• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KERRAYAI Art - Tvorba za pomocí umělé inteligence: Midjourney, Nanobanana, ComfyUI, Suno
    ALI
    ALI --- ---
    DRAGON: posta
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    VOZKA: zkusim, moc díky
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ALI: je to bitmapa, ja to bohužel neumím, je to na mne moc velkej grafickej skill.
    ALI
    ALI --- ---
    DRAGON: par desitek minut ve fotokramu? nebo je to video?
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    DRAGON: Nedá se z toho udělat výřez? Větší rozlišení určitě nějak jde, ale možná na to bude potřeba nějaký spešl workflow, zatímco s tím defaultním by to mělo jít triviálně - NanoBanana Pro v Google Gemini používá 1024x1024. Zkus z toho udělat 1024x1024 ořez ve kterém se nachází ta samolepka, ten mrdni do Gemini, vyber Pro model (pár obrázků denně máš i zadarmo) a řekni mu ať odstraní žluto-červenou samolepku a domyslí co bylo pod ní, ale všechno ostatní nechá na pokoji a nijak do toho nezasahuje. Typicky tě poslechne a zbytek fakt nechá být, takže pak ten výřez můžeš v grafickém editoru vložit zpátky do celého obrázku bez úprav. S fotkami mi to takhle fungovalo dobře.

A pokud by to udělal blbě, tak doporučuju otevřít novou konverzaci a zkusit to znova, třeba poupravit prompt. Když se ho v jedné konverzaci zkoušíš dotlačit k tomu aby udělal líp něco co zvoral, tak často neposlouchá a je to značně frustrující.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Ahoj, dokazal by mi prosim nekdo pomoct s vymazanim jedne "samolepky" na cover artu jedne stare hry? jpeg je velkej 4255x5431. Jde to nejak udelat nebo AI porad resi jenom maly rozliseni?
    jedna se ve zkratce o tuhle cast obrazu, viz ten crop v priloze.
    Jak to udelat?
    dik moc

PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    KAJJAK: Děkuju :) ano je to primárně pro projekce, ale chtěl jsem i 8K a to mi nezvládá počítač.
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    PETRPEDROS: nikdy jsem nezkusil drogy, ale tak nejak si predstavuju zrakovy vjem po poziti :-)
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    Použil jsem Firefly, photoshop, resolume a premiere na zvuk FL studio

Arten - Minimal - The Visual Project
    https://youtu.be/HhrQ0wKOGLY?si=W8tGD0Pm9G_fllL8
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    E2E4: jako že by teze "originalita neexistuje, všechno je remix" nebyla pravda a remixováním všeho jsme se dostali jenom k nezajímavé šedé břečce? To není možný... To bude určitě jenom špatnej priming.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    něco k tomuhle tématu

AI-induced cultural stagnation is no longer speculation − it’s already happening
    https://theconversation.com/ai-induced-cultural-stagnation-is-no-longer-speculation-its-already-happening-272488
    BUBBLE
    BUBBLE --- ---
    MINER: tož jsem to zkusil a ta změna mezi iteracema je minimální, takže to vypadá že k té slopifikaci by to potřebovalo hodněkrát otočit, což předpokládám že je tvůj point (?). Pokud byl tvůj point že to nechce udělat repliku protože copyright tak stačí to udělat v režimu "vytvoř obrázek".
    Nicméně já bych čekal že ten výsledek bude i dost ovlivněný verzí. Já mám placenou, lidi co to dělali mohli používat nějakou neplacenou starší. Nevím.

Replicate This Image 100 Times | Know Your Meme
    https://knowyourmeme.com/memes/replicate-this-image-100-times

Pro zajímavost. Po deseti iteracích mi to konverguje spíš k rozmazávání. (dal jsem tam schválně verzi 4o)
    OriginalVýsledek
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    E2E4: a nebo je to prostě normální tranzice z obrázku a do obrázku b s příběhem
    MINER
    MINER --- ---
    BUBBLE: kdybys do toho těch pět vteřin investoval, tak bys to pochopil

Hlavní message ale je: nevěř attention whores na internetu a neřeš píčoviny.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    BUBBLE: tak ale na tom není nic překvapivého, je v tom náhodný prvek takže kopie není kopie, a po mnoha iteracích z toho vzejde něco úplně jiného..
    BUBBLE
    BUBBLE --- ---
    MINER: Za 5 vterin to ale otocis jednou, ne 200x ne? Jinak ty dalsi co jsem videl jsou s jinyma obrazkama a ty transformace jsou uplne jiny. Ze tady vysel Putin neni podstata toho trendu.
    MINER
    MINER --- ---
    BUBBLE: Tak si to zkus:) Mně to trvalo 5 vteřin copy pastu.
    ‚Trend‘, je, že lidi předstíraj, že tomu dali neutrální prompt, aby nachytali lajky za to, jak je bombastický, jak je zlá, že tam dovalí Putina a Una. A přitom to napromptujou přesně na to. Attention-whores.

Nešiřte ten AI slop…
    BUBBLE
    BUBBLE --- ---
    MINER: No je to ted nejakej novej trend, na netu je vic prikladu lidi co to zkousej.
    Co by to podle tebe melo delat jinak?
    MINER
    MINER --- ---
    BUBBLE: Jestli věříš tomu, že zadání znělo "create the exact replica of this image, don't change a thing", copy-pastni to do ChatGPT spolu ze screenshotem toho obrázku.

Chlapi, nevěřte všemu, co se píše na internetech jenom protože je to funny nebo shocking.
    BUBBLE
    BUBBLE --- ---
    chatGPT prompted to create an exact replica of an image 200 times

Reddit - The heart of the internet
    https://www.reddit.com/r/mildyinteresting/comments/1qluiao/didnt_change_a_thing/?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam