• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GURBONHraju hru a chci se vypovídat.
    Diskuze pro ty, co hrají jakoukoli PC/konzolovou hru a chtějí se o ní více rozepsat.
    !! SPOILERY POVOLENY POUZE V TAGU !!
    rozbalit záhlaví
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    tak něco nového: zkusil jsem chvíli rozehrát Personu 5 a taky pokročit v tom DQ 8, ale pak mi obojí nějak nesedlo a já oprášil svůj save ze Skyrimu

udělal jsem asi dva levely a jeden quest, ta Persona i ten DQ mi prostě přišly už nějak protivný a až moc lineárně zacílený, ve Skyrimu můžu různě zkoumat, procházet se a blbnout

jsem si tam dal tuším spellsworda, zatím ho specializuju na meč a hojivá kouzla ale má zatím jenom level 3, je to elf
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    DANIELSOFT: na Switch je taky Shin Megami Tensei 5 ( té serie je Persona spin off)...ale já se te´d do žádnýho dalšího velkýho JRPG pouštět asi nebudu. Když už, asi bych šel do XCH3
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    Tak jsem se koukal, že kromě Persony 5 Royal je na Switch ještě Persona 4 Golden, v subredditu r/persona ji hraje hodně lidí. Místo do vnitřního světa lidí se tam chodí do nějaké kouzelné televize, což mi nepřijde jako tak dobrý nápad, ale budiž. Koukal jsem na recenzi na YT:

Persona 4 Golden Nintendo Switch Review - Is It Worth It?
    https://www.youtube.com/watch?v=Q9GfdV141RU

vzhledem k tomu, že jde o port z PS2 a případně ještě nějaké starší slabší konzole, je grafika v "reálné" části hry taková slabší, i to ovládání mi přijde méně přehledné, ale pokud by hratelnost byla dobrá, dalo by se přimhouřit oko

teďka teda mám plné ruce "práce" s Dragon Questem IX, ale pokud ho dokončím, možná si seženu tu P4
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    Jinak jsem se konečně podíval, komu patří hlas v soundtracku. A tvl tohle video...:-) v Japonsku je P5 asi celkem kult
    Persona 5 Dancing Star Night: Rivers In the Desert (PERSONA SUPER LIVE P-SOUND BOMB !!! 2017)
    https://youtu.be/YZEeqpDGTsU
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    OMNISLASH: jak píše HONZAL , nechceme spoilovat, proto píšeme tak jak píšeme

já ještě k tomu nedávno napsal na Písmák recenzi, rovněž bez spoilerů, mohla by ti pomoct, i když je taková heslovitá

Persona 5 Royal: Recenze hry (Danny) | Písmák.cz
    https://www.pismak.cz/index.php?data=read&id=541088

za mě opravdu propracovanost soubojů i propracovanost příběhu top, i když chápu, že někomu hra nemusí sedět
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    Uz chvili se chci zeptat. Roky slysim o Persona serii same baje a povesti. Predstavoval jsem si dle toho hru s propracovanym svetem a pribehem, z ktereho obsahu budu uplne vyplesknuty. Zatim tady ale celou dobu ctu jen neco jako palac 5, palac 4, palac 7.. to na me teda nepusobi nejakou extra hloubkou, originalitou, napaditosti, neotrelym pribehem.. Jak to tedy je?
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    mám teď trošku dilema když mi z ebaye dorazilo DQ IX ještě než mám dohranou Personu 5: Persona je zrovna u hodně těžkého bossfightu, takže jsem mezi tím rozehrál DQ IX, ale zase je blbý hrát dvě hry paralelně, inu možná to tak dopadne, budu hrát tu, na kterou zrovna budu mít náladu
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    teď jsem zaseklej na hádance skoro na konci čtvrtého paláce

a zdá se, že mi nějak zastaral Joker: já si piplal Persony, který mi tak nějak fungovaly ale teď se zdá, že jak jsem málo přijímal nový, že všechny mají už dost na nic schopnosti a budu muset udělat nějakou očistu Augiášova chléva a zmodernizovat jeho arzenál, ostatní členové party teď aspoň makají víc

chce to nabrat nějaké relativně nové a pak je pofúzovat

čeho se rozhodně nevzdám je ta persona, kterou jsem haluzí koupil/získal na začátku hry a má děsně silný Curse útok, který mi občas hodně pomáhá
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    Tak o vikendu jsem pokoril 4. Palac. Dost emocionalni momenty. Zaverecny bossove jsou vytvarne vyborny - resp. opravdu znepokojujici.

Dal prohluhuju bondy s divkama. Matoko i Lady Ann - kazda ma neco. S Yosishawou mam plnej bond a tesim se, az probudi svoje temny ja a taktez ji uvidim v kostymku.

Je to cim dal lepsi.

#Persona 5
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    HONZAL: Treasures upřímně nevím :( Jinak nevím, jestli jsi na redditu, ale je tam o Personě fórum a už jsem se tam jednou na jednu nejasnost zeptal a výsledkem bylo spousta detailních a chytrých odpovědí: čímž nemyslím, že by ses neměl ptát mě, to mi vůbec nevadí, ale jsem vlastně taky začátečník a spoustu věcí nemusím vědět. K JRPG mě přitáhly Dragon Questy (o nich jsem se rozepsal do klubu Nintendo, odtamtud mě vyhnali do "Co právě hrajete" a odtamtud máme nakonec vlastní klub), zkoušel jsem ještě Bravely Default II, ale to mi vůbec nesedlo a Octopath Traveler, tam jsem do toho zezačátku nějak nemohl proniknout, Persona 5 je jediné další JRPG, které mě chytlo a je to první které hraju, které není od Square Enix.
    TAP
    TAP --- ---
    HONZAL:
    ty stránky s indiciema jsou k dispozici jako key items v inventáři pokud si správně pamatuju. a ano,
    Persona 5 je jedna z her, kde jsem vytáh notes a třeba úplně poslední bossfight jsem se musel "naučit" tak, že jsem si napsal tahy a hrál s poznámkama v ruce.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam