• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GURBONHraju hru a chci se vypovídat.
    Diskuze pro ty, co hrají jakoukoli PC/konzolovou hru a chtějí se o ní více rozepsat.
    !! SPOILERY POVOLENY POUZE V TAGU !!
    rozbalit záhlaví
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    CIVETTA: taky tady (stejně jako v Personě) když na nějakou weakness přijdeš, on si to zapamatuje a ukazuje ti to: to je asi dobře, protože kdo si to má pamatovat :)

třeba v Dragon Questech ti to nikdo neukazuje, musíš se dívat, co se děje při souboji a pamatovat si, která potvora byla na co citlivá

(ono tam taky je těch elementů míň: v DQ III tuším jen oheň, mráz, vítr a blesky)

co jsem rozepsal na Okounu a nechtělo se mi kopírovat sem: v Dragon Questech je za regenerování MP a HP v hospodě pouze víceméně symbolický poplatek a ještě k tomu pro celou partu naráz - jen jednou za celou svoji herní historii jsem narazil na to, že jsem se nemohl v hospodě vyspat, protože jsem neměl peníze a to jsem asi kupoval nové zbraně a brnění pro celou partu nebo tak něco

shin je o něco víc resource-intensive (na což mě připravili i na redditu, když jsem se ptal, jak regenerovat SP v Personě) a třeba když jsem se napoprvé vydundal z MP tak jsem neměl dost peněz na regeneraci a musel jsem prodat nějaké předměty
    CIVETTA
    CIVETTA --- ---
    V shin se obludy pořád objevují. Časem to pro mě bylo otravné. Když už víš, jakou kdo má weeknes, je to nuda
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    jen si zatím nejsem jistý, zda jsou potvory fixní a když je zabiju jsou navždy pryč, nebo zda se respawnují, ale já na to přijdu
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    teď jsem byl zmatenej, nevěděl jsem, jak regenerovat MP, u toho sloupu energie bylo řečeno, že healuje, tak jsem to zkusil a on ofkoz regeneruje i MP - už jsem si říkal, že to tam musí nějak být :)
    HARPER
    HARPER --- ---
    Ja jsem stále na retrovlne FPS, momentálně druhý díl delta Force a další 3 díly jsou v pořadí. Jen mi v té 2 přijde,že chování nepřátel je slabší než v jedničce, tam když se začalo střílet, tak se rozběhli a zkoušeli se mě oddělat, oběhnout zezadu a pod. Tady prostě zakleknou a střílejí a nechají se postřílet jak kuřata :/
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    DANIELSOFT: Jak jsou tam všude démoni a bere si to ze všech světových náboženství, tak to mi naopak přijde super.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    DANIELSOFT: Já hrál taky tu původní verzi a ne Vengeance. Souboje mi ze začátku přišli těžké, ale jak jsem si zvyknul na pravidla a pogrindil, tak to bylo easy až na pár bossů ke konci hry.
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    tak mi dneska dorazilo do e-shopu to Shin Megami Tensei V

chtěl jsem hrát tu původní hru, ne Vengeance: mám dobře, že to je to canonical-cosi? (čili nevzít za ruku tu holku, která se objeví v intru hry?)

přijde mi to jako streamlined verze Persony 5 a zatím dobré

ovšem tři souboje a už mám skoro vyfluslé MP, asi to nebude tak simple

jedinej problém je, že jak to hraju na handheldu tak některé nápisy (staty v přehledu schopností postav) jsou příliš malé

taky kdybych byl nějaký velký duchovní purista, tak by mi asi vadilo, že jsou tam všude démoni, ale beru to prostě jako fiktivní fantasy příběh
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    AC: loni jsem neměl ani jednu z nich; letos už mám III Remastered (bylo zadáčo k něčemu), Unity, Syndicate, Origins, Odyssey, Valhalla, Mirage a časem se chystám i na Shadows, vše v originále, až by tomu mý starý pirátský já nevěřilo.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    DANIELSOFT: SMT V Vengeance je peak monster taming her. Enjoy
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    asi jsem si řekl že hraju málo RPG nebo co, ale objednal jsem si Shin Megami Tensei V, protože se mi líbila Persona 5

o případném postupu hrou budu možná reportovat
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    Podle redditu se závěrečný boss Dragon Questu VIII má porazit, když je postava na levelu 45 - inu já jsem na levelu 44 a dobře jsem odhadl, že mi při tom finálním souboji chyběl jen malý kousek. Už jsem ho skoro měl a on začal meditovat a tím regenerovat hitpointy, následující kolo udělal velkou šlehu která mě smetla. Kdybych byl na tom o fous líp, tak ho sejmu před meditací. Čili stačí postavy vycvičit o jeden level. Čas grindovat metal slimes.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Zdá se, že mi vyhrožuje... valentýnskej maskot, co je kříženec Shiba Inu a jahody a na starý kolena se dal na farmaření.

DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    v tom Dungeon Crawl Stone Soup zkouším elfa kouzelníka místo chrliče/minotaura válečníka, aby hra byla zajímavější a výsledkem je, že chcípám hned na začátku, ale baví mě to
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    trošku hraju Skyrim (kde pohodově jedu dál), trošku na počítači Dungeon Crawl Stone Soup (kde neustále umírám)

v Dragon Questu VIII jsem nevěděl jak dál a nakonec jsem se zeptal na internetu a šlo o věc, která byla referencovaná v mém reálném čase cca rok dozadu, protože jsem DQ VIII přerušil, když vydali DQ III HD2D

teď jsem u závěrečného souboje. souboje jsou věci, které mě na DQ hrách baví nejvíc

jednou jsem s tím bossem prohrál a vypadá to, že budu muset trošku vycvičit postavy
    CIVETTA
    CIVETTA --- ---
    Ech a já MH worlds mám na xbox 😁 chybí mi poslední bitvy, páč tu lítací čůzu jsem nemohla dát s dualkama. A na jiné zbraně jsem byla líná. A mulťák byl mrtvý....
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    OMNISLASH: Hraju na Gamepadu. Víceméně na KBM nehraju už skoro nic kromě FPS nebo strategií.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    HONZA09: Da se to hrat komfortne na kb+m, nebo to jedes na padu?
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    HONZA09: ono je tam dost veci, ktery hra uplne nepredstavi. loadouty, ruzny komba atd.. urcite si najdi na yt nejaky guidy, tipy, rady. hodne ti to ulehci nektery praktiky. vsechny ty typy questu se ti hodej. resp. jejich odmeny. jednou za to mas pridanou ingredienci na jidlo, jindy plastenku (mantle), nebo nejaky jiny suroviny.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Jo a hraju do začátku dual blades.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    BOBESH: Jj. Bohužel to hraju na PC. :) Jsem fakt úplně na začátku. Mám zatím HR level 3 a hodně dělám Optional questy, Eventy a teď i Investigations, otvírám si nový craft recepty. Zatím tam mám jen asi 10 hodin. O víkendu plánuju zahrát trochu víc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam