• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    QUANTIAchievement unlocked
    Real-life achievementy jako "odnesl jsem si z IKEA jen tu jednu věc, pro kterou jsem tam šel" "podařilo se mi uspat všechny tři děti zároveň" nebo "už mi spadl nůž na parkety ve všech místnostech v bytě".
    rozbalit záhlaví
    2BFREE
    2BFREE --- ---
    SALVATOR: Monitorů není nikdy dost :)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    2BFREE: Mr. Mercedes? :-)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    A není to málo, Antone Pavloviči?
    2BFREE
    2BFREE --- ---
    Sedm vzájemně propojených monitorů do jedné pracovní plochy 😍

FINSON
    FINSON --- ---
    Předevčírem a dneska jsem vařil podle receptu, kde se podlévalo červeným vínem. Provedl jsem dle instrukcí, láhev se zbytkem zašpuntoval a ani si nelízl, dopotřebuju to na vaření zase příště.

(Před 4 lety bych předevčírem spotřeboval jednu láhev a dneska druhou, co by nešlo do hrnce, šlo by do mě.)
    MALLOCH001
    MALLOCH001 --- ---
    Složil jsem Rubikovu kostku jednou rukou. Je to blbost, ale taky se počítá a dalo mi to zabrat :D
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Taky sem začínal na Archovým distru, na Manjaru, teda. Zpětně si teda říkám, že sem měl začít spíš něčím debianovým, stejně sem po troše distrohoppingu zakotvil u Mintu. It just works.
    XARGH
    XARGH --- ---
    FIONOR: taky jsem rovnou skocil do Arch distra - "trochu" to bolelo, ale nevracel bych se :) ted bych volil Fedoru, ale ono je to nakonec fuk. dobry je naucit se pouzivat snapshoty (stav OS zmrazeny v case) a mit nekam zalohovanej "home" s daty, o ktere fakt nechces prijit.

Doporučená varianta: Snapper
    CachyOS má pro Btrfs vlastní podporu a snapshoty se nejjednodušeji spravují přes Btrfs Assistant. Snapper se navíc dobře integruje s pacmanem, takže může vytvářet snapshoty před a po aktualizaci.
    Přes grafické rozhraní Otevři Btrfs Assistant. Jdi do Snapper → Configs atd
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    Linux Arch instalován (fskutečnosti CachyOS, ale komplet jsem smazal systémák s W11 a šel do toho, jako by nemělo být žádné zítra)
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    ZUZIPA: Dostal jsem zákaz čůrat venku. Protože loužička by mohla zůstat ještě chvilku radioaktivní a nemuselo by se to líbit lidem, jako jsou celníci, kteří všude možně hlídají právě chemický a radioaktivní stopy.
    ZUZIPA
    ZUZIPA --- ---
    GREAT_R: Choď pak cíleně někam čůrat a sleduj, jestli tam nevyroste něco zmutovanýmho :-D
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    GREAT_R: Taky prý budu mít radioaktivní moč. Nemám se přibližovat k dětem a těhotným lidem. A jestli si něco počůrám, tak to mám 24 hodin skladovat v igelitu a až pak to můžu vyhodit nebo vyprat.

NELLAS
    NELLAS --- ---
    QUANTI: Jsi hodně hustá :)
    OKEYA
    OKEYA --- ---
    Čekal jsem na poště asi tak 10 vteřin.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    QUANTI: Která, kde, jaká obtížnost? :))
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    Zítra jdu na PET/MR - jedno z nejdražších vyšetření vůbec. #ImWorthIt
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Moje první ferrata 😁
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    Odeslán můj první Chrome extension na review...
    CROSS
    CROSS --- ---
    Vypadá to, že se mi napoprvé podařilo vyměnit olejovou náplň v hydraulické brzdě na MTB.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam