDXL (moje lokální pokusy byly podobně úspěšné):


    Jeden z pokusů o ulici "bez aut, taxíků ani jiných vehiklů" v SDXL Turbo, které je obzvlášť špatné v respektování negativních promptů:



    Ulice v NYC bez aut dle SD v1.5:


    Dvouproudá silnice (aby to měl trochu těžší a nedělal jen úzké staré uličky pro chodce) bez aut v Praze dle SD .1.5:
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    Zjistil jsem docela zajímavou věc. Na internetech (převážně socky/blogy, ale sem tam i serióznější články) se s jistou pravidelností řešívá bias generativních modelů, zejména v kontextu etnicity, genderu a tak. U novějších modelů se biasy prý trochu zlepšují - například když si necháte vygenerovat asiatku, je prý menší šance, že bude pokaždé poodhalená a vyzývavá. Články jsou obvykle trochu hysterické, tak místo toho zabrušme do nekontroverzních a možná zajímavějších neb méně prozkoumaných témat:

    Zdá se, že nikdo moc nesleduje, jaké vznikají u nových verzí nové nekontroverzní ale klidně i silnější biasy, které u ranějších verzí, co používaly méně sofistikované metody trénování a méně filtrované datasety, neexistovaly.

    Tak například: pomocí Stable Diffusion SDXL se zdá být zcela nemožné vytvořit fotku velkoměsta, která neobsahuje žádná auta. Pro starou verzi 1.5 to není žádný problém, na první dobrou dostanete několik (méně fotorealistických) variant New York City bez jediného auta. Ale v SDXL se mi to nepodařilo ani jednou, dokonce se mi ani moc nedařilo snížit jejich počet. Zkoušel jsem Prahu, která není tak známá vysokým provozem ale spíše starými uličkami, které se fotografové často snaží fotit spíše bez aut, a podařilo se mi udělat obrázek staré ulice s málo auty, ale úplně bez aut taky ne.

    Takže podobně jako si AI představuje generickou asiatku jako sexy odhalenou kočenu a doktora jako bílého muže středního věku, tak si představuje NYC jako plné aut? To je v pořádku protože to je v souladu s realitou, ne? No, ne tak docela, protože sexy asiatky a bílé doktory lze pomocí přesněji definovaného promptu ve většině případů přerazit, ale tohle se zdá být úplně neprůstřelné.

    Dall-E 3 na to trpí taky. Trochu pomáhá fakt, že mu při prvním pokusu (který je plný aut) řeknete "ne, to je špatně, jsou tu auta, chci to pičo bez aut!", a on pak vytvoří další obrázek, kde je aut méně (ale jsou tam). Ale zase čím větší dáváte fokus na absenci aut, tím míň je to pak celé realistické a tím míň to vypadá jako NYC.

    Midjourney nemám a nemohu otestovat, klidně to někdo zkuste, docela by mě zajímalo jestli na tom jsou líp.

    A stejně tak mě zajímá, jestli jste narazili na nějaká jiná nečekaná omezení.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    btw Linkin Park udelali re-release nekterych starych tracku z Meteory a doplnili to animacema z Kaiber.ai .. dostupne na jejich YT

    Linkin Park - Faint (Meteora|20 Demo)
    https://www.youtube.com/watch?v=tTfNxgGP0qw
    MAJOR
    MAJOR --- ---
    gpt4... fck society

    CABOWITZ
    CABOWITZ --- ---
    GitHub - Woolverine94/biniou: a self-hosted webui for 30+ generative ai
    https://github.com/Woolverine94/biniou/

    velmi sikovne webui, ktere integruje vse od textu, hudby, vizualu, animaci, 3d...
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    #nástroj #midjourney
    Our first major update to V6 alpha is now live. All major qualities of the model are improved; aesthetics, coherence, prompt adherence, image quality, and text rendering. Higher values of --stylize also work much better and upscaling is now ~2x faster. Enjoy!
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    E42: na jednu stranu ano, na druhou stranu dany redaktor zjevne vubec netusi co je Stable Diffusion zac. aka nejuniveralnejsi zalezitost s tisicema modelu a dalsima miliardama moznosti jak dosahnout xkrat lepsich vysledku i nez super duper MJ6
    BLAMAZ: urcite, predhazovat bud skicy do controlnetu anebo treba render plugin do blenderu, pripadne z blenderu krmit z-depth do controlnetu. zminovana varianta s chatgpt je jednak mimo, druhak si nedovedu predstavit jak by to mohlo fungovat a co by to vyvrhovalo
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Create a GPT for your architect company
    https://www.youtube.com/watch?v=FvcvZOeof7w
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    BLAMAZ: J8 bych asi zkusil v GPT 4 si udělat custom instructions na tohle nebo OwnGPT bota. Pak bych si skrz textový prompty generoval ty návrhy, ptal se pomožnostech a až budeš spokojenej s tim, kam jste se dobrali, tak bych z toho nechal GPT udělat prompt pro Dall E.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam